kultni odabiri

Filmovi u kojima ćete uživati tijekom hladnih i tmurnih jesenskih dana ušuškani pod dekicom

You've Got Mail You've Got Mail Foto: Profimedia

Dok lišće već uvelike mijenja svoju boju, noći i jutra su hladnija, a topli čaj nam polako postaje svakodnevnica, ne preostaje nam ništa drugo nego udobno se smjestiti s dekicom i upaliti naš omiljeni jesenski film.

Ako nemate ideju što gledati ovih dana, mi ćemo vam rado dati par prijedloga.

 1. HOCUS-POCUS (1993)

Ova fantastična kultna komedija iz 1993. koju je režirao Kenny Ortega, prati tri zločeste vještice (Sarah Jessica Parker, Bette Midler i Kathy Najimy) koje sasvim slučajno uskrsava običan tinejdžer. Ovaj film je savršen za pogledati na Noć vještica, nije tako strašan, simpatičan je, i zabava je za cijelu obitelj.

2. KNIVES OUT (2019)

Ako ste ljubitelji romana Agathe Christie i klasičnog murder mystery-a, Knives Out je odličan film za hladnu večer. Od samog početka ćete pogađati koji je član bogate i veoma disfunkcionalne obitelji kriv kada je patrijarh obitelji nađen mrtav. Detektiv Benoit Blanc (Daniel Craig) pozvan je da riješi misterij, a Craig je napravio nezaboravnu kultnu ulogu koju ćemo pamtiti još dugo vremena.

3. WHEN HARRY MET SALLY (1989)

Ovaj kultni romantični film koji smo svi pogledali bar jednom, sa svojim divnim jesenskim krajolikom učinit će da sanjate o putovanju u Veliku Jabuku (NY). Priča prati Harry i Sally i njihovih dvanaest godina slučajnih susreta u New Yorku. When Harry Met Sally je ultimativni ugodni film koji će ostati na listi najboljih još dugi niz godina.

4. HALLOWEEN (1978)

Ovaj apsolutni klasik John Carpentera je na listi svakog zaljubljenika u sedmu umjetnost, a posebno onda kada se bliži Halloween. Priča prati mentalnog bolesnika Michael Myersa koji je ubio svoju sestru na Noć vještica kada je imao samo 6 godina. Kada nakon 15 godina pobjegne iz sanatorija, Myers se vrati u svoj rodni grad gdje počinje uhoditi jednu babysittericu i njezine prijatelje. Nakon toga “zabava” za nas gledatelje kreće.

5. DEATH BECOMES HER (1992)

Kultna američka satirična crna komedija Robert Zemeckisa u kojoj glume legendarni glumci, Goldie Hawn, Meryl Streep, i Bruce Willis. Film se bavi temom koja je i dalje aktualna, a to je vječna mladost. Film koji vas možda neće prepasti na Halloween, ali će vas crnim humorom dobro nasmijati.

6. BRIDGET JONES’S DIARY (2001)

Film koji je poznat vjerojatno svim ženama na svijetu, te film kojem se često vraćamo zbog svoje univerzalnosti, sretnog kraja, i pregršt smijeha. Bridget Jones (Renee Zellweger) je žena koja se bori sa svojim godinama, poslom, kilažom, te sa odsustvom muškog partnera u njezinom životu. Rezolucija koju donosi na Novu godinu je da će napokon uzeti svoj život u svoje ruke, te početi voditi dnevnik u kojem će uvijek govoriti istinu. Ubrzo nakon toga za Bridget kreće prava životna avantura sa kojom se svatko od nas može poistovjetiti.

7. DEAD POETS SOCIETY (1989)

Društvo mrtvih pjesnika je američki dramski film koji je režirao Peter Weir, a u kojem je glavnu ulogu ostvario genijalni Robin Williams. Radnja je smještena u konzervativnoj aristokratskoj akademiji Welton, gdje profesor engleskog jezika inspirira svoje učenike poezijom. Ovo je još jedan u nizu kultnih filmova koji svi trebaju pogledati, a Williamsu je ovo jedna od najboljih uloga karijere.

8. YOU’VE GOT MAIL (1998)

Još jedna romantična komedija drama sa Tom Hanksom i Meg Ryan koja je jesenski favorit u mnogim kućanstvima. Ovo je jedan od prvih filmova koji nam daje uvid u internet upoznavanje, gdje Kelly i Joe online započinju intenzivnu online romansu, nesvjesni svojih pravih identiteta.

9. A HAUNTING IN VENICE (2023)

U kina je nedavno stigla labavo temeljena adaptacija romana Agathe Christie iz 1969. pod nazivom Hallowe’en Party. Film A Haunting in Venice stigao je na veliko platno točno u pravom trenutku kada nas niže temperature i kiša inspiriraju da odemo u kino i ušuškamo se nekim odličnim filmom. Ovaj misteriozni film u kojem pratimo najdražeg detektiva Herculea Poirota, upravo je sve ono što nam treba za popraviti tmurni jesenji dan.

10. COCO (2017)

Coco je američki animirani film iz 2017. godine koji od srca preporučujemo kako za velike, tako i za male gledatelje. Priča prati dječaka koji je slučajno transportiran u Zemlju mrtvih, gdje traži pomoć svog preminulog prapradjeda glazbenika da ga vrati svojoj obitelji, ali i da poništi obiteljski veto na glazbu. Ovaj predivni animirani film je kao stvoren za obiteljski vikend na kauču, te će sigurno postati jedan od filmova koji ćete gledati svake godine.

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene