Priprema i nešto novo!

Autorica najgledanije hrvatske serije o razlozima takvog uspjeha: "Publika se s likovima smije, ali i plače"

Nataša Buljan Nataša Buljan Nova TV 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Nataša Buljan Polufinalno ocjenjivanje međunarodne nagrade Emmy Polufinalno ocjenjivanje međunarodne nagrade Emmy Polufinalno ocjenjivanje međunarodne nagrade Emmy Nataša Buljan +0 Nataša Buljan Galerija

S našom uspješnom i iskusnom scenaristicom Natašom Buljan razgovarali smo o uspjehu serije Kumovi, žiriranju na dva polufinalna kruga za dodjelu Međunarodne nagrade Emmy®, a otkrila nam je i da za gledatelje priprema nešto zanimljivo i svježe.

United Media, vodeća medijska tvrtka u Jugoistočnoj Europi bila je domaćin u procesu selekcije na dva polufinalna kruga žiriranja za dodjelu Međunarodne nagrade Emmy®, u suradnji s grčkom televizijom Nova i Atenom.

Članovi žirija okupili su se u Ateni i razmatrali nominacije u dvije kategorije: najbolja glumica i najbolji glumac.

Drugu godinu zaredom u žiriju je bila i Nataša Buljan, naša uspješna i iskusna scenaristica koja na Novoj TV ispunjava i ulogu voditeljice Odjela razvoja scenarija te obnaša funkciju direktorice razvoja novih formata za United Media.

Nataša nam je otkrila koliko joj znači ovakva čast i je li se nadala ponovnom pozivu.

"I profesionalno i osobno mi znači mnogo, velika je čast biti u društvu vrhunskih profesionalaca i odlučivati o finalistu za tako prestižnu nagradu. Ponovni poziv me ugodno iznenadio", rekla nam je.

Prošle godine isti je događaj organiziran u Dubrovniku, a evo kakva sjećanja Nataša ima od tada.

"Žiriranje u Dubrovniku je bilo sjajno iskustvo. Od ambijenta preko članova žirija do gala eventa – sve je bilo na iznimno visokom nivou. Upoznala sam mnogo zaista zanimljivih ljudi, od kojih su neki zvijezde, a neki bi trebali biti i vjerujem da će to i postati. Ipak, ne nude sve profesije u našoj industriji priliku za slavu, ali kvaliteta rada, profesionalnost i predanost su uvijek impresivne. Zvjezdani status jedne osobe ili institucije ovisi o radu mnogo (manje eksponiranih) stručnjaka. Tako sam u Dubrovniku imala priliku bolje upoznati članice PR i marketing tima Nove TV i njihov rad i mislim da zaslužuju svaku pohvalu. I barem malo slave", kaže sa smiješkom.

Nataša stojte iz nekih od najuspješnijih domaćih serija, uključujući i "Kumove" koji su trenutno najgledanije serija u Hrvatskoj, pa nas je zanimalo što ona smatra da je glavni razlog tome.

"Mnogo je razloga, svaka serija je ogromno poduzimanje velikog broja ljudi. Tako je i kod 'Kumova', s tim da bih kod njih posebno izdvojila fino izbalansiran ton serije, životnost priče i prije svega – dobro postavljene likove s kojima se publika smije, ali i plače", ističe.

A gdje Nataša crpi inspiraciju za pisanje?

"Svugdje. Iz svega što vidim, čujem, pročitam ili doživim. Pa tako i iz žiriranja za Emmy", otkriva.

Inspiraciju pronalazi i u samoj sebi, a zanimljivo je kako tretira takve likove.

"U svaki lik koji pišete ugradite makar mali dio sebe, drugačije ne ide. Nisam nijedan lik baš po sebi pisala, ali neki su mi ipak mnogo sličniji od drugih i primjećujem da njih najviše volim mučiti, pred njih stavljam najveće probleme i najokrutniji ironični obrati sudbine su za njih rezervirani", priznaje.

Na kraju smo je upitali može li nam otkriti na čemu trenutno radi i čemu se gledatelji Nove TV mogu veseliti u nadolazećem periodu.

"Voljela bih da mogu jer imamo zaista zanimljivu i po mnogo čemu svježu novu priču, ali još ne smijem otkivati pojedinosti. Mogu obećati da nipošto neće biti dosadno", poručila je Nataša.

1/39 >> Pogledaji ovu galeriju Polufinalno ocjenjivanje međunarodne nagrade Emmy Polufinalno ocjenjivanje međunarodne nagrade Emmy - 1 Polufinalno ocjenjivanje međunarodne nagrade Emmy - 2 Polufinalno ocjenjivanje međunarodne nagrade Emmy - 3 +34 Polufinalno ocjenjivanje međunarodne nagrade Emmy - 4 Preporuke United Media domaćin Međunarodnog Emmy® polufinalnog žiriranja u suradnji s Novom i Atenom

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Polufinalno ocjenjivanje međunarodne nagrade Emmy - 1 Polufinalno ocjenjivanje međunarodne nagrade Emmy - 2 Polufinalno ocjenjivanje međunarodne nagrade Emmy - 3 Polufinalno ocjenjivanje međunarodne nagrade Emmy - 4 +3 Polufinalno ocjenjivanje međunarodne nagrade Emmy - 8 Celebrity Zrinka Cvitešić s prestižnog događaja u Ateni samo za Dnevnik Nove TV: "Posebna privilegija i neprocjenjivo iskustvo!"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene