Momčilo Otašević

Uspješan i skroman: 'Ja samo radim ono što volim i uživam u tome'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

One koji Momčila Otaševića imaju prilike gledati na malim ekranima osvojio je jer je mlad, visok, ima svijetle oči i kosu, blistav osmijeh – treba li reći više.

Momčilo Otašević jedan je od likova u najgledanijoj seriji Nove TV 'Kud puklo da puklo' u kojoj ima ulogu rendžera Damira. One koji ga imaju prilike gledati na malim ekranima osvojio je jer je mlad, visok, ima svijetle oči i kosu, blistav osmijeh – treba li reći više. Oni koji ga pak imaju priliku upoznati uživo dojam je još bolji – pristojan, otvara vrata, pridržava jaknu, pozdravlja starije i pristojno odgovara na sva novinarska pitanja (osim onih ljubavnih).

Pogledaj i ovo Momčilo Otašević Skupio snage Momčilo Otašević nakon gotovo godinu dana progovorio o razvodu od Jelene Perčin: "Kad se to dogodilo...''

 

Momčilo je 25-godišnji Crnogorac sa povremenom zagrebačkom adresom gdje je došao kako bi slijedio svoj glumački san. Iako je neko vrijeme studirao arhitekturu u Rimu prevladala je ljubav prema 'daskama koje život znače' i kameri koja hvata svaku emociju. Tijekom posljednje četiri godine glumio je u filmovima 'Led' i 'Dječaci iz ulice Marxa i Engelsa', zatim u serijama 'Budva na pjeni od mora', 'Zora dubrovačka', a trenutno snima novu sezonu serije 'Kud puklo da puklo'. Njegovu prvu ljubav, kazalište, nije zaboravio i trenutno radi na predstavi 'Filomena Marturano'.

Na setu popularne domaće serije: Što se događa kada se kamere ugase?

Iako mu je u opisu posla da stane i priča, priznaje da prije svakog intervjua osjeti tremu.

'Češće imam tremu prije ovakvih stvari nego prije bilo čega drugog što je vezano uz moj posao jer ovdje pričam ja kao Momčilo Otašević i to može biti i pametno i smisleno i glupo. A kad glumim, onda glumim kao Momčilo Otašević i radim nešto isplanirano i nešto što volim raditi. Gotovo svaki put intervju ispadne kako nisam planirao. Meni je jasno da naslov prodaje sve jer uvijek se nešto izvuče iz konteksta', jadao se Momčilo.

Od dečka 'iz ulice' odrastao je u dečka kojeg prepoznaju na ulici i dok mnogi o slavi samo sanjaju, on koji je ima kaže kako mu 'to i nije neki gušt'.

'Ja samo radim ono što volim i uživam u tome, sve ovo okolo što moramo raditi dođe kao dio posla i to se mora odraditi. Bio bih najsretniji da samo glumim i da me ne prepoznaju na cesti, kad bih mogao biti opušten i kad me nitko ne bi gledao dok hodam po ulici, kad bih bio nepoznat. Stvarno volim svoj posao i to je moja formula za uspjeh u životu', skromno kaže Momčilo kojeg prijatelji zovu Momo.

 

Ipak, od svog se imena ne može skriti pa je jednostavno naučio voditi život dečka kojeg svi žicaju autogram ili 'fotku za instač'.

'Mislim da moj život nije postao javan jer se trudim voditi normalan život. Uvijek se odazovem ako me netko pozove na ulici, dam autogram i slikam se jer to nekome puno znači, pogotovo djeci. Oni budu sretni kad me vide i izbezume se, a onda mi je drago kad ih još više usrećim. Trudim se svoj privatni život držati po strani za svoje prijatelje i ljude koje volim i trudim se uživati u životu. Ne volim se previše eksponirati i pojavljivati, pogotovo ako nemam što pametno za reći. Ja imam nešto pametno za reći kroz glumu, kroz svoj rad i trud. Mislim da nisam poznata ličnost i nisam se zbog toga počeo baviti ovim poslom. To mi nije bio prioritet', kaže.

Iako uživa na setu, priznaje da se glumom počeo baviti zbog čari koje pruža kazalište.

'Kazalište mi je oduvijek bilo draže i meni je tamo najljepše. To je odmah, sad, na sceni, na metar od publike pa izvoli – ili jesi ili nisi. Vrijeme priprema mi je najbolje u kazalištu. To je u suštini najbolje, tu učiš, tu radiš, tu napreduješ, tu otkrivaš neke nove stvari, otkrivaš i sebe u početku, a kasnije se raduješ igranju. Moram priznati da jako uživam u novoj predstavi 'Filomena Marturano' iako imam epizodnu ulogu. Mislim da je najvažnije uživati u poslu kojim se bavim. Ne znam što bih radio da nisam glumac', ponosno kaže Momčilo.

Tijekom svoje glumačke karijere snimao je svakakve scene, a iako se nama običnim smrtnicima čini da je teško snimiti poljubac pred kamerama, Momčilo kaže da to zapravo uopće nije tako strašno.

'Nije mi bio problem jer sam se trebao ljubiti na prvom satu na Akademiji. Tako da, što prije shvatiš da je to posao to će ti biti lakše radit. Kao što muzičar ima violinu, tako mi glumci imamo svoje tijelo. Na prvom satu glume morao sam poljubiti svoju prijateljicu iz osnovne i srednje. Kad su nam rekli da se poljubimo, mislio sam: 'kako da sad poljubim svoju Anu?' Tako smo stali ona i ja te se poljubili. Sada mi to više nije čudno nego na to gledam kao dio posla koji se mora odraditi jednako dobro kao i sve ostalo. Naravno da u poslu nailaziš na stvari koje želiš napravit i one koje ne želiš, ali uvijek krećem od onog što je poanta i cilj svake radnje', jednostavno kaže.

Kakav bi to bio intervju da mladog glumca ne priupitam i o ljubavnom životu, kao i činjenici da ga mnogi smatraju jednim od zgodnijih glumaca na ovim prostorima. Na sam spomen pitanja u kojima bi mogao otkriti nešto privatno, Momo se počeo meškoljiti na stolcu, prekrižio je ruke i nabacio ozbiljnu facu.

 

'Neobično je to kad ti netko stalno dijeli takve komplimente i kad te netko spominje u tom kontekstu . Da mi je netko rekao prije pet godina da će to biti tako, ne bih mu vjerovao', kratko je rekao.

Naravno, sljedeće pitanje glasilo je ima li nekog posebnog u svom životu.

'Imam, imam, sestra je posebna osoba u mom životu i imam prijatelje, to su moje posebne osobe. (malo kratkog novinarskog nagovaranja) Ali okej, evo, nemam curu', uspjela sam dobiti informaciju s kojim će zasigurno biti sretne mnoge obožavateljice.

Momčila su dopala i neka kratka pitanja:

Selo ili grad – selo

Facebook ili Instagram - Instagram

Ljeto ili zima - Zima sa spa centrom

Kazalište ili film – kazalište

Avantura ili duga veza – duga avantura

Momčilo će nastaviti raditi ono što zbilja voli – glumiti u drugoj najgledanije sezoni serije 'Kud puklo da puklo', kao i u kazalištu u Podgorici s predstavom 'Filomena Marturano' – pa Momo, sretno ti bilo!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene