javile se i žrtve!

Oslobađajuću presudu Billu Cosbyju komentirali odvjetnici moćnika koji je osuđen zbog istih gnjusnih nedjela

Bill Cosby (Foto: Profimedia) Bill Cosby (Foto: Profimedia) Profimedia 1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Bill Cosby (Foto: Profimedia) Bill Cosby (Foto: AFP) Bill Cosby (Foto: AFP) Harvey Weinstein (Foto: AFP) Harvey Weinstein: (Foto: Getty Images) Bill Cosby (Foto: AFP) Bill Cosby (Foto: Profimedia) Bill Cosby (Foto: Getty Images) Bill Cosby (Foto: Getty Images) Bill Cosby (Foto: Profimedia) +1 Bill Cosby (Foto: Profimedia) Galerija

Odvjetnici Harveyja Weinsteina nadaju se da će sud osloboditi i njega nakon što su potvrdili da Bill Cosby izlazi iz zatvora nakon dvije godine.

Nekada omiljeni komičar i glumac, 83-godišnji Bill Cosby zbog gnjusnih je optužbi bio osuđen na 10 godina zatvora, no ovoga tjedna odlučeno je da nakon dvije godine izlazi na slobodu. Vrhovni sud u Pennsylvaniji u srijedu je opozvao njegovu presudu za seksualno napastovanje, nakon što je postignut dogovor s tužiteljem.

Pogledaj i ovo Bill Cosby U lošem je stanju Bill Cosby prvi put u javnosti nakon dvije godine od izlaska iz zatvora, za pomoć je trebao kolegu, a vidljivo je i koliko je onemoćao

Ta odluka suda podijelila je javnost, a mnogi su komentirali takvu presudu. Sve su komentirali i odvjetnici nekadašnjeg holivudskog moćnika Harveyja Weinsteina. Kažu kako im odluka suda budi nadu da će Weinstein također biti oslobođen svih optužbi. Holivudski mogul optužen je na 23 godine zatvora zbog nekoliko optužbi za seksualno napastovanje. Osim Cosbyja, upravo Weinstein bio je još jedna visokopozicionirana osoba koja je u javnosti osuđena zbog brojnih svojih nedjela koja je napravio za svoje bogate karijere.

Rosanna Arquette jedna je od žena koje su Weinsteina optužile za seksualno napastovanje, a nakon oslobađajuće presude Billu Cosbyju rekla je kako je na strani njegovih žrtava. "Jasno mi je da su brojne mlade djevojke i muškarci prestrašeni kada se radi o podizanju tužbe protiv silovatelja i srce mi se slama kada vidim ovakvu presudu Cosbyju. Ovo je gnjusno. Srcem sam s njegovim žrtvama. Imamo još jako puno posla. Bill Cosby je i dalje zli silovatelj", naglasila je Rosanna.

Žene koje su Billa Cosbyja optužile za silovanje još nisu javno komentirale odluku suda da ga pusti na slobodu. Jednu od njih, Janice Dickinson (66), fotografi su uhvatili dan nakon vijesti o oslobađanju Billa Cosbyja u Los Angelesu. Ozbiljna lica izašla je iz teretane, no nije ništa komentirala.

Podsjetimo, sud je Billa proglasio krivim zbog drogiranja i seksualnog nasilja koje je počinio u svom domu 2004. godine i od rujna 2018. godine bio je iza rešetaka. Kasnije se Vrhovni sud u Pennsylvaniji složio da će preispitati dva aspekta njegova slučaja, uključujući i odluku suca da tužitelji pozovu još pet svjedoka koji bi govorili o davnim susretima s nekada moćnim glumcem.

Billovi su odvjetnici dugo osporavali ta svjedočenja navodeći kako su prestara i nepouzdana. Bill je rekao kako se oslanjao na taj dogovor prije nego što je sam pristao svjedočiti, a odvjetnici osporavaju njegovu titulu seksualno nasilnog grabežljivca. 

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Princeza Diana (Foto: Profimedia) Princeza Diana i princ Charles (Foto: AFP) Princeza Diana (Foto: AFP) Princ William, princ Harry i princeza Diana (Foto: Profimedia) +0 Princ William, princ Harry i princeza Diana (Foto: Profimedia) Zanimljivosti Evo tko je žena zbog koje je Diana vjerovala da joj Charles planira smjestiti kobnu nesreću, danas je jako bliska s Williamom i Harryjem

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene