teški zdravstveni problemi

Kontroverzna srpska umjetnica završila na tri operacije i u komi, a jednu stvar je odlučno odbila: "Bolovi su bili nevjerojatni"

Marina Abramović Marina Abramović Profimedia 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Marina Abramović - 5 Marina Abramović - 3 Marina Abramović - 4 Marina Abramović - 1 Marina Abramović - 2 Lady Gaga i Marina Abramovič (Foto: Getty Images) Lady Gaga i Marina Abramovič (Foto: Getty Images) +0 Marina Abramović Galerija

Marina Abramović progovorila je o zdravstvenim problemima s kojima se suočila tijekom proteklih nekoliko mjeseci, a zbog kojih je šest tjedana provela u bolnici.

Proslavljena srpska umjetnica Marina Abramović progovorila je o teškim i ozbiljnim zdravstvenim problemima koji su je snašli prije nekoliko mjeseci, a uslijed kojih je prošla tri operacije, devet transfuzija krvi i završila u komi.

Sve je počelo kada je 76-godišnja Marina završila u bolnici na operaciji koljena, nakon koje je doživjela plućnu emboliju i na intenzivnoj je njezi provela šest tjedana.

"Liječnici su mi prvo davali opijate svaka četiri sata i nisam se mogla nositi s tim. Ne mogu piti alkohol ni droge, čak ni aspirin. Želim uvijek osjećati sve u tijelu pa sam ih prestala uzimati. Bolovi su bili nevjerojatni, ali znala sam da će mi ovo omogućiti da se brže oporavim, jer sam iskoristila svu svoju snagu volje i sve što sam naučila da brže ustanem iz kreveta. Inače bih možda još uvijek bila tamo", izjavila je svjetski poznata Marina u intervjuu za The Guardian.

Inače, upravo je smrt bila česta tema njezina konceputalnog rada i inspiracija, a prije 21 godinu je ležala gola na podu jedne galerije, dok je na sebi držala ljudski kostur.

"Jako je smiješno. Neprestano sam razmišljala o vlastitoj smrti. Napravila sam ovu operu "7 smrti Marije Callas" u kojoj umirem sedam puta na pozornici, ali trenutno samo živim! Ne želim se baviti s bilo kakvim kosturima. Jučer sam napravila kruh od maslina! Nikad prije nisam kuhala. Vesela se budim, cijeli dan pjevam. Imam 76 godina, u studenom ću napuniti 77. Što da radim? Trebam li sjediti doma i čekati mirovinu?, pita se Marina.

Marina je nedavno u londonskom Royal Acadamy od Arts otvorila retrospektivnu izložbu svojih radova, koji uključuju skulpture, videa, instalacije i performanse.

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Kaja Vidmar - 2 Kaja Vidmar Kaja Vidmar - 2 Kaja Vidmar - 1 +27 Kaja Vidmar Celebrity Predivne vijesti u obitelji bivšeg Vatrenog! Lijepa Kaja rodila je drugo dijete pa objavila emotivnu fotografiju

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Gianluca Vacchi - 4 Gianluca Vacchi - 5 Gianluca Vacchi - 6 Gianluca Vacchi - 1 +27 Gianluca Vacchi - 2 Celebrity Najseksi djedica na svijetu otkrio je detalje iz veze s 27 godina mlađom, savršenstvo na društvenim mrežama ipak ne traje uvijek!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene