Na Vrhovnom sudu

Protiv komičara podignuta tužba za seksualno zlostavljanje

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Protiv Billa Cosbyja podignuta je tužba za seksualno zlostavljanje 15-godišnjakinje!

Protiv komičara i glumaca Bill Cosbya podignuta je tužba za seksualno zlostavljanje 15-godišnjakinje koje se dogodilo prije gotovo 40 godina, izjavila je u utorak tužiteljica Judy Huth. Tužba je podnijeta Vrhovnom sudu u Los Angelesu, a u javnosti se spominje da je to prvi sudski postupak protiv Cosbya kojega je nedavno za seksualno zlostavljanje optužilo više žena.

Pogledaj i ovo Bill Cosby Kriv je Bill Cosby proglašen krivim, seksualno je zlostavljao maloljetnicu u Playboyevoj vili, žrtva dobila veliku odštetu!

Bill Cosby konačno odgovorio na optužbe o seksualnom zlostavljanju

Huth ističe da je u tužbi napisanoj na pet stranica, 15-godišnjakinja ispričala što se dogodilo u Cosbyevoj vili 1974., odnosno kako ju je seksualno zlostavljao. Po njezinim riječima, Cosby ju je s godinu dana starijom prijateljicom doveo u svoju vilu gdje su popile više alkoholnih pića. U jednom je trenutku izašla iz kupaonice i pronašla Cosbya kako sjedi na krevetu u sobi i koji ju je tada protiv njezine volje seksualno iskoristio.

Kao mladoj osobi taj joj je događaj izazvao traumatično stanje, psihološku štetu i duševne boli što je ostavilo traga na čitavom životu. Cosbyev odvjetnik Martin Singer nije želio komentirati tužbu.
Inače, u ponedjeljak je Cosby podnio ostavku s mjesta povjerenika odbora Sveučilišta Temple. Mediji su izvijestili da je otkazao i gostovanje u showu s Davidom Lettermanom predviđeno za idući tjedan.

U posljednjih nekoliko tjedana Cosbya je zbog seksualnih napada optužilo desetak žena. Iako su se pojavljivale i ranije, optužbe su 'izronile' u listopadu nakon što je komičar Hannibal Buress nazvao Cosbyja silovateljem. (HINA)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene