Predao se produncet

Weinsteina brani jedan od najboljih 'kaznenjaka' u SAD-u: "Ovdje ne sudimo lošem ponašanju, već kaznenom djelu - kojeg nema!"

Harvey Weinstein (FOTO: Getty) Harvey Weinstein (FOTO: Getty) 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Harvey Weinstein (FOTO: Getty) +0 Harvey Weinstein (Foto: Getty) Galerija

Seksualni predator Harvey Weinstein predao se policiji. Njegov odvjetnik Benjamin Brafman obratio se medijima nakon što su platili milijun dolara u gotovini za jamčevinu.

Javnosti se nakon boravka na sudu obratio odvjetnik Harveyja Weinsteina. Benjamin Brafman jedan je od najboljih odvjetnika za kazneno pravo na svijetu, pa ne čudi što se upravo na njega odlučio moćni producent. Brafman želi djelovati brzo i efikasno, što je i naglasio pred novinarima okupljenima pred njujorškom policijom.

Pogledaj i ovo Adrien Brody i Halle Berry Živi mirnim životom Upisao se u povijest pa samo nestao iz javnosti, jedino su ga paparazzi uspjeli uhvatiti u trenucima kad to nije očekivao

"Harvey Weinstein namjerava se izjasniti nevinim, planiramo djelovati brzo kako bismo odbacili ove optužbe. Smatramo da su loše odrađene, optužbe nisu potkovane dokazima. Mislimo da će brzo biti oslobođen krivnje. Osjeća se dobro koliko se dobro može osjećati čovjek koji je optužen za zločin koji nije počinio. Danas je učinjen prvi korak. Znali smo da je pod istragom više od sedam mjeseci, svojevoljno se predao i smatramo da će se sve dalje odviti u njegovu korist.

Weinstein je uvijek smatrao da je svaki seksualni odnos u koji je ulazio bio konsenzualan, negira da je ikad bio u odnosu na koji nije imao pristanak. Osim toga, optužbe se odnose na događaje koji su se odvili odavno, i nisu bili prijavljeni tada kad su se dogodili", rekao je Brafman. Otkrio je Brafman i koliko je iznosila jamčevina te dao naznaku kako će izgledati obrana pred 12 porotnika. "Određena je jamčevina u iznosu od milijun dolara, osim toga smo predali i njegovu putovnicu i to je to. Na ovom sudu ne sudi se lošem ponašanju, već kriminalnom djelu - što gospodin Weinstein kategorički odbija. Ljudi se ne osuđuju na račun optužbi, već na račun otkaza. Ne vjerujem da ih tužilaštvo ima", zaključio je Benjamin Brafman svoje kratko obraćanje novinarima. Na kraju je izrazio i nadu u kvalitetne porotnike, na koje neće utjecati pokret koji se izrodio iz ovog slučaja - misleći pritom, naravno, na #MeToo pokret.

Harvey Weinstein stigao je na policiju. Došao je u društvu odvjetnika i zaštitara, a u ruci je držao golemi bunt papira. Ispred zgrade policije okupilo se stotine ljudi, a Harveyju su uzvikivali ''Gdje si, čekamo te godinama''. Weinstein je kroz masu prošao sa smiješkom na licu, uzdignute glave. Policija je područje gdje je Harvey prolazio ogradila te novinare upozoravala da paze što govore budući da je na mjesto stigao kao, još uvijek, slobodan građanin. U policiji je fotografiran te su mu uzeti otisci prstiju. Producent će nakon toga biti odveden na sud gdje će biti suočen s optužbama. Pretpostavlja se da bi mu mogla biti određena jamčevina od milijun dolara.

Holivudski mogul Harvey Weinstein, koji je proteklih godinu dana poznatiji po serijskom zlostavljanju glumica, predao se njujorškoj policiji.

TV kuće već su kamerama bile uključene u program od ranog jutra, a svi su čekajli trenutak njegova uhićenja, odnosno predaje.

Harvey Weinstein predao se nakon brojnih optužbi za seksualno zlostavljanje, silovanje i seksualne napade. On i dalje tvrdi da nikada nije imao seksualni odnos na koji druga strana nije pristala.

Sve je počelo riječima Lucije Evans za The New Yorker. U vrijeme kada ju je Weinstein prisilio na oralni seks ona je bila studentica glume. Jedna od prvih koje su prozvale Weinsteina bila je glumica Rose McGowan, a javila se i Paz de la Huerta, potom Ashley Judd. Neviđeni skandal uništio je Weinsteinovu inače respektabilnu karijeru, a i privatni život.

Harvey Weinstein (FOTO: Getty) Harvey Weinstein (FOTO: Getty)
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene