Zabrinuli je simptomi

Atraktivna Sanja iz grupe Hurricane svaki dan mora početi terapijom, a sve je počelo prije dvije godine: "Bila sam jako nesretna"

Grupa Hurricane - 2 Grupa Hurricane - 2 DNEVNIK.hr 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Grupa Hurricane - 2 Galerija

Sanja Vučić progovorila o dijagnozi i zdravstvenim problemima koje joj stvara štitnjača i Hashimotov sindrom.

Pjevačica Sanja Vučić, koja je dio jedne od trenutačno najpopularnijih grupa ovih prostora Hurricane, progovorila je otvoreno o zdravstvenim problemima i dijagnozi zbog koje svakodnevno mora uzimati lijekove.

Pogledaj i ovo Grupa Hurricane - 1 Seksi u svakoj prilici! Zgodne uraganke u usklađenim izdanjima preskočile jedan odjevni komad, znaju kako privući pažnju!

Naime, 27-godišnjoj Sanji prije dvije godine dijagnosticiran je Hashimotov sindrom, odnosno autoimuna bolest štitnjače.

"Žao mi je što se Hashimoto predstavlja kao bauk, a zapravo je stanje s kojim se može sasvim dobro živjeti. Najneugodnija je zapravo činjenica da terapiju morate uzimati dok ste živi, ​​ali ako ljudi piju kavu svako jutro, zašto ne bi uzeli jednu tabletu pola sata prije doručka? Jednostavno rečeno, kada dugo doživljavate stres ili se živcirate, a moguće je da imunitet 'uspori', u tijelu se počnu stvarati antitijela koja štitnjaču doživljavaju kao neprijatelja. Ta 'vojska antitijela' pokušava je uništiti, nesvjesna da je to vitalni dio organizma. Već stvorena antitijela ne mogu nestati, ali možete ih smanjiti pijenjem hormona koje bi, da je sve u redu, stvorila štitnjača. Zato govorimo o neizlječivom stanju", objasnila je Sanja za magazin Hello.

Ona je prve simptome primijetila zbog učestalih i dramatičnih promjena raspoloženja, ali i umora. Priznaje da je bila toliko umorna da joj je bilo teško ustati iz kreveta.

"Bila sam jako nesretna, iako sam u biti bila zadovoljna na svim područjima života. Smatrala sam da je psiha glavni krivac zbog kojeg se fizički loše osjećam, a situacija je bila obrnuta. Smetalo mi je što sam bila toliko razdražljiva, da me svaka sitnica mogla iritirati. Inače nisam takva. Mislila sam da postoji problem sa ženskim hormonima, pa sam prvo rješenje potražila kod ginekologa. Srećom, zbog vlastitog iskustva doktorici je bilo jasno o čemu govorim, pa mi je predložila da provjerim štitnjaču", ispričala je Sanja.

Zato danas nikamo ne ide bez lijekova i nastoji ostati pozitivna, puna energije i zdravo živjeti.

"Nervoza stvara zdravstvene probleme svakoj osobi, posebno nama s Hashimotovim sindromom. Stoga se trudim zadržati prisebnost što je više moguće. Uz to, trudim se voditi zdrav život, ali moram priznati da ne uspijevam uvijek. Još uvijek postoje trenuci kada ne mogu odoljeti brzoj hrani. Slučajno mi se najviše sviđa upravo ono što će svaki liječnik ili nutricionist reći 'ne, nikako'. Kad želja prevlada, sljedeći dan izgledam poput balona ​​jer moje tijelo zadržava veliku količinu vode. Zbog toga se odmah vraćam na pravi put pa jedem ono što se svima savjetuje, a i vježbam", zaključila je pjevačica.

1/14 >> Pogledaji ovu galeriju David Guetta, Jessica Ledon (Foto: Profimedia) David Guetta, Jessica Ledon (Foto: Profimedia) Jessica Ledon, David Guetta (Foto: Profimedia) David Guetta, Jessica Ledon (Foto: Profimedia) +9 David Guetta, Jessica Ledon (Foto: Profimedia) Celebrity Preporodio se otkako ljubi 25 godina mlađu ljepoticu koja mu je navodno uništila brak, a ne zna se tko je zgodniji - on ili ona!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene