ostat će zauvijek zapamćeni

Nakon Strikana i Duje otišla je i Kate... Prisjetite se glumačkih legendi iz "Velog mista" koje više nisu s nama

Ivo Gregurević u ulozi Netjaka u seriji Velo Misto (Foto: Screenshot) Ivo Gregurević u ulozi Netjaka u seriji Velo Misto (Foto: Screenshot) Screenshot 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Ivo Gregurević u ulozi Netjaka u seriji Velo Misto (Foto: Screenshot) Galerija

Mira Furlan posljednja je u nizu legendi iz kultne serije "Velo misto" koje su nas napustile proteklih godina.

Vijest o smrti glumice Mire Furlan u 66. godini života odjeknula je diljem svijeta.

Odigrala je brojne nezaboravne uloge u domaćim filmovima i serijama, ali i u američkim hit-serijama "Babylon 5" i "Izgubljeni" koje su joj donijele svjetsku slavu.

Domaća publika najviše će je pamtiti kao prgavu Katu iz "Velog mista", što je bila i njezina prva televizijska uloga. Nažalost, Mira je tek posljednja u nizu legendi iz kultne serije koje su nas napustile proteklih godina.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Mira Furlan - 1 Celebrity Od "Velog mista" do "Izgubljenih": Ovo su najveće uloge po kojima ćemo pamtiti Miru Furlan

Pred kraj prošle godine, točnije 27. studenog preminuo je Špiro Guberina, koji je u seriji glumio Strikana Jozu. Špiro je umro u 88. godini, a samo pet dana nakon njega preminuo je i Mustafa Nadarević, koji je utjelovio jednog od najbitnijih likova u seriji, inženjera Duju.

Na Novu godinu 2019. u 67. godini života napustio nas je i Ivo Gregurević, koji je u "Velom mistu" glumio Netjaka, smetlara i nećaka Strikana Joze.

Na proljeće će se navršiti i 13 godina otkako je otišao "Meštar" Boris Dvornik, koji je umro u 69. godini života. Prerano nas je napustila i Zdravka Krstulović, koja je u "Velom mistu" sjajno odigrala splitsku damu Violetu. Umrla je 2003. u dobi od 63 godine, a od 1999. godine bolovala je od Alzheimerove bolesti.

Nema više ni Ines Fančović, koja nas je kao Mare Mulica nasmijavala neprestanim prigovaranjem i prostačenjem na svom štandu s voćem. Ona je umrla 2011. godine u Sarajevu u dobi od 86 godina. Iste godine napustio nas je i Ivica Vidović, koji je u seriji odigrao Meštrova šegrta Očalinka.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Mira Furlan - 2 Celebrity Posljednja objava na društvenim mrežama glumice Mire Furlan jako je emotivna, djeluje kao njezin oproštaj

Krajem listopada 1995. godine umro i Miljenko Smoje, uz čije su "Velo misto", ali i "Malo misto" odrastale generacije, a serije koje su do danas stekle kultni status izrodile su i neka od najvećih domaćih glumačkih imena.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene