Najbolji nastavak!

Film koji je više od samo atraktivne akcije u svemiru i spašavanju svijeta, ovo je film o prijateljstvu, obitelji, i istinskoj ljubavi

Čuvari galaksije 3 Čuvari galaksije 3 Foto: Screenshot

Jedna od najzabavnijih Marvelovih franšiza dobila je svoj treći i finalni nastavak. Čuvari galaksije 3 je po meni najbolji i najemotivniji nastavak, koji u središte priče stavlja neodoljivog buntovnog rakuna Rocketa.

Ovaj film je više od samo atraktivne akcije u svemiru i spašavanju svijeta, ovo je film o prijateljstvu, obitelji, i istinskoj ljubavi.

Redatelj i scenarist, James Gunn, ovim je nastavkom pokazao kako i ovakav žanr može biti izuzetno emotivan, ali i sa pregršt odlične akcije. Gunn nam nakon dugo vremena donosi Marvelov film koji priča priču, a ne film čija je priča usputna samo kako bi se prikazale što pompoznije eksplozije i šareniji likovi.

Iako u prva dva nastavka filma rakun Rocket služi kao neka vrsta naratora, nisam mogla naslutiti da će treći nastavak biti zapravo u potpunosti njegova traumatična i dirljiva priča.

James Gunn kroz narativ vješto spaja prošlost i sadašnjost bez da je gledateljima nešto nejasno, ili prekomplicirano za pratiti. Likovi u ovom filmu se čine drugačijim, kao da su evolvirali zajedno s pričom. Iako su kao jedna disfunkcionalna obitelj koja se iskreno voli, osjeti se ozlojeđenost među likovima koja je odličan odabir kako bi se ova franšiza uspješno završila. Film ima više klimaktičkih trenutaka koji nas emotivno dotaknu, ali i slojevitije prikažu glavne likove. Sekvence sjajno izrežiranih borbi, šarmantan i razumljiv humor, još jedan nepogrešiv soundtrack filma, te emotivna priča o okrutnosti, ljubavi i prijateljstvu, čine Čuvare galaksije 3 jednim od najboljih Marvelovih filmova u posljednjih nekoliko godina.

Glumačka postava je standardno dobra i šarmanta kao i u prethodna dva nastavka, ali prava zvijezda trećeg nastavka je neodoljivi rakun Rocket, kojem glas posuđuje Bradley Cooper. Likovi su konstantni od prvog do posljednjeg nastavka kada su u pitanju njihovi karakteri, ali u ovom nastavku se čini kao da odrastaju svi u isto vrijeme. Zadnji nastavak im omogućuje da zajedno sa pričom nađu svoju individualnost kao likovi, te svoj osobni put.

Čuvari galaksije 3 je izuzetno emotivan film koji slavi prijateljstvo, odanost, i ljubav, dok u isto vrijeme pokazuje enormnu sposobnost čovječanstva za nezamislivu okrutnost prema drugim bićima. Kada su franšize u pitanju, više nastavaka je neminovno, ali za gledatelje postane dosadno, te priča više nema čar kakvu je imala na početku. Čuvari galaksije su završili sa trećim nastavkom i na najbolji mogući način, te u pravo vrijeme. Ispričali su svoju priču, prikazali su šarm svih likova, gledatelji su uživali u tri odlična filma, ali je vrijeme za neke nove pustolovine. Ovo je film koji će učiniti da vam je toplo oko srca, podsjetiti nas na one iskonske vrijednosti, i zabaviti beskrajno i najzahtjevnije gledatelje. Pogledajte ga u kinu čim prije, vjerujte nam.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene