Jedinstvena prilika!

Glazbene mega zvijezde za videospotove birale su Hrvate! Koga su sve proslavili?

Svjetski poznati glazbenici u svojim spotovima angažirali Hrvate (Foto: Dnevnik.hr) Svjetski poznati glazbenici u svojim spotovima angažirali Hrvate (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Svjetski poznati glazbenici u svojim spotovima angažirali Hrvate (Foto: Dnevnik.hr) Svjetski poznati glazbenici u svojim spotovima angažirali Hrvate (Foto: Dnevnik.hr) Svjetski poznati glazbenici u svojim spotovima angažirali Hrvate (Foto: Dnevnik.hr) Goran Višnjić (Foto: Profimedia) Nina Morić (Foto: Instagram) +0 Korina Longin (Foto: Instagram) Galerija

Osim glazbe, malo toga povezuje Madonnu, Pet Shop Boyse, Rickyja Martina i Justina Timberlakea. Ipak, svi oni imaju nešto zajedničko. U svojim su videospotovima, naime, angažirali poznate Hrvate. Tko su oni, otkrila je Ana Vela.

Kada je Madonna za videospot za pjesmu "The power of goodbye" tražila zgodnog muškarca s kojim će snimati vruće scene, izbor je bio samo jedan.

Pogledaj i ovo Nina Morić Nestala je iz Hrvatske Naša kontroverzna manekenka jedva je prepoznatljiva na novim fotkama, a iskustvo koje je podijelila uz njih sve je potreslo: ''Htjela sam umrijeti…''

"Ta je pjesma bila jako veliki hit i vrtila se po cijelom svijetu. Ja sam se iznenadio kad sam vidio Gorana. Znači da je vjerojatno imao dobre ljude oko sebe kad su ga mogli gurnuti u takvo nešto", izjavio je glazbeni menadžer Zoran Škugor

Šibenčaninu Goranu Višnjiću, spot je 1998. godine otvorio vrata Hollywooda. Odmah po završetku snimanja s Madonnom, stigla mu je ponuda za ulogu u "Hitnoj službi". Višnjić je doktora Luku Kovača glumio čak osam godina, a slava mu je rasla sve do statusa prave holivudske zvijezde.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Goran Visnjic (@goran_visnjic) on

Ninu Morić u svjetsku zvjezdanu orbitu lansirao je poljubac s Rickyjem Martinom u videospotu "Living la vida loca". No unatoč vrućim scenama, s pjevačem nije ostala u kontaktu.

"Bili smo nekko vrijeme u kontaktu ali to se izgubilo. Izgube se roditelji i djeca, a kako ne ljudi s kojima si radio", priznala je Nina.

Ninu Morić u to vrijeme smatrali su pravom sex bombom. Danas, nakon više desetljeća na sceni, vjerojatno nema bolje osobe koja bi mogla posvjedočiti koliko život pod svjetlima reflektora zna biti surov.

Svjetski poznati Pet Shop Boysi, krajem osamdesetih, snimali su videospot za pjesmu "Heart" u Mokricama. Redatelj spota za ulogu mladenke tražio je mladu, svježu djevojku. Odabir je pao na Danijelu Čolić Prizmić.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Moric (@nina__moric) on

"To su bili manje više filmski spotovi. Bilo je tu radnje, glume i Nela je već tada završavala glumačku akademiju, a možda je već tada bila i završila", izjavio je Zoran Škugor i dodao kako to nije bilo čudno, pogotovo što je njezin suprug Igor filmski producent.

Danijela je postala prva hrvatska glumica koja se pojavila na svjetski poznatoj glazbenoj televiziji. Nakon toga snimila je niz uspješnih filmova i televizijskih serija, među ostalim, i Larin izbor.

Kada su se u videospotu slavne Fergie pojavile ljepotice poput Kim Kardashian, Alessandre Ambrosio i Amber Valette, malo tko je znao da se među njima nalazi i jedna Hrvatica. Zgodna Riječanka Maja Kereš plesala je u nizu videospotova koji su postali svjetski hitovi.

"To je dokaz da ako je žena lijepa i zna odraditi što se od nje traži. Nije bitno iz koje je države i ona je po toj logici i prošla", objasnio je glazbeni menadžer.

Maja već neko vrijeme živi u Los Angelesu. U Hrvatskoj je plesala uz Severinu, a danas je možemo vidjeti u spotovima Justina Biebera, Roba Thomasa i Justina Timberlakea.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maja Kereš (@majakeresh) on

Još jedna Hrvatica se pojavila u spotu Justina Timberlakea. Riječ je o prelijepoj Korini Longin, nekoć uspješnoj manekenki.

U jednom intervjuu je otkrila da se Justin lijepo ljubi te kako je njegova tadašnja djevojka Britney Spears "ubijala pogledom", dok su snimali scenu ljubljenja.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Korina Longin Starr (@korinalonginstarr) on

Kada je početkom rujna Steveu Radichu producent ponudio ulogu u snimanju videospota popularnog Pitbulla - dvojbe nije bilo. Pristao je čak na to da mu oboje kosu u bijelo. 

"Iznenadio sam se kad sam ga vidio s Pitbullom. Ne znam što je čovjek prije radio. Znam da je bio u showbizzu ali sad kako je došao u taj spot, ja vjerujem da su to nekakva poznanstva od ranije i da je tako ušao u to", kazao je Zoran.

Još jedna naša plesačica ostala je zabilježena u brojnim videospotovima. Posljednja Miss Jugoslavije Ivona Brnelić, proputovala je cijeli svijet, plešući za Tinu Turner.

"Ja sam kroz to naučila biti perfomer i doći do nekih svemirskih osjećaja dok plešeš", priznala je Ivona.

"Bez obzira što je znamo svi kao ex miss Jugoslavije ali to što je postigla kao plesačica, ja joj skidam kapu", izjavio je poznati glazbeni menadžer.

Danas je lijepa Ivona vlasnica rekreativnog centra koji, među ostalim, nudi i plesne programe. Tko zna, možda uskoro stasaju još neki talenti koje ćemo godinama gledati u spotovima svjetskih zvijezda. Jer Ivona će ih naučiti predanosti poslu i odricanjima potrebnima za uspjeh.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Will Smith i Martin Lawrence (Foto: Profimedia) Will Smith i Martin Lawrence (Foto: Profimedia) Will Smith i Martin Lawrence (Foto: Profimedia) Will Smith i Martin Lawrence (Foto: Profimedia) +4 Will Smith, Martin Lawrence i Gabrielle Union (Foto: Profimedia) Celebrity Glumački dvojac urnebesnim videom potvrdio ono o čemu se predugo pričalo i oborio fanove s nogu

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Rade Malobabić (FOTO: Dnevnik.hr) Rade Malobabić (FOTO: Dnevnik.hr) +0 Rade Malobabić (FOTO: Dnevnik.hr) Zanimljivosti On je ulični svirač i ne libi se priznati od toga živi i pristojno zarađuje: ''Ogovarali su me''

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Kylie Minogue (Foto: Instagram) Minogue Martinez (Foto: Getty) Minogue Velencoso (Foto: Getty) +0 Kylie Minogue (Foto: Getty Images) Celebrity Prošle godine zaručnik ju je prevario umjesto odveo pred oltar, a ni druge ljubavi joj nisu bile sretne

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene