Ozbiljan i tih

Princ Harry pojavio se na sudu u Londonu, usudio se iznijeti i teške optužbe, a po jednom se opet istaknuo

Princ Harry - 2 Princ Harry - 2 Profimedia 1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Princ Harry - 3 Princ Harry - 2 Princ Harry - 1 Princ Harry Princ Harry, Meghan Markle, Doria Ragland Meghan Markle i princ Harry Meghan Markle i princ Harry - 1 Meghan Markle i princ Harry - 2 Princ Harry - 2 Princ Harry i Jack Brooksbank +19 Princ Harry Galerija

Princ Harry je rekao da mediji imaju krvave ruke dok je svjedočio na sudu protiv nakladnika tabloida, koje je tužio zbog hakiranje telefona i drugih nezakonitih aktivnosti, čime je postao prvi viši član kraljevske obitelji koji je u više od sto godina svjedočio na sudu.

Princ Harry, koji je peti u nizu nasljednika za prijestolje, nakratko se osmjehnuo dok je prolazio pored gomile fotografa i snimateljskih ekipa nakon što je stigao do pravosudnog kompleksa Rolls Building u središtu Londona uoči veoma rijetkog pojavljivanja člana kraljevske obitelji pred sudom.

Pogledaj i ovo Meghan Markle i princ Harry evo ih opet Meghan i Harry vraćaju se na Netflix nakon bombastičnog dokumentarca, potvrdili su čak dvije nove serije!

On i više od sto drugih osoba tuže kuću Mirror Group Newspapers (MGN), nakladnika novina Daily Mirror, Sunday Mirror i Sunday People, optuženu za hakiranje telefona i druge ilegalne aktivnosti između 1991. i 2011. godine.

Mlađi sin kralja Charlesa došao je na mjesto za svjedoke kako bi se podvrgao višesatnom ispitivanju MGN-ovog odvjetnika Andrewa Greena o 33 novinska članka za koje je Harry rekao da se temelje na nezakonito prikupljenim informacijama. Green je ispitivanje započeo osobnom isprikom za Harryja u ime svog klijenta zbog jednog slučaja, u kojem je priznao ilegalno prikupljanje informacija.

"To se nikada nije smjelo dogoditi niti će se ikada ponovo dogoditi", rekao je, dodavši da će Harry, ako sud odredi da je MGN počinio druga zlodjela, "imati pravo na opširniju ispriku i da će je dobiti".

Odvjetnik je Harryja ispitivao o jednom dijelu njegove pisane izjave u kojoj se referirao na "užasno" ponašanje britanskih medija.

"Koliko će još krvi zamrljati njihove tipkajuće prste prije no što netko stane na kraj ovom ludilu?", napisao je Harry.

Green ga je pitao želi li time reći da su MGN-ovi novinari, koji su napisali članke zbog kojih ih tuži, odgovorni za nečiju smrt, a Harry je odgovorio: "Neki od urednika i novinara, koji su odgovorni za uzrokovanje mnogo boli, uzrujanosti, a u nekim slučajevima, možda nenamjerno, smrt".

Princ je prvi viši član britanske kraljevske obitelji koji je svjedočio na sudu u posljednjih 130 godina. Govorio je s istog mjesta za svjedoke u sudnici broj 15, gdje su se nedavno, u posebnim i nepovezanim slučajevima, pojavili i pjevač Ed Sheeran te francuska glumica Eva Green.

Suđenje o MGN-u je započelo prošli mjesec, a odvjetnici tužitelja nastoje dokazati da su se informacije prikupljale nezakonito uz znanje i odobravanje glavnih urednika i šefova.

Harryjev je jedan od četiri slučaja, a njegove specifične optužbe su u središtu prva tri dana ovog tjedna. Međutim, nije se pojavio pred sudom u ponedjeljak jer je tek prethodne večeri napustio Sjedinjene Američke Države, gdje sada živi sa svojom američkom suprugom Meghan i gdje je u nedjelju bio zbog rođendana svoje kćeri Lilibet. Sudac Timothy Fancour je rekao da je iznenađen zbog njegovog odsustva.

Milijuni priča

Harry je izgledao ozbiljno i tiho rekao da su o njemu napisane tisuće, možda milijuni priča nakon što ga je Green pitao je li pročitao MGN-ove članke o kojima se radi. Princ je priznao da su on i njegovi odvjetnici odabrali najintruzivnije članke te one koji su izazvale najveću bol.

Kada je upitan sjeća li se čitanja prvog teksta zbog kojeg se žalio, koji govori o tome kako ga je posjetila majka za njegov 12. rođendan, Harry je rekao: "Bio sam dijete, bio sam u školi, ti su članci bili izuzetno invazivni. Svaki put kada je napisan jedan od tih članaka, to je imalo učinka".

Harryjev odvjetnik David Sherborne je rekao da je njegova pokojna majka princeza Diana također bila žrtva hakiranja, a princ je to spomenuo u svojoj izjavi, okrivivši za to Piersa Morgana, bivšeg urednika Daily Mirrora.

Rekao je da mu pomisao na Morgana i njegovu "bandu novinara" koja je prisluškivala poruke njegove majke "izaziva mučninu i čini ga čak odlučnijim u tome da oni odgovorni, uključujući gospodina Morgana, odgovaraju za svoje zlobno i posve neopravdano ponašanje".

Morgan, danas istaknuti novinar u News Corpu medijskog magnata Ruperta Murdocha, oduvijek poriče da je bio uključen ili da je znao za hakiranje telefona ili druge nezakonite aktivnosti.

MGN je ranije priznao su njegovi listovi bili uključeni u hakiranje telefona, no Green je rekao da nema dokaza da je Harry ikada bio žrtva. Nakladnička kuća također tvrdi da su neke od osobnih informacija podijelili viši pomoćnici kraljevske obitelji, uključujući jednog od najviših bivših dužnosnika njegovog oca.

1/26 >> Pogledaji ovu galeriju Fani Stipković i Fernando Hierro - 4 Fani Stipković i Fernando Hierro - 3 Fani Stipković i Fernando Hierro - 1 Fani Stipković i Fernando Hierro - 5 +21 Fani Stipković - 3 Celebrity Fani Stipković u 41. godini čeka prvo dijete, sretnu vijest objavila je u predivnom videu!

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Tara Thaller - 5 Tara Thaller i Faris Pinjo Tara Thaller i Faris Pinjo Tara Thaller i Mateo Cvenić +27 Tara Thaller - 5 Celebrity Razvodi se jedna od najljepših Hrvatica poslije samo godinu i pol braka: ''Pokušali smo ga spasiti, ali želim reći...''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene