pretužno

Za nju kažu da je bila jedna od najkarizmatičnijih žena bivše Jugoslavije, no velika tragedija prekinula je njezinu blistavu karijeru

Đurđica Barlović (Screenshot: IN magazin) Đurđica Barlović (Screenshot: IN magazin) 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Đurđica Barlović (Screenshot: IN magazin) +0 Đurđica Barlović (Screenshot: IN magazin) Galerija

Ove godine će se obilježiti 30. obljetnica prerane smrti jedne od najljepših i najkarizmatičnijih pjevačica naših prostora, Đurđice Barlović.

Za Đurđicu Barlović još danas mnogi kažu da je bila jedna od najkarizmatičnijih pjevačica bivše Jugoslavije, a žena predivnog glasa i stasa preminula je 26. kolovoza 1992. godine od posljedica srčanog udara.

Pogledaj i ovo Đurđica Barlović (Screenshot: IN magazin) Prerani odlazak Bila je najkarizmatičnija pjevačica bivše Jugoslavije: "Takvu umjetnicu rijetko ćemo opet sresti''

Đurđica se proslavila zahvaljujući bendu Novi fosili, no njezin prvi nastup bio je puno prije nego što je zapjevala s jednom od najpopularnijih grupa ovih prostora. Imala je tek 13 godina kada se pojavila na pozornici festivala Djeca pjevaju, redovito je pjevala u programima Tribine mladih uz VIS Batali, no tek nakon dolaska u Nove fosile njezina je karijera procvala.

Pjesmom Zdenka Runjića "Diridonda" na Splitskom festivalu predstavila se široj publici, a odmah su uslijedili i novi albumi, koji su se nizali jedan za drugim. "Da te ne volim", "Šuti, moj dječače plavi" i "Najdraže moje" neki su od najvećih hitova koje je otpjevala u Novim fosilima.

Nagli preokret dogodio se 1982. godine, kada se Đurđica odlučila povući iz grupe i posvetiti se mirnom obiteljskom životu. Zamijenila ju je Sanja Doležal. Dvije godine kasnije Đurđica je započela solo karijeru, no prerana smrt prekinula je sve njezine želje i snove. Rajko Dujmić izjavio je da su na dan kada je Barlović preminula stali svi satovi u njegovoj kući. Jedan od najboljih domaćih skladatelja preminuo je od posljedica prometne nesreće 4. kolovoza 2020. godine.

Đurđica Barlović za mnoge je bila jedan od najljepših glasova hrvatske estrade, a svojim preranim odlaskom, sa samo 42 godine, u životu i srcima svojih sinova ostavila je prazninu koju nitko nije mogao zamijeniti. Unatoč popularnosti koju je uživala, Đurđica je, kako su istaknuli njezini sinovi Hrvoje i Borna, prvenstveno bila majka.

O slavnoj pjevačici je 2020. godine za DNEVNIK.hr pričao i njezin kolega iz benda, Vladimir Kočiš Zec. "Prije svega, djela govore najviše o njoj. Bila je umjetnica kakvu ćemo rijetko ponovno sresti. Imala je posebnu boju glasa i upravo zbog toga su pjesme bile sjajne. Tekstovi pjesama su je inspirirali i osjetila je te pjesme, a upravo zato bile su tako dobre. Bila je zrela interpretatorica. Đurđica je bila veliki drug, podrška svima nama u bendu te je bila jako marljiva. Najvažnije od svega, bila je odlična majka. Obitelj joj je bila na prvome mjestu, a danas su njezini sinovi sjajni i marljivi dečki. Iz benda je i izašla zbog obitelji. Mislim da bismo i danas zajedno pjevali i surađivali", rekao nam je onda.

1/16 >> Pogledaji ovu galeriju Ivan Temšić, pobjednik MasterChefa Ivan Temšić, pobjednik MasterChefa Ivan Temšić - 3 Ivan Temšić - 2 +11 Ivan Temšić - 1 Celebrity Tko je lijepa djevojka koja je osvojila srce našeg MasterChefa? Ne pokazuje je često, ali dijele istu strast!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene