Nosio titulu ženskaroša

Slovio je kao veliki holivudski zavodnik, ženio se dva puta i javno priznao da je obje žene varao

Kirk Douglas i Anne Buydens (Foto: Profimedia) Kirk Douglas i Anne Buydens (Foto: Profimedia) Profimedia 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Kirk Douglas i Anne Buydens (Foto: Getty) Kirk Douglas i Anne Buydens (Foto: Getty) Kirk Douglas i Anne Buydens (Foto: Profimedia) Kirk Douglas i Anne Buydens (Foto: Profimedia) Kirk Douglas i Anne Buydens (Foto: Profimedia) +0 Kirk Douglas i Anne Buydens (Foto: Getty) Galerija

Kirk Douglas bio je u braku s Dianom Dill i Anne Buydens.

Kirk Douglas, koji je u srijedu preminuo u 104. godini, za života je izlazio s brojnim ljepoticama poput Marlene Dietrich i Rite Hayworth, ženio se dva puta, a u svojoj je autobiografiji priznao da je obje žene varao.

Pogledaj i ovo Kirk i Michael Douglas Nema ga u oporuci Michaelu Douglasu od očeva bogatstva neće ostati ništa, 61 milijun dolara pripast će drugima

S prvom suprugom Dianom Dill u braku je bio od 1943. do 1951. godine i dobio je sinove Michaela i Joela. Tri godine nakon razvoda vjenčao se Anne Buydens, s kojom je dobio sinove Petera i Erica koji je preminuo s 46 godina od posljedica predoziranja drogom.

Prvu suprugu Dianu upoznao je tijekom Drugog svjetskog rata, u kojem je i sam sudjelovao.

"Započeli smo romansu u ratno vrijeme, postali smo zaokupljeni romantikom i strahom da ću možda poginuti u borbi", napisao je u autobiografiji.

No razveli su 1951. godine, a Kirk je objasnio kako su shvatili da nisu jedno za drugo. Nakon razvoda ona je živjela u New Yorku sa sinovima, a Kirk u Kaliforniji. 1955. godine surađivali su na filmu "Bijeli ratnik" i 2003. godine na filmu "Sve ostaje u obitelji".

Tri godine kasnije upoznao je Anne Buydens dok je snimio film "Čin ljubavi".

Ona je tijekom nacističke okupacije živjela s obitelji u Parizu i radila je za filmsku kompaniju, nakon rata zaposlila se kao asistentica filmskih redatelja, a s vremenom je i sama postala producentica.

Isprva, Kirk je Anne zaposlio kao svoju suradnicu, no vrlo se brzo zaljubio u nju, ali ga je ona odbijala zbog njegove titule ženskaroša i velikog holivudskog zavodnika.

"U jednom sam trenutku odlučio da ću je prestati pokušavati impresionirati te da ću je početi slušati i pričati o sebi", izjavio je u jednom od intervjua.

Bila je to očito dobra odluka jer Anne ipak nije mogla odoljeti njegovu šarmu, uskoro je njihova veza postala službena i vjenčali su se 1954. godine. Zajedno su ostali do kraja Kirkova života. Iako je sam priznao da ju je varao s mnoštvom žena, onu mu je sve to oprostila, pod uvjetom da joj kaže imena svih ljubavnica s kojima je imao afere.

Sam Kirk često je govorio da je Anne izvor njegove dugovječnosti, a uz to mu je ona tijekom života bila najveća podrška u životu, ali i u karijeri. Zapravo je sama upravljala velikim dijelom njegovih financija, u Hollywoodu je godinama nosila titulu modne ikone i humanitarke.

Od Kirka se na društvenim mrežama oprostila i snaha Catherine Zeta-Jones, kao i njegovi brojni kolege.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Kirk Douglas (Foto: AFP) Celebrity Kirkov put od siromašnog dječaka do princa zlatnog Hollywooda koji se suočavao s brojnim tragedijama

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene