Poslušana 150.000 puta

Poslušajte pjesmu koja je srušila Adele s vrha glazbene ljestvice!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Skladba je u četiri dana bila među sto najprodavanijih singlova.

nstrumentalna skladba "Zajedno smo jaki" ("Gemeinsam sind wir stark!"), himna populističkog i protuimigracijskog pokreta PEGIDA-e izbila je na vrh Amazonove glazbene ljestvice u Njemačkoj, s kojeg je izgurala hit britanske pjevačice Adele "Hello".

Pogledaj i ovo Adele - 1 Jako emotivno! Jedan postupak obožavatelja posebno je taknuo Adele, pa se i rasplakala, evo zašto ovaj video ima više od dva milijuna lajkova!

Skladba je u četiri dana bila među sto najprodavanijih singlova. Kako pišu njemačka glasila, ovaj naslov PEGIDA-e (kratica za Europski domoljubi protiv islamizacije Zapada) jako se dobro prodaje i čak je s prvog mjesta izgurao Adele i njezin hit "Hello".

Adelein "25" caruje već treći tjedan zaredom

I na Youtubeu videosnimka himne pogledana je gotovo 150.000 puta u četiri dana. No mnogi korisnici interneta podrugljivo su primijetili da himna bez riječi jako dobro odgovara pristašama tog pokreta, smjerajući na to da su potonji neuki i priprosti.

Razlog ove neobične popularnosti instrumentalne skladbe možda nije toliko u samoj skladbi, koliko u činjenici da je Amazon prihod od njezine prodaje namijenio u humanitarne svrhe, organizacijama i dobrotvornim ustanovama koje pomažu izbjeglicama.

Lutz Bachmann, vođa pokreta zahvalio je korisnicima interneta za negativne komentare jer tako pridonose popularnosti himne. "Hvala svim luckastimm ljevičarima za komentare jer se tako naša pjesma penje na vrh, što za nas znači bolju prodaju".

Skladba je nastala o prvoj godišnjici osnutka PEGIDA-e.

(Hina)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene