''Ogromna grižnja savjesti...''

Jedna od naših poznatijih influencerica otvoreno progovorila o borbi s bulimijom: ''Nije to samo povraćanje...''

1/23 >> Pogledaji ovu galeriju Paula Sikirić Influenserica Paula Šik - 3 Influenserica Paula Šik - 5 Influenserica Paula Šik - 2 Paula Sikirić - 5 Paula Sikirić Paula Sikirić Paula Sikirić Paula Sikirić Paula Sikirić +12 Paula Sikirić (Foto: Instagram) Galerija

Paula Sikirić osvojila je internet svojim originalnim modnim kombinacijama. Ovu 27-godišnju majku na društvenim mrežama prati više od 100 tisuća ljudi. Svojim se glasom koristi kako bi progovorila o bulimiji s kojom se i ona godinama bori. O poremećaju u prehrani Paula je otvoreno razgovarala s Doroteom Filipaj za In magazin.

''Ja na svoju popularnost nisam mogla utjecati, odnosno ona se sama dogodila. Možda se dogodila stvarno zbog mojih outfita, sjećam se prvi put kad sam izašla negdje malo viralno to je bilo na Ilici kad su me fotkali u zelenoj suknji sacvijećem i gore neka bluza žuta s volanima'', prisjetila se Paula Sikirić. 

Pogledaj i ovo Paula Sikirić Blista! Naša poznata influencerica pokazala top formu nakon poroda, a na prvi je pogled bilo jasno da je grudnjak ostavila kod kuće

Njezin je zaštitni znak spajanje nespojivog. Igra se bojama, uzorcima i materijalima, a trenutačno se školuje i za modnog stilista. 27-godišnja Zagrepčanka jedna je od najpoznatijih influencerica u Hrvata, a svima onima koji to ne smatraju "pravim" poslom, poručuje:

''Internet svi imamo, mobitele sve imamo, Instagram je i dalje besplatan - probajte'', poručila je. 

Paula je prije dvije godine postala majka djevojčice Arte. Jedna je od rijetkih koja svoju obiteljsku stranu vrlo rijetko pokazuje, a s time se ponajviše slaže njezin zaručnik.

''On je bio ultra protiv društvenih mreža. Onda je shvatio koliki posao, trud i rad stoji iza toga pa je otvorio oči i dao razumijevanje i ogromna je podrška. Ali to je osoba koja se ne voli eksponirati. Ne voli se eksponirati ni moja sestra, mama, tata.. osobe koje su mi užasno bitne i koje ja ne želim zgaditi svojim poslom'', govori Paula. 

No, njezina platforma ne služi samo za prikazivanje modnih kombinacija. Paula se, naime, godinama nosi s bulimijom. U fotografijama objavljenima na Instagramu pokazala je različite trenutke borbe, naglašavajući kako ni u jednoj fazi nije bila zadovoljna.

''Iskrivljena slika sebe, nikad dovoljno mršav, nikad dovoljno lijep. Nikad dovoljno prihvaćen'', govori Paul.

Od poremećaja u prehrani u Hrvatskoj trenutačno boluje više od 40 000 ljudi, a simptomi se razlikuju.

''Nije bulimija samo povraćanje. Ti možeš pojesti šaku badema i osjećati ogromnu grižnju savjesti. Ja sam išla trčati 45 minuta. Znači prekomjerni treninzi. To isto može biti način na koji ti svoje tijelo kažnjavaš i skidaš te kalorije koje si unosio'', objasnila je. 

S dolaskom kćeri, situacija se ipak promijenila.

''Danas sam okej. Ono i dalje nisam svjesna, ne percipiram sebe na način na koji bi trebala, ali onda shvatim koliko muškaraca i žena ne percipira sebe na ispravan način'', kaže. 

Projektom koji pokreće, nada se kako će utjecati upravo na ispravljanje ovakvog pogrešnog odraza u ogledalu.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/28 >> Pogledaji ovu galeriju Saša Mesić, Stipe Mesić i Hanka Paldum - 3 Saša Mesić, Stipe Mesić i Hanka Paldum - 1 Saša Mesić, Stipe Mesić i Hanka Paldum - 2 Saša Mesić, Stipe Mesić i Hanka Paldum - 4 +23 Saša i Stipe Mesić Zanimljivosti Pogledajte kako izgleda mlađa kći Stipe Mesića, ovih je dana posebno ponosan na nju i nije propustio važno joj događanje

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Ivana Knoll - 1 Ivana Knoll - 2 Ivana Knoll - 3 Ivana Knoll - 6 +26 Ivana Knoll - 4 Celebrity Zbog raskošnog dekoltea Knoll se našla u problemima, no njezinim vjernim fanovima to nimalo ne smeta: ''Jesi li ti realna?''

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene