Top 10

FOTO Otkrijte seksi stranu politike: Lijepe i moćne!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ovu stranu politike možda niste još zapazili...

Iako medijske stupce uglavnom pune brojni svjetski političari, žene u politici jednako dobro (ako ponekad ne i bolje) rade taj posao.

Pogledaj i ovo Kolinda Grabar-Kitarović - 3 Svi su je zaustavljali Bivša predsjednica slobodnu subotu nije propustila provesti na špici, a radila je nešto u čemu najviše uživa!

Talijanska ministrica 'poludjela' kada je ovo vidjela!

Stoga smo vam donosimo pregled 10 najzgodnijih političarki u svijetu (redoslijed je sasvim nasumičan), a vi procijenite koja je vaš favorit.

1. Sitrida Geagea

Sitrida Geagea je libanonska političarka poznata po svojoj ljepoti, a libanonski mediji je obožavaju.

Potječe iz ugledne libanonske obitelji. Dok je bila na fakultetu, upoznala je Samira Farida Geageu za kojeg se udala.

2. Cristina Kirchner

Cristina Elisabet Fernández, poznata i po nazivu Cristina Kirchner, je argentinska političarka i trenutna predsjednica Argentine. Ona je žena bivšeg predsjednika Argentine, Néstora Kirchnera, i bivša senatorica za pokrajinu Buenos Aires. 2007. godine postala je prva žena u povijesti Argentine koja je postala predsjednica države.

3. Sarah Palin

Sarah Palin izabrana je za guvernerku Aljaske 2006., a pažnju javnosti privukla je objavljujući etičke propuste vođa Republikanske stranke u Aljasci.

U srpnju 2009. Palin je dala ostavku, uz objašnjenje da u takvim uvjetima nije u stanju na zadovoljavajući način obnašati dužnost guvernerke. Od početka 2010. Palin funkcionira kao važna figura u Pokretu Tea Party te sudjeluje u kampanjama raznih republikanskih političara.

4. Julija Timošenko

Julija Timošenko ukrajinska je političarka i po prvi puta ukrajinska premijerka od 24. siječnja do 8. rujna 2005. Julija Premijersku je poziciju napustila 11. ožujka 2010., a njezino mjesto preuzeo je oporbeni političar Mikola Azarov. Početkom listopada 2011. ukrajinski sud osudio ju je na 7 godina zatvora zbog malverzacija prilikom sklapanja ugovora o trgovini prirodnim plinom.

5. Alina Kabajeva

Alina Kabajeva umirovljena je ritmička gimnastičarka i političarka. Od 2007. članica je ruskog parlamenta Dume kao članice stranke Jedinstvena Rusija.

Kabajeva je druga najuspješnija ruska ritmička gimnastičarka u povijesti, poslije Jevgenije Kanajeva.

6. Maria Elena Boschi

Maria Elena Boschi nedavno je imenovana za ministricu ustavnih reformi u talijanskoj vladi, a nedavno su se talijanski mediji raspisali o njezinom stilu odjevanja. Netko je ipak otišao malo dalje od toga te se odlučio našaliti na njezin račun. Boschi se u jednom trenutku, kako bi potpisala izjavu o svojem imenovanju ministricom, sagnula te nekome dala ideju za Photoshop koji ju je itekako razljutio.

7. Mara Carfagna

Mara Carfagna bila je ministrica ravnopravnosti u talijanskoj vladi Silvija Berlusconija, a slovi za najljepšu, najprivlačniju i najseksepilniju ministricu na svijetu. Carfagna je pozirala gola nekoliko puta, poput magazina Maxim.

8. Rachida Dati

Rachida Dati francuska je političarka i zastupnica Europskog parlamenta. Od svibnja 2007. obavljala je funkciju ministrice pravde Francuske, a u lipnju 2009. je dala ostavku. Sada je zastupnica u Europskom parlamentu.

9. Kolinda Grabar Kitarović

I Hrvatska svoju predstavnicu za utrku ima! Mediji zadnjih mjeseci nagađaju kako bi današnja pomoćnica glavnoga tajnika NATO-a, a nekadašnja hrvatska ministrica vanjskih poslova, mogla biti HDZ-ova kandidatkinja na skorim predsjedničkim izborima.

10. Hina Rabbani Khar

Hina Rabbani Khar pakistanska je političarka i ekonomistica koja je bila 26. ministrica vanjskih poslova. Karijeru je započela 2002., a od 2008. je visoko pozicionirana članica Središnjeg izvršnog odbora te je cijenjena kao jedna od najviše pozicioniranih žena u pakistanskoj politici.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene