Eurosong 2022.

Hrvatska ne ide u finale, Ukrajina je izborila svoje mjesto, a evo tko su ostale zemlje koje ćemo opet vidjeti u subotu!

Kalush Orchestra Kalush Orchestra Afp 1/42 >> Pogledaji ovu galeriju Ronela Hajati Eurosong 2022 Ronela Hajati Ronela Hajati Citi Zeni Citi Zeni Monika Liu Monika Liu marius bear marius bear +31 LPS Galerija

Završena je prva polufinalna večer Eurosonga 2022. i odabrano je prvih deset zemalja čije ćemo predstavnike gledati u finalu koje će biti održano 14. svibnja.

Eurosong 2022. u Torinu započeo je spektakularnim i vatrenim otvaranjem prve polufinalne večeri, a u kojoj su predstavnici 17 zemalja predstavili svoje pjesme, među kojima i naša Mia Dimšić s pjesmom "Guilty Pleasure"  koja je nastupila 11. po redu.

Pogledaj i ovo Mia Dimšić Još malo! Mia sitno broji do svog nastupa na Eurosongu, a u jednu je stvar već sada poprilično sigurna!

Nakon glasovanja žirija i publike odlučeno je da u veliko finale Eurosonga prolaze predstavnici Švicarske, Armenije, Islanda, Litve, Portugala, Norveške, Grčke, Ukrajine, Moldavije i Nizozemske.

Otvaranje je bilo posvećeno elementima prirode - vatri, vodi, zemlji, zraku, ali i Suncu, a gledatelje pred malim ekranima i u punoj dvorani PaloOlimpico pozdravili su voditelji Laura Pausini, Alessandro Cattelan i Mika

Predstavnica Albanije Ronela Hajati prva je nastupila i izvela energičnu pjesmu "Sekret". Rođena je i odrasla u Tirani u Albaniji, sudjelovala je na raznim pjevačkim i plesačkim natjecanjima kao dijete prije nego što se ozbiljno počela baviti pjevanjem. Poznata je po svestranosti u svojoj muzici, stilu i nastupima, što je pokazala i na Eurosongu.

Latvijski pop bend Citi Zeni nastupio je drugi po redu s pjesmom "Eat Your Salad". Osnovan je u ožujku 2020. godine u kampu za pisanje pjesama u okolici Rige, a to ih je dovelo i do najveće glazbene pozornice u Europi.

Monika Liu iz susjedne Litve izvela je pjesmu "Sentimentai". Svoju je glazbenu karijeru započela s pet godina kada je počela svirati violinu, a pjevanje je otkrila tek deset godina kasnije.

Švicarsku na Eurosongu ove godine predstavlja Marius Bear koji je otpjevao pjesmu "Boys Do Cry" koja zapravo govori o njegovom nesretnom iskustvu prve ljubavi. Glazbom se bavi šest godina, a sada mu je pripala čast da predstavlja svoju zemlju.

Iz susjedne nam Slovenije na Eurosong je stigao bend LPS koji je izveo pjesmu "Disko" i zaradio glasne ovacije nakon što su pjevali na slovenskom jeziku. 

Ukrajinski bend Kalush Orchestra, slovi kao jedan od glavnih favorita ovogodišnjeg Eurosonga na kojem su se predstavili pjesmom "Stefania", a dvoranom se prolomio glasni aplauz i ovacije emotivne publike što je bilo i za očekivati.

Intelligent Music Project bugarska je supergrupa koju je 2012. osnovao bugarski poduzetnik Milen Vrabevski, a koja ove godine predstavlja svoju zemlju na Eurosongu s pjesmom "Intention".

Stien den Hollander, poznata kao S10, nizozemska je pjevačica koja ove godine predstavlja svoju zemlju na Eurosongu na čijoj je pozornici izvela emotivnu pjesmu "De diepte".

Zdob și Zdub i Advahov Brothers duo je koji je nastupio predstavljajući Moldaviju s pjesmom "Trenulețul" i već od prvih taktova podigli atmosferu svojom veselom izvedbom.

Zdob si Zdub & Advahov Brothers Zdob si Zdub & Advahov Brothers Foto: Profimedia

MARO je predstavnica Portugala, a predstavila se pjesmom "Saudade, saudade" koju je napisala u suradnji s Johnom Blandom, a izvela je poseban nastup, a zanimljivo je da je imala prilike nastupiti i već nekoliko puta u Hrvatskoj. 

Mia Dimšić nastupila je 11. po redu i otpjevala svoju pjesmu "Guilty Pleasure", a kako je i sama najavila na pozornici je ostavila srce. Uz nju su nastupili i plesači koji su izvedbi dali dodatnu notu emocija njenoj izvedbi koju je izvela bez greške. Mia je prvi dio pjesme otpjevala na engleskom, a onda i na hrvatskom jeziku, a publiku u dvorani je pozdravila i zahvalila joj na talijanskom jeziku. 

Mia Dimšić Mia Dimšić Foto: Profimedia

Nakon Mije Dimšić, na pozornicu su izašli predstavnici Danske, žestoki bend Reddi s pjesmom "The Show", koja se sudeći po reakcijama publike u dvorani svima svidjela.

LUM!X i Pia Maria u Torino su stigli predstaviti Austriju i to pjesmom "Hallo" kojom su na pozornici priredili pravu zabavu i publiku digli na noge.

Systur je bend koji čine sestre Sigríður, Elísabet i Elín Eyþórsdóttir, a koje predstavljaju Island na Eurosongu na čijoj su pozornici izvele pjesmu "Með hækkandi sól", a hoće li ponoviti uspjehe svojih prethodnika saznat ćemo uskoro. 

Amanda Klara Georgiadis Tenfjord grčka je predstavnica koja se predstavila s emotivnom pjesmom "Die Together" u kojoj je pokazala iznimne vokalne mogućnosti što su gledatelji u dvorani znali nagraditi glasnim ovacijama.

Subwoolfer je norveški pop glazbeni duo osnovan 2021. kojem je pripala čast da ove godine nastupa na Eurosongu. Dvojac je nastupio u crnim odijelima s bijelim košuljama i žutim maskama u obliku vučjih glava te žutim rukavicama i kravatama, a priredili su jedan od zanimljivijih nastupa prve polufinalne večeri. 

SUBWOOLFER SUBWOOLFER Foto: Profimedia

Predstavnica Armenije Rosa Linn nastupila je posljednja u prvoj polufinalnoj večeri sa svojom pjesmom "Snap" za koju je imala i posebno osmišljeni i kreativni scenski nastup.

U prvom polufinalu glasuju žiri i publika iz 17 zemalja sudionica, te Francuske i Italije koje dio BIG5 skupine imaju izravan plasman u finale.

Stručni žiri u sastavu od po pet glazbenih stručnjaka iz svake od zemalja glasao je već na generalnoj probi, a njihovim glasovima prirodali su se glasovi SMS i telefonskog glasanja gledatelja koje je počelo po završetku posljednje izvedbe i trajalo je ukupno deset minuta.

Laura, Alessandro i Mika će nakon toga su obznaniti imena deset najboljih i to prema nasumičnom redoslijedu, dok će konačni rezultati glasanja prve polufinalne večeri biti objavljeni tek nakon finala.

Inače, naša Mia je doživjela je neugodan trenutak na svečanoj ceremoniji otvorenja natjecanja u Torinu, i to nakon šetnje legendarnim tirkiznim tepihom. Mia je davala izjave medijima, a pored nje je bio predstavnik Izraela, pjevač Michael Ben David, koji je svojim ponašanjem prema njoj razbjesnio javnost.

Naime, Michael je u jednom trenutku oteo Miji mikrofon iz ruku, a snimka je osvanula na Redditu uz opis: "Nije mi se svidio ovaj trenutak, jadna Mia".

Mia je nakon svečanosti sve iznenadila i jednom promjenom kojom se pohvalila na Instagramu.

Naime, pjevačica se u Torinu ošišala i sada ima bob frizuru, a za svoj novi look dobila je same komplimente. 

"Izgledaš sjajno", "Frizura je top", "Divota od osobe", pisali su joj oduševljeni fanovi.

1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Mia Dimšić i Michael Ben David Mia Dimšić - 6 Mia Dimšić - 3 Mia Dimšić - 2 +9 Mia Dimšić - 1 Celebrity Predstavnik Izraela potezom prema Miji Dimšić razbjesnio fanove Eurosonga, a ona je sve iznenadila novim imidžom!

1/17 >> Pogledaji ovu galeriju Vidoje Ristović Vidoje Ristović Nikolina i Vidoje Ristović Nikolina Pišek Ristović i Vidoje Ristović +12 Vidoje Ristović Celebrity Oglasila se shrvana obitelj Vidoja Ristovića: Stigli su nalazi obdukcije, a poznati su i detalji njegova posljednjeg ispraćaja

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene