karijera supermodela

Prekrasna manekenka koja i u 49. godini izgleda savršeno htjela je imati djecu s Robertom De Nirom

Naomi Campbell (Foto: Instagram) Naomi Campbell (Foto: Instagram) instagram 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Naomi Campbell (Foto: Profimedia) Naomi Campbell (Foto: Getty Images) Naomi Campbell (Foto: Profimedia) Naomi Campbell (Foto: Instagram) +0 Naomi Campbell (Foto: Profimedia) Galerija

Naomi Campbell je prva crna manekenka koja Se pojavila na naslovnicama brojnih svjetskih časopisa, svojim životnim stilom je punila tabloide, a i danas je jedna od najljepših žena na svijetu.

Prekrasna Crna Pantera pojavila se na gala večeri Seana Penna u Los Angelesu, a manekenka koja je nekoć vladala modnim pistama i s 49 godina izgleda prekrasno. Naomi Campbell je u LA-u nosila jednostavnu crnu dugačku haljinu s kožnim detaljima, a crne cipele s visokom potpeticom naglašavale su njezinu besprijekornu figuru.

Pogledaj i ovo Robert De Niro i Tiffany Chen - 2 Dobio ju sa 79 godina Legendarni glumac pokazao je kćerkicu koja je mlađa od sve njegove unučadi: ''Zovu ju teta!''

Naomi je jedna od šest manekenki njezine generacije koja je postigla status supermodela, a skupa s kolegicom i prijateljicom Kate Moss punila je svjetske tabloide zbog stila života i previše tulumarenja.

Manekenka je kćer plesačice Valerie Morris, a svog oca prema željama majke nikada nije upoznala. Naomin otac njezinu je majku ostavio kada je bila četiri mjeseca trudna, a na njezinom rodnom listu ne piše njegovo ime. Prezime Campbell uzela je od drugog supruga njezine majke. Dok je bila djevojčica, njezina majka je radila kao plesačica u Rimu, gdje su Naomi i ona živjele. Po povratku u London, Naomi je živjela s rođacima dok je njezina majka putovala Europom s plesnom skupinom Fantastica.

Slavna manekenka prvi se put pojavila u javnosti kada je imala sedam godina, a gostovala je u spotu Boba Marleyja za pjesmu "Is This Love". Agentica Beth Boldt uočila je Naomi 1986. godine u Covent Gardenu u londonskom West Endu, a karijera joj je krenula uzbrdo malo nakon toga. Na naslovnici britanskog časopisa Elle Naomi se pojavila uoči svog 16. rođendana.

Krajem 80-ih godina Naomi je skupa s kolegicama Christy Turlington i Lindom Evangelistom osnovala trio pod nazivom Trinity te su ubrzo postale najpopularnije manekenke na svijetu. S kolegama se borila s rasizmom tijekom godina, a 1988. godine se pojavila na naslovnici francuskog Voguea. Dizajner Yves St. Laurent, njezin prijatelj i mentor, zaprijetio je Vogueu da će povući sve svoje reklame ukoliko ne prestanu odbijati da crnkinje budu na naslovnici časopisa.

Naomi Campbell je prva crna manekenka koja je pojavila na naslovnicama brojnih svjetskih časopisa, uključujući američki Vogue i Time. Okušala se u svijetu filma i glazbe, a 1994. godine je čak snimila i studijski album. Sva sreća pa je u Japanu prodala milijun kopija albuma, jer bi u protivnom to bio apsolutni promašaj obzirom na prodaju u ostatku svijeta koja je bila jako mala.

Manekenka je više od 20 godina bila velika prijateljica s Nelsonom Mandelom, a on ju je prozvao počasnom unukom.

Među brojnim tračevima tijekom godina, jedan trač je zapravo istina. Glumac Robert De Niro i ona su kratko bili par početkom 90-ih, a Naomi je navodno htjela da upravo on bude otac njezine djece.

Ne tako sjajan trenutak njezine karijere je slavni pad na modnoj pisti 1993. godine dok je nosila platforme iz dizajnerskog pera Vivienne Westwood. Fotografije su osvanule u tabloidima diljem svijeta, a to je i dalje jedan od najpoznatijih padova na pisti u povijesti modne industrije.

Naomi je veliki fan Olimpijskih igara te ih vjerno prati, ne voli kada je snimaju televizije, a ova predivna manekenka vrlo je vješta u baletu koji je učila kao djevojčica. Još i danas je jedna od najljepših žena na svijetu, a nastavit ćemo pratiti njezine javne istupe.

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Rihanna i Hassan Jameel (Foto: Profimedia) Rihanna i Hassan Jameel (Foto: Profimedia) Rihanna i Hassan Jameel (Foto: Profimedia) Rihanna i Hassan Jameel (Foto: Profimedia) +4 Rihanna i Hassan Jameel (Foto: Profimedia) Celebrity Pjevačica prekinula s milijarderom: Šuškalo se da je trudna, a prijatelji su bili uvjereni da je našla sreću s njim

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene