Najljepše Hrvatice

OD PRVE DO ZADNJE Prisjetite se ljepotica koje su nas predstavljale u svijetu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Sigurni smo da se sjećate i Elene Šuran, koja je bila prva Miss Hrvatske, i to 1992. godine. Otkrila nam je što radi danas.

Miss Hrvatske za Miss svijeta najstarije je hrvatsko natjecanje ljepote, a održava se od 1992. godine. Pripreme za natjecanje trenutno su u punom jeku, djevojke su stigle u Trogir, gdje će provesti vrijeme i pripremati se za izbor. Novu Miss Hrvatske dobit ćemo 17. lipnja, na izboru u Šibeniku. Prije nego dobijemo novu ljepoticu, provest ćemo vas kroz povijest izbora i otkriti vam što se događa s nekim od ljepotica. Saznali smo i što se događa sa Elenom Šuran, prvom hrvatskom Miss, koja je krunu ponijela davne 1992. godine.

Pogledaj i ovo Sandi Cenov i Tomislava Dukić čovjek s iskustvom Naš pjevač u prošlosti je ljubio dvije misice, a sada je pomogao odabrati i novu najljepšu Hrvaticu!

Povijest izbora za Miss Hrvatske - Prva bila Elena Šuran

Elena Šuran - Prelijepa Elena postala je Miss Hrvatske 1992. godine, i tako bila prva koja je na svjetskom izboru predstavljala Hrvatsku kao samostalnu državu. 'Izbor mi je okrenuo način života, preselila sam se u Zagreb, počela raditi u manekenstvu. Uvelike mi se promijenio način života', priča Elena za Dnevnik.hr. Iako je imala, na neki način, povijesnu ulogu, Elena nije bila svjesna da je cijele situacije. 'Vani je na svjetskom izboru vladao veliki interes za mene. Išla sam na intervjue, nisam mislila da će me toliko intervjuirati, ali prestižne televizijske kuće htjele su intervju s Miss Hrvatske. Bilo je to važno, bilo je super, bio je to pravi red, rad i disciplina', prisjeća se Elena. Nakon titule Miss Hrvatske, Elena se bavila manekenstvom, boravila neko vrijeme u Milanu, a potom se posvetila televizijskoj karijeri. Danas je Elena obiteljska žena, udana je za brata Borisa Banovića, s njim ima i djecu. 'Danas živim obiteljski život, razvažem djecu, sva moja pažnja usmjerena je na njih, kud oni tu i ja', kroz smijeh je zaključila lijepa Šuran.

Branka obiteljska žena, Fani se povukla iz javnosti

Velika pažnja bila je usmjerena i na sljedeću Miss Hrvatske. 1993. titulu je ponijela prekrasna Fani Čapalija. Splićanka je na izboru za Miss svijeta ponijela titulu Miss Europe, a nakon izbora udala se za nogometaša Ivicu Mornara. Ubrzo se od Ivice i razvela, a nakon toga povukla se iz javnosti. Uživa u mirnom životu, tek nekad gostuje na snimanjima spotova, pa je tako prije dvije godine snimila i spot za omiljenu joj klapu Rišpet. Uslijedila je 1994. godine prelijepa Branka Bebić, danas Krstulović. Ljepotica iz Metkovića bila je okrunjena titulom Miss Europe, a nakon toga ostvarila je zavidnu manekensku karijeru. Danas je udana za poduzetnika Hrvoja Krstulovića, s kojim je dobila i tri sina. Osim u obiteljskom, Branka uživa i u uspješnom poslovnom životu, a svojom ljepotom i danas oduzima dah!

Najveći uspjeh 1995. godine

Stigli smo i do 1995. godine, kada jeAnica Kovač, tada Martinović, uzela titulu prve pratilje Miss svijeta. Tadašnja djevojka postala je Miss Hrvatske, i donijela svojoj zemlji najveći uspjeh u povijesti izbora za Miss. 'Prošla je već 21 godina otad. Bila sam nesvjesna svega, prijavila sam se najviše kako bih dobila auto, ali naravno, osjećala sam i veliki ponos kada sam prozvana. Tada je tek bio završen rat, bilo je tu puno izmiješanih emocija kada sam stigla na svjetski izbor. Bila sam jako sretna, željela sam pobijediti i što bolje predstaviti svoju zemlju', rekla je Anica. Osim što je postala prva pratilja Miss svijeta, odnijela je titulu najljepše haljine na izboru. 'Htjela sam donijeti pobjedu i haljini, Branki Donassy, i uspjela sam. Mislim da je tajna mog uspjeha bila u tom ponosu koji sam osjećala i stalno nosila', dodala je Anica. Iako je postigla veliki uspjeh, nikad joj baza života nije bio posao. 'Danas sam majka, imam troje djece, moram se pobrinuti da ne skrenu na krivi put', zaključuje Anica.

Vanja najuspješnija u modelingu, Martina Todorić živi kao princeza

Nakon Anice, uslijedila je 1996. godine prelijepa Umažanka Vanja Rupena. Krunu je preuzela od Anice Martinović, a kasnije ostavila najveći uspjeh u svijetu modelinga. Probila se na milansku modnu scenu, a danas svoje znanje prenosi budućim generacijama manekenki. U Italiji se i udala, i to za ekonomista Raffaela Francoisa. Imaju i sina Giovannina te uživaju u obiteljskom životu. 1997. godine titulu Miss Hrvatske dobila je Martina Novosel, danas Todorić. Lijepa Zagrepčanka brzo je nestala s modne scene i posvetila se bračnom životu te majčinskim obavezama. Uživa u dugom braku s Antom Todorićem, s kojim je dobila i troje djece. Skandal je uslijedio 1998. godine, kada je za Miss Hrvatske proglašena Lejla Šehović, danas Filipović. Dubrovkinja je postala Miss Hrvatske, no kruna joj je oduzeta i predana prvoj pratilji Ivani Petković. Lijepa Dubrovkinja nije se htjela odreći krune te je Lejla ipak predstavljala Hrvatsku na izboru za Miss svijeta, dok je 1999. godine tu čast imala Ivana Petković. Prelijepa Ivana danas je diplomirana ekonomistica, radi u jednoj kozmetičkoj tvrtki te uživa u obiteljskom životu. Ponosna je majka dvoje djece.

Andreja čeka dijete, Rajna se udala

Ovih dana priča se ponovno o Andreji Ćupor, koja je krunu ponijela 2000. godine. Naime, Andreja se pomirila s nogometašom Ognjenom Vukojevićem, te su ovih dana objavili da planiraju svadbe te da im stiže i prinova. Ljubavna sreća nakon nekoliko godina otkad su prekinuli dokazuje da su si očito bili suđeni. Osim ljubavi, Andreja je uspješna i u svom poslu. Nakon izbora diplomirala je ekonomiju i zaposlila se. Svoj san živi i Rajna Raguž, Miss Hrvatske 2001. godine. Otkrila nam je kako je sve izgledalo prije 15 godina, kada je postala Miss Hrvatske. Otad je Rajna diplomirala na Fakultetu političkih znanosti te s udala. 'Bilo je to davno, puno mi se toga promijenilo u životu kada sam dobila titulu Miss Hrvatske. Bila sam mlada, pa sam se sjajno provela i na svjetskom izboru. Bilo je to predivno iskustvo, upoznala sam Nelsona Mandelu, ali i sklopila puno sjajnih prijateljstva. Bilo je zaista puno pozitivnih strana i iskustava, a ako je i bilo što negativno, ojačalo me', priča Rajna. Osim toga, kroz izbor i manekenstvo, Rajnu je privukla fotografija, u koju se zaljubila. 'Našla sam se u tome, to volim, sigurno mi je i izbor pomogao da se lakše snađem u polsu koji danas radim', dodala je Raguž. Osim toga, prošle godine se i udala za dugogodišnjeg dečka, pa je ispunjena na svakom životnom planu. 2002. godine krunu je ponijela Nina Slamić Gudeljević. Bivša Miss Hrvatske danas je uspješna obiteljska žena, majka je troje djece, a ponekad je se može vidjeti na društvenim zbivanjima.

Aleksandra će ubrzo dobiti dijete, Maja sretno zaljubljena

2003. godine bila je rezervirana za Aleksandru Grdić. Vatrena Slavonka ubrzo je preuzela svu medijsku pažnju na sebe, postala je glavna medijska i manekenska zvijezda u Hrvatskoj. Danas je u vezi te čeka dijete. 35-godišnjakinja je danas orijentirana na prinovu, koja će uskoro doći na svijet. Uslijedila je 2004. godine Ivana Žnidarić, koja se vrlo brzo povukla iz javnog života. Javni život nije nepoznanica Maji Cvjetković, koja je sljedeća uzela krunu. Zgodna Šibenčanka ostvarila je nakon izbora manekensku karijeru u Hrvatskoj, a danas se bavi poslom, fakultetom i ljubavlju. 'Očekivala sam te godine pobjedu, jer se inače ne bih niti prijavila, jednostavno imam taj natjecateljski duh. Bilo je to jedno fora iskustvo, dobila sam samopouzdanje koje mi je pomoglo dosta i u drugim poljima u životu. Osim toga, otputovala sam na svjetski izbor u Kinu, koju možda ne bi nikad posjetila da izbora nije bilo. Nakon izbora sam studirala, a danas radim i uživam u dugoj i stabilnoj vezi', zaključila je Maja.

Ivana Ergić je iznimno zaposlena

Još jedna ljepotica sa šibenskog područja uzela je krunu već 2006. godine. Bila je to Ivana Ergić, koja i danas plijeni pozornost svojom ljepotom. Karijera joj je, kaže, danas više orijentirana na snimanje reklama, barem kada je manekenstvo u pitanju. 'Tada sam imala 18 godina, a na izbor sam stigla odvojena od ostalih djevojaka. Pobjedu nisam očekivala jer nisam bila favoritkinja, valjda zbog kratke kose. Kada sam pobjedila, iznenadila sam se i ja, ali i ostale kandidatkinje', prisjeća se Ivana. Svoju talent točku pripremala je sa Casperom, slavim šibenskim mađioničarom, a njena točka proglašena je za jednu od pet najboljih na svjetskom natjecanju te godine. Osim toga, i ona je ponijela titulu najljepše haljine, kao i desetak godina ranije ona Anice Martinović. 'Danas radim u Savezu gluhoslijepih osoba, diplomirala sam, snimam reklame i radim personalizirane lampe. Cijelo vrijeme mi je raspoređeno na te aktivnosti', rekla nam je Ivana. 2007. godina donijela je Tatjanu Jeremić iz Vukovara, dok je 2008. godine zapažen uspjeh na izboru izborila prekrasna Josipa Kusić. Naime, ušla je u polufinale izbora za Miss svijeta i tako se plasirala među 15 najljepših na svijetu. Trenutno živi na relaciji Zagreb-London, gdje radi i ima brojna prijateljstva.

Katarina završava ekonomiju

Predivna Ivana Vasilj postala je Miss Hrvatske 2009. godine, dok je krunu 2010. godine ponijela Triljanka Katarina Banić. Rasna crnka pokupila je brojne simpatije ljudi u Hrvatskoj, a sve zbog svog neposrednog stila komunikacije, kao i činjenice da se nikad nije previše zamarala kritikama na svoj račun. 'Osjećaji su bili čudni jer sam titulu za Miss Hrvatske shvatila kao veliku odgovornost i veliki ponos. Možda zašto što previše volim svoju zemlju. Sreća neizmjerna', priča Katarina. Titula joj je, kaže, promijenila život utoliko što ju je izložila javnosti, što joj je često bio teret. 'Te godine sam bila dosta izložena javnosti, to mi je bio veliki teret', dodaje Banić. Danas uči, kako bi do jeseni došla do druge diplome na Ekonomskom fakultetu. Zgodna Šibenčanka Katarina Prnjak sljedeća je dobila krunu. 2011. proglašena je najljepšom Hrvaticom. U međuvremenu je upisala i završila Poslovnu ekonomiju. Danas uživa u dugogodišnjoj ljubavnoj vezi te i dalje plijeni pozornost svojim lijepim izgledom.

Prelijepa Antonija trudna, Maja čeka nasljednicu krune

Maja Nikolić iz Zagreba uzela je titulu 2012. godine, dok ju je 2013. naslijedila Lana Gržetić iz Rijeke, dok je još bila u srednjoj školi. Zgodna Antonija Gogić okrunjena je 2014. godine, bavi se manekenstvom, a danas uživa u skladnoj vezi te čeka dijete s poduzetnikom Marijanom Bračuljem. Prošle godine titulu je ponijela atraktivna Šibenčanka Maja Spahija, koja je potom otišla na svjetski izbor u Kinu.

Uskoro ćemo saznati tko je nova Miss Hrvatske. Finalni izbor za Miss Hrvatske pratite 17. lipnja UŽIVO na našem portalu.

 

 

 


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene