Veliko ime dolazi u susjedstvo

Dr. House u Ljubljani!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Britanski glazbenik i glumac Hugh Laurie, svjetski poznat kao čangrizavi i cinični televizijski liječnik Dr. House, nastupa u Ljubljani.

U sklopu europske turneje i povodom izlaska albuma „Didn’t It Rain“, s grupom The Copper Bottom Band predstavit će se publici u Križankama, gdje će nastupiti u srijedu, 24. srpnja.

Hugh Laurie, poznatiji kao Dr. House, nema samo izuzetnu glumačku karijeru, nego je poznat i kao odličan glazbenik.

Samouki klavirist koji taj instrument svira od djetinjstva, 2011. godine objavio je uspješan prvijenac „Let Them Talk“. Album je osvojio najviša mjesta svjetskih blues ljestvica, a glazbene kritičare i javnost oduševio je svojim neworleanskim bluesom.
 
U svibnju ove godine Laurie je objavio svoj drugi album „Didn't It Rain“, gdje je zvuk mardi grasa i New Orleansa zamijenio južnjačkim bluesom i tangom. Ploča sadržava obrade blues skladbi, između ostalih i pjesme pionira bluesa kao šta su W. C. Handy (‘St Louis. Blues’) i Jelly Roll Morton (‘I Hate A Man Like You’), te novijih pop i rock glazbenika kao što su Dr. John (‘Wild Honey’) i Alan Price iz grupe Animals (‘Changes’).
 
„Odlučio sam da ću krenuti dalje i dublje u šumu američke glazbe koja me je oduševljavala već kao dijete. Što idem dalje, sve sam više očaran. Začarali su me i glazba i ljudi s kojima sam imao čast raditi na novom albumu“, rekao je Laurie.
 
Producent albuma ponovo je Joe Henry, višestruki dobitnik nagrade Grammy, a „Didn't It Rain“ je snimljen u siječnju 2013., u losangeleskom studiju Ocean Way Studio. Izvrsnim glazbenicima iz Laurieve prateće grupe The Copper Bottom Band – Jay Bellerose, Kevin Breit, Vincent Henry, Greg Leisz, Robby Marshall, David Piltch, Patrick Warren, Elizabeth Lea i Larry Goldings – pridružili su se i gvatemalska kantautorica Gaby Moreno i soul pjevač Jean McClain, koji je surađivao s brojnim i raznolikim izvođačima kao što su Jimmy Cliff i Sheryl Crow. Na albumu „Didn't It Rain“ kao posebni gost pojavljuje se i Grammyjem nagrađeni blueser Taj Mahal, koji pjeva obradu američkog jazz glazbenika Little Brother Montgomeryja 'Vicksburg Blues'.
 
Ako vas je Hugh Laurie dosad oduševljavao preko televizijskih ekrana u kultnoj seriji „Dr. House“, onda je pravi trenutak da ga vidite i čujete uživo. Neka vam vruće ljetne dane uljepša s pucketavim blues vokalom i uživo pokaže da osim glumačkog, ima i izuzetan glazbeni talent. Brojni rasprodani koncerti dokazali su da je Laurie svestrani umjetnik koji u svoje glazbene nastupe uključuje i elemente drame i komedije, zbog čega koncert u Križankama jednostavno ne smijete propustiti.

Pogledaj i ovo showbuzz Sa Šalate Koncert Hugh Lauriea premješten u malu dvoranu Doma sportova

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene