Nikad prežaljena

Zbog obitelji se odrekla najveće slave, ali onda ju je velika tragedija spriječila da ostvari sve svoje snove

Đurđica Barlović (Screenshot: IN magazin) Đurđica Barlović (Screenshot: IN magazin) 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Đurđica Barlović (Screenshot: IN magazin) Đurđica Barlović (Screenshot: IN magazin) Rajko Dujmić - 4 +0 Rajko Dujmić - 1 Galerija

Đurđica Barlović preminula je u 26. kolovoza 1992. godine u Zadru od posljedica srčanog udara.

Nikad preželjena pjevačica grupe Novi Fosili , Đurđica Barlović iznenada je preminula na današnji dan 1992. godine od posljedica srčanog udara. Njezine se pjesme i dan danas rado slušaju, a pjevaju ih sve generacije, od onih najmlađih do najstarijih.

Đurđica je svoj glazbeni put započela jako rano, sa samo 13 godina nastupila je na natjecanju "Djeca pjevaju", a najveću je slavu i uspjeh postigla kao pjevačica Novih fosila s kojima je otpjevala hitova kao što su "Najdraže moje", "Šuti, moj dječače plavi", "Da te ne volim", "Diridonda", "E moj Saša", "Košulja plava" i mnoge druge.

U Novim fosilima ostala je od 1977. sve do 1982. godine kada je mikrofon i nastupe na pozornicama diljem bivše Jugoslavije odlučila zamijeniti mirnim obiteljiskim životom, a nešto kasnije odlučila se okušati u samostalnoj karijeri tijekom koje je snimila četiri albuma, ali nikada više nije postigla uspjeh kao s Fosilima.

Preminula je 26. kolovoza 1992. godine u dobi od samo 42 godine u Zadru, a iza sebe je ostavila sinove Hrvoja i Bornu i supruga Ivana.

"Odrastati uz takvu majku meni je bilo normalno. Ona nama nije bila Đurđica Barlović, bila je samo mama. U našoj kući ona je vikendom pjevala, ali svaki dan je kuhala, ručak je uvijek bio u jedan, plahte su bile ispeglane, prozori kristalno čisti', otkrio je sin Borna u showu "Poslijepodne na Dalmaciji"

Nije mogao izdvojiti pjesmu koja joj je bila najdraža.

"Mislim da je sve pjesme pjevala s jednom određenom emocijom i ljubavi, što se može i osjetiti u njezinim interpretacijama. Koja joj je pjesma bila najdraža? E, to ne znam i nažalost nikada neću saznati", izjavio je. 

Istaknuo je da je voljela rodni Split i redovito mu se vraćala.

"Uvijek je rado svraćala u Split jer je iz Splita i potekla. Kao i kod svih pravih Splićana - ako odu iz Splita, on ne ode iz njih', poručio je Hrvoje koji često, baš kao i njegov brat Borna, na društvenim mrežama dijeli obiteljske fotografije svoje majke. Kako je rekao, iznenađuje ih koliko mladih ljudi poštuje ono što je ona radila.

Oni ju baš kao ni njezini kolege iz Novih fosila nikada nisu prežalili, a danas također pokojni Rajko Dujmić je otkrio da su na dan kada je preminula u njegovom domu stali svi satovi.

Đurđice se u jednom od intervjua za Dnevnik.hr prisjetio i Vladimir Kočiš Zec.

"Prije svega, djela govore najviše o njoj. Bila je umjetnica kakvu ćemo rijetko ponovno sresti. Imala je posebnu boju glasa i upravo zbog toga pjesme su bile sjajne. Tekstovi pjesama su je inspirirali i osjetila je te pjesme, a upravo zato bile su tako dobre. Bila je zrela interpretatorica. Đurđica je bila veliki drug, podrška svima nama u bendu te je bila jako marljiva. Najvažnije od svega, bila je odlična majka. Obitelj joj je bila na prvome mjestu, a danas su njezini sinovi sjajni i marljivi dečki. Iz benda je i izašla zbog obitelji. Mislim da bismo i danas zajedno pjevali i surađivali", zaključio je Vladimir.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Michael Schumacher u Ferrariju (firo Sportphoto/DPA/PIXSEL) Preporuke Njihovu idealnu ljubavnu priču prekinula je strašna nesreća, a ona se sada odlučila na neočekivan potez

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Valentino Rossi i Francesca Sofia Novello Celebrity Jedina je uspjela smiriti jednog od najpoželjnijih muškaraca u svijetu sporta, žene su se nekad lijepile na njega!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene