A nije za svakoga!

Serija koju ne možete prestati gledati: Uvuče vas od početka, i ono najvažnije, ne možete pretpostaviti kako će završiti!

Lucky Hank, Bob Odenkirk Lucky Hank, Bob Odenkirk Profimedia 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Lucky Hank, Bob Odenkirk Galerija

Veoma rijetko imamo priliku gledati kvalitetnu i ozbiljnu seriju koja se vrti oko akademske zajednice. Lucky Hank, na čelu sa sjajnim Bobom Odenkirkom, s intrigantnim vođenjem priče i sjajno napisanim likovima, vraća sjaj tematici koja se zagubila u bespućima televizijskog programa.

Lucky Hank je serija koju ne možete prestati gledati, uvlači vas od starta, i ono najvažnije, ne možete pretpostaviti kako će završiti.

Lucky Hank je crna humoristična serija prema romanu Straight Man Richarda Russoa iz 1997. godine. Seriju su za televiziju razvili Paul Lieberstein i Aaron Zelman, dok su se redatelji i redateljice smjenjivali iz epizode u epizodu. Lucky Hank ima od početka do kraja jedan mračni ton, što u vizualnom smislu, to i u scenarističko narativnom aspektu.

Taj mračni moment vas uvuče duboko već u pilot epizodi jer možete naslutiti da se iza glavnog lika krije mnoštvo mističnih slojeva koje nam lik nije spreman otkriti tako brzo. Serija je izrežirana školski, te na način da u fokus u potpunosti stavi glavnog lika, te svijet koji ga okružuje iz njegove vizure.

Glavni lik je i narator serije, što dodatno doprinosi osjećaju vezivanja za lika i priču, a taj osjećaj onda doprinosi i razumijevanju čitave situacije u koju nas lik polako dovodi. Serija je adaptirana tako da niste sigurni u kojem pravcu priča ide, tempo je usporen, te ne dobiju još uvijek svi likovi jednaku šansu da ih bolje upoznamo kao gledatelji. Iako od druge epizode tempo pada, on u ovoj seriji funkcionira savršeno.

Usporenost radnji i priče podcrtavaju unutarnje stanje glavnog lika, pa nam tako poprilično vjerodostojno preko malih ekrana prenosi osjećaj nelagode i nestrpljivosti.

Ova serija je mix uredske komedije i sitkoma koja sjajno balansira cinizam, crni humor, i oštre uvrede koje si likovi na veoma prirodan način dijele iz scene u scenu. Svaki lik se smatra pametnijim od ostalih, te se na taj način stvori odlična okolina u kojoj može funkcionirati takva vrsta humora i specifičnog dijaloga, ali i na trenutke toplina koja proizlazi iz situacija.

Glumačka postava u seriji je zaista odlična, ali glumac kojeg moram izdvojiti je zasigurno Bob Odenkirk. Nakon uspješnih 6 sezona serije Better Call Saul, Odenkirk je dobio lik koji je blizak njemu, ali opet dovoljno drugačiji od likova u kojima smo ga navikli gledati. U seriji Lucky Hank utjelovljuje lik William Henry Devereaux Jr.a, profesora koji predsjeda katedrom za engleski jezik na Railton Collegeu. Odenkirk igra lik sa ogromnim ego, i još većim kompleksom nesigurnosti. U ovoj ulozi Bob Odenkirk je izuzetan, uvjerljiv, te savršeno balansira mnoštvo emotivnih stanja kroz koje njegov lik prolazi veoma brzo i naprasno. Odenkirk je jedan od najboljih glumaca koje sam imala priliku gledati na televiziji, te mislim da je uloga Hanka samo još više podcrtala njegovu glumačku veličinu i raznolikost.

Lucky Hank je serija koja neće biti za svakoga. Tko očekuje seriju nalik na Better Call Saul, u smislu uzbudljivosti i brzog tempa, razočarat će se. Tko očekuje seriju koja je opuštenija u svom ozračju, sa odličnom pričom, te još boljim glavnim likom, bit će apsolutno kupljen od prve epizode. Cinizam, crni humor, ali i bitne teme poput suočavanja sa traumama, nesigurnostima, te životnim promjenama, vješto se isprepliću u ovoj fenomenalnoj seriji. Ovo je serija koja vas kupi na prvu, njezina priča nije predvidljiva, nije svakidašnja, ali relevantnost i način na koji se kao gledatelji poistovjetite sa tako čudnovatim likovima, čini Lucky Hank televizijskim zlatom koje jednostavno morate pogledati.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene