Grammy 2018.

Bruno Mars i Kendrick Lamar dominirali na dodjeli! Brojne žene ostale bez nagrade, nesrazmjer nikad veći

Kendrick Lamar i Bruno Mars (Foto: Getty) Kendrick Lamar i Bruno Mars (Foto: Getty) Getty 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Dodjela Grammy 2018. (Foto: Getty) - 4 Dodjela Grammy 2018. (Foto: Getty) - 5 Dodjela Grammy 2018. (Foto: Getty) - 3 Dodjela Grammy 2018. (Foto: Getty) - 2 Dodjela Grammy 2018. (Foto: Getty) - 1 +0 Kendrick Lamar i Bruno Mars (Foto: Getty) Galerija

"Gdje su žene", zapitao se i BBC tijekom dodjele Grammyja. Dodjelom su dominirali muškarci - i to prvenstveno Bruno Mars i Kendrick Lamar. Neočekivano, Jay-Z nije dobio nijedan Grammy.

Dodjela glazbene nagrade Grammy održana je u Los Angelesu. Po 60. put glazbnici su nagrađeni za svoje djelovanje u protekloj godini, a show je vodio komičar James Corden. Show su ovog puta"ukrali" Bruno Mars i Kendrick Lamar, a osim toga, uzeli su i najviše nagrada. Mars je tako uzeo nagradu za album godine, iako su mnogi smatrali da će ići u ruke Kendricka Lamara. Ujedno je to bio trenutak koji je izazvao najviše upitnika iznad glave.

Pogledaj i ovo Bruno Mars - 4 milijuni su u pitanju Možete li vjerovati da ovaj svjetski poznati pjevač duguje novac? Od iznosa će vam se zavrtjeti u glavi!

Dodjela Grammy 2018. (Foto: Getty) - 4 Dodjela Grammy 2018. (Foto: Getty) - 4 Foto: Getty

Do kraja dodjele Bruno Mars dominirao je r'n'b žanrom, dok je Lamar dominirao u rap kategorijama. Najboljim novim izvođačem proglašena je Alessia Cara, postavši tako jedina žena koja je na Grammyjima osvojila nešto značajniju nagradu. Od sveukupno 86 kategorija, žene su slavile u svega njih 17. "Neravnoteža je bila posebno obeshrabrujuća na večer kad se naglašava važnost kampanja #TimesUp i #MeToo" - naglašava BBC.

Dodjela Grammy 2018. (Foto: Getty) - 3 Dodjela Grammy 2018. (Foto: Getty) - 3 Foto: Getty

Najviše je Grammyja sinoć osvojio Mars (šest, op.a.), od kojih i one u tri najvažnije kategorije, dok ga u stopu prati Kendrick Lamar s njih pet. Iako se očekivalo da će i Jay -Z pokupiti neku od nagrada, nije osvojio ništa. Bio je nominiran u osam kategorija. Tijekom večeri nastupili su Kesha, Lady Gaga, Sam Smith, Pink, Patti LuPOne. Ed Sheeran osvojio je dva Grammyja, iako se na dodjeli nije niti pojavio. Posthumno su nagrade dobili Leonard Cohen i Carrie Fisher.


Lista najvažnijih dobitnika:

Album godine: Bruno Mars - 24K Magic

Ploča godine: Bruno Mars - 24K Magic

Singl godine: Bruno Mars - That's What I Like

Najbolji novi izvođač: Alessia Cara

Najbolji pop album: Ed Sheeran

Najbolji rap album: Kendrick Lamar - Damn

Najbolja rock izvedba: Leonard Cohen - You Want It Darker

Najbolji rock singl: Foo Fighters - Run

Najbolji rock album: The War on Drugs - A Deeper Understanding

Najbolji alternativni album: The National - Sleep Well Beast

Najbolja r'n'b izvedba: Bruno Mars - That's What I Like

Najbolja rap izvedba: Kendrick Lamar - Humble

Najbolja rap pjesma: Kendrick Lamar - Humble

Najbolji glazbeni spot: Kendrick Lamar - Humble

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene