pomilovan

Nakon 9 godina: O. J. Simpson izlazi na slobodu!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Simpson je 2008. godine osuđen na 33 godine zatvora zbog oružane pljačke i otmice u Las Vegasu.

Bivša nogometna zvijezda O. J. Simpson izlazi na slobodu nakon devet godina provedenih u zatvoru. Odbor za pomilovanje prihvatio je zahtjev za puštanje na uvjetnu slobodu pa bi tako Simpson iz zatvora mogao izaći 1. listopada, piše Washington Post .

Pogledaj i ovo Nicole Brown Simpson i O.J. Simpson Prošlo je 29 godina Bio je optužen za brutalno ubojstvo svoje žene i njenog prijatelja, a sada je viđen kako neprepoznatljiv tetura ulicama

Simpson je 2008. godine osuđen na 33 godine zatvora zbog oružane pljačke, napad smrtonosnim oružjem i otmice u Las Vegasu, a ranije su mu sudili i zbog ubojstva bivše supruge Nicole Brown Simpson i njezina tadašnjeg dečka Rona Goldmana, ali su ga oslobodili krivnje.

U četvrtak se pojavio pred članovima povjerenstva za pomilovanje putem videoveze iz zatvora Lovelock, udaljenog oko 160 kilometara od sudskog ureda u Carson Cityju.

Bivša sportska i glumačka zvijezda Simpson spustio je glavu i činilo se da je zaplakao dok ga je četveročlani odbor jednoglasno odlučio pustiti na prijevremenu slobodu."Hvala vam. Odslužio sam svoje", poručio je članovima povjerenstva.

Oni su saslušali iskaze Simpsonove punoljetne kćeri Arnelle i Brucea Fromonga, jednog od dvoje trgovaca sportskim memorabilijama koje je Simpson 13. rujna 2007. pokušao opljačkati. Sud je odluku obrazložio time da je Simpson poštovao sva zatvorska pravila, da ranije nije bio osuđivan i da predstavlja minimalnu sigurnosnu prijetnju za javnost.

Član Kuće slavnih američkog nogometa oslobođen je optužbi za ubojstvo bivše supruge Nicole Brown Simpson i njezina prijatelja Rona Goldmana 1995., u sudskom procesu koji se pratio u medijima diljem svijeta. (M.B./Hina)
 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene