Pomalo zaboravljena

Jedna od najljepših i najmisterioznijih žena svijeta preminula u 57. godini, tužnu je vijest potvrdio njezin agent

Tatjana Patitz Tatjana Patitz Profimedia 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Tatjana Patitz - 4 Tatjana Patitz - 2 Tatjana Patitz Tatjana Patitz - 1 Tatjana Patitz - 3 Tatjana Patitz - 1 Tatjana Patitz - 2 +0 Tatjana Patitz Galerija

Tatjana Patitz preminula je u 57. godini, a uzrok smrti zasad nije otkriven.

Jedna od najslavnijih i najljepših manekenki svih vremena Tatjana Patitz, preminula je u dobi od 56 godina, a tužnu je vijest za Daily Mail potvrdio njezin agent.

Uzrok smrti zasad nije poznat, a magazin Vogue, čije je naslovnice krasila nekoliko puta, prvi je to objavio.

Tatjana je zajedno s Naomi Campbell, Cindy Crawford, Lindom Evangelistom i Christy Turlington proglašena najljepšom na svijetu, a bile su poznate kao slavna petorka koja kraljuje svijetom mode. Devedesetih godina prošlog stoljeća modnim svijetom i modnim pistama vladalo je tih pet ljepotica koje su čak proglašene najboljim svjetskim modelima u povijesti i teško ih je nadmašiti.

Oduvijek je bila tajanstvena i njezino je ime posljednjih godina bilo od svih najmanje spominjano, možda čak ponegdje i zaboravljeno. Upravo je ta lijepa Njemica osim titule najboljeg supermodela dobila i onu najmisterioznijeg supermodela. Iz svijeta mode povukla se davnih dana jer se odlučila posvetiti mirnom obiteljskom životu, a koliko prezire dane svoje najveće slave, dovoljno govori podatak da je odbila sudjelovati u dokumentarnom filmu o slavi i uspjehu supermodela, što je ostatak modne petorke devedesetih rado prihvatio.

"Bilo je glamuroznih trenutaka, ali bilo je i jako naporno. Loši dijelovi tog posla su česta putovanja i stalni umor. Uvijek sam mislila da manekenstvo nisam ja - to je samo posao. Nije me to definiralo", izjavila je jednom prilikom.

Tatjana je rođena u Njemačkoj, a odrastala je u Švedskoj, gdje se već sa 17 godina počela baviti manekenstvom. Nije joj dugo trebalo da se preseli u New York jer su njezina vitka figura, lijepo lice i stas očarali modne kuće i agente, a obožavali su ju zbog toga što je uspijevala izgledati drugačije pod bilo kojim svjetlom kada su se snimali editorijali. Pojavila se na više od 200 naslovnica prestižnih časopisa, a karijeru joj je dodatno učvrstila i suradnja s legendarnim modnim fotografom Peterom Lindberghom, koja je potrajala čak 30 godina.

Surađivala je s najuglednijim modnim dizajnerima poput Versacea, Chanela, Karla Lagerfelda, Donne Karan, Jeana Paula Gaultiera, Vivienne Westwood, Helmuta Langa, Valentina, a dugi niz godina bila je zaštitno lice modne kuće Jil Sander.

Bez ljepotica ne prolaze ni glazbeni spotovi najvećih glazbenika svijeta pa se Tatjana pojavila u onom Georgea Michaela za kultnu pjesmu "Freedom", a s njom su bile i Naomi, Cindy, Linda i Christy.
U jednom se trenutku počela baviti glumom, no to nije bilo dugog vijeka, a onda je otkrila strast prema ekološkom aktivizmu i zaštiti prirode. U Malibuu je još 1989. godine kupila farmu, na njoj je ostala živjeti i tamo uzgajala životinje te se bavila ekološkim uzgojem hrane.

O njezinu privatnom i ljubavnom životu znalo se jako malo, tek da je od 2003. do 2009. godine bila u braku s poduzetnikom Jasonom Johnsonom, a dobila je sina Jonu, koji nosi njezino prezime. 

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Maja Šuput Maja Šuput i Nenad Tatarinov - 6 Maja Šuput i Nenad Tatarinov - 5 Maja Šuput i Nenad Tatarinov - 3 +27 Maja Šuput i Nenad Tatarinov - 2 Celebrity Maja Šuput u leopard bikiniju istaknula utegnuti trbuh, ali i druge atribute: "Pa može li bolje?"

1/35 >> Pogledaji ovu galeriju Nives Celzijus - 1 Nives Celzijus - 2 Nives Celzijus - 4 Nives Celzijus +30 Nives Celzijus Celebrity Pljušte reakcije na zavodljivi video Nives Celzijus, je li zbog rizičnog dekoltea slučajno pokazala previše?

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene