Dolazi iz carske obitelji

Tko je austrijska nasljednica koja posjeduje luksuzni resort na Lopudu gdje trenutno ljetuju Beckhamovi?

Obitelj Beckham u Hrvatskoj - 7 Obitelj Beckham u Hrvatskoj - 7 Grgo Jelavic/Pixsell 1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Victoria i David Beckham Francesca von Habsburg - 4 Francesca von Habsburg - 3 Francesca von Habsburg - 1 Francesca von Habsburg - 8 Francesca von Habsburg - 7 Francesca von Habsburg - 5 Francesca von Habsburg - 4 Francesca von Habsburg - 1 Francesca von Habsburg - 2 +19 Francesca von Habsburg - 3 Galerija

Evo tko je Francesca von Habsburg, žena koja je vlasnica luksuznog resorta na Lopudu u kojem trenutno ljetuju Beckhamovi.

Proteklih nekoliko dana javnost je okupirala vijest kako slavni britanski par David i Victoria Beckham s obitelji ljetuju u Hrvatskoj, a za odmor su odabrali otok Lopud i luksuzni resort ''Lopud 1483'' u kojem cijena najma po danu iznosi deset tisuća eura za deset osoba, a cijena jednog noćenja iznosi oko 1400 eura.

Pogledaj i ovo Obitelj Beckham u Hrvatskoj Ponosan je na nju Beckham je Victoriji 50. rođendan čestitao fotografijama iz Hrvatske, a podijelio je i njihove nikad viđene snimke!

Luksuzni kompleks u kojem boravi slavni par smješten je u nekadašnjem franjevačkom samostanu koji je obnovila grofica Francesca von Habsburg i pretvorila ga u muzej s elegantnim boutique hotelom i duhovnim utočištem 21. stoljeća zajedno s crkvom, zvonikom i romanesknim klaustrom, a u sklopu kompleksa nalazi se i Sveti vrt.

Slovi kao jedna od najluksuznijih destinacija na Jadranu, a gostima su na raspolaganju concierge i privatni kuhar.

No, tko je žena koja je vlasnica i kako je naslijedila ovaj luskuzni kompleks.

Francesca je bivša snaha obitelji Habsburgovaca i bivša supruga Karla von Habsburga koji je unuk posljednjeg austrijskog cara Karla Habsburškog.

1993. godine udala se za Karla, a njihov je brak završio 2003. godine. Zajedno imaju troje djece, sina Ferdinanda te kćerke Eleonore i Gloriu. Obitelj je često ljetovala u Hrvatskoj, a 1997. godine Francesca je dobila koncesiju nad samostanom Rođenja Marijina na Lopudu kao zahvalu za svoju pomoć tijekom obnavljanja dubrovačke spomeničke baštine koja je uništena tijekom Domovinskog rata, piše Nacional.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lopud1483 (@lopud.1483)

Grofica je samostan obnovila i pretvorila u resort koji je otvoren 2018. godine.
Od franjevaca je samostan dobila na korištenje 99 godina, a u resortu je smjestila dio svoje bogate kolekcije umjetnina. Francesca je strastvena kolekcionarka te posjeduje jednu od najvećih privatnih kolekcija umjetnina na svijetu, a naslijedila ju je od svoga oca Hansa Heinricha i s vremenom je proširila.

Grofica često i sama ljetuje na Lopudu, a na svom Instagram profilu često objavljuje i fotografije svoje obitelji na Jadranskome moru.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Francesca Thyssen-Bornemisza (@franticbornemisza)

Beckhami će za odmor u Hrvatskoj izdvojiti pozamašnu svotu, a ne sumnjamo kako će njihovo ljetovanje itekako doprinijeti razvoju našeg turizma i samog resorta u kojem noće.

1/24 >> Pogledaji ovu galeriju Kaja Vidmar na Instagramu - 2 Kaja Vidmar na Instagramu - 3 Kaja Vidmar Kaja Vidmar +19 Kaja Vidmar - 3 Celebrity Vrsaljkova lijepa partnerica objavila fotografiju njihove kćeri, objavu je podijelio i nogometaš!

1/19 >> Pogledaji ovu galeriju Matthew McConaughey u Hrvatskoj Matthew McConaughey i Camilla Alves Matthew McConaughey Matthew McConaughey i Frank Lampard +14 Matthew McConaughey Celebrity Holivudski miljenik ljetuje u Istri, rado se fotografirao s obožavateljem: ''Priča istim glasom kao i u svojim filmovima!''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene