Otočki rock

Klinci iz Ajlenda: 'Želimo vratiti rock tamo gdje i pripada - na prvo mjesto!'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

'Hej! Pa mi ovo možemo vrhunski odraditi!'

Članovi benda Ajlend su mlađahni dečki s otoka Hvara koji vole rock 'n' roll više od ičega na svijetu!

>> Achromatic Attic: 'Bolje Porin u džepu, nego golub na grani'

Pogledaj i ovo showbuzz Sjajan provod! Fešta na Jelsi: Nastupaju TBF, Trio Gušt i Ajlend!

Bend čine: Kruno Dumenčić (1996)-vokal, Andro Novak (1993)-bubanj, Stefan Dulčić (1996)-ritam gitara, Ive Tudor (1995)-solo gitara i Rino Duboković (1995)-bas gitara.


Za one koji žele znati više:


Neki od njih su se pretežno susretali u osnovnoj školi, viđali se po raznim svirkama vikendom, a svaku svirku netko drugi od njih je svirao pjesmu, dvije s nekim bendom, izdvajajući se od ostalih. Jedne zime jednostavno im je sinulo: 'Hej! Pa mi ovo možemo vrhunski odraditi!'

I tako je počelo. Bend je nastao službeno 1.1.2011. te se predanim radom uz dosta vježbe naučilo uistinu mnogo pjesama i to u vrlo kratkom vremenskom roku. Kao i svaki bend u povojima, radili su covere no isključivo rock iz naše regije, da bi onda prešli na obrade.

U samo godinu dana, svojim su zalaganjem već bili poznati na otoku, te su bili predgrupa bendovima poput LET3, Jinxa, Gustafa, Bijelog Dugmeta...

Nastupali su na dočeku hrvatskih olimpijaca i mnogim drugim svirkama, a najdraže im je nastupati u klubovima i na moto partijima. Kažu da nakon 50. koncerta više i ne broje svoje nastupe.

Njihova obrada pjesme 'Kemija' Jelene Rozge odlično je primljena u Dalmaciji te nastaje totalni show kada je sviraju. Obrada je nastala potpuno slučajno na jednoj od proba, a kako momci 'njeguju' punk rock i hard rock smijer, drugačije i nije mogla biti izvedena, nego žestoko.

Na ljude koji imaju primjedbe na izvedbu jednostavno odgovaraju da ih nije briga za negativno mišljenje, a uostalom, zar bi veliki UK punk bendovi ikada postali poznati da nisu obrađivali svoju 'estradu'?


Nakon ljeta 2012. dojadilo im je već izvoditi covere, te su se prihvatili snimanja svojih materijala. Kada završe i 12. pjesmu, odlaze u studio gdje žele snimiti svoj prvi nosač zvuka pod nazivom 'Krećemo na put'. Kako kažu, svojom muzikom žele vratiti zvuk rocka tamo gdje i pripada - na prvo mjesto!
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene