baš lijepo!

Janko Popović Volarić o suradnji koja je prerasla u nešto puno više od toga: "To je nastavak nekog prijateljstva!"

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Pula film festival - 1 In Magazin: Pula film festival - 2 In Magazin: Pula film festival - 3 In Magazin: Pula film festival - 4 In Magazin: Pula film festival - 5 In Magazin: Pula film festival - Iva Mihalić In Magazin: Pula film festival - 7 In Magazin: Pula film festival - 8 +0 In Magazin: Pula film festival - 9 Galerija

Pod zvjezdanim nebom u pulskoj areni sinoć je održana premijera dugometražnog igranog prvijenca scenaristice i redateljice Jasne Nanut "Sedmo nebo". Brak, preljub, kriza srednjih godina i visok tlak samo su dio ove crne komedije s Krešimirom Mikićem i dvije Ive, Mihalić i Jerković, u glavnim ulogama. Premijerno je prikazan i film ''Pamtim samo sretne dane'', gdje je svoju posljednju ulogu odigrao čuveni Radko Polič. U ''đir'' po kino projekcijama vodi vas Lana Samaržija i In Magazin.

Nakon šest kratkih filmova, redateljica Jasna Nanut pulsku je publiku oduševila prvim dugim filmom, na kojem je radila čak sedam godina.

"Van tjelesno iskustvo, nisam zapravo svjesna toga što se sada događa, to ću vjerojatno znat kad se sve završi. Ali dobar je osjećaj, osjećaj ispunjenja sna defakto", kazala je Jasna, a otkrila je i zašto na premijeri nije bilo glavnog glumca.

"Glavni glumac snima film u Sloveniji, jako mi je žao što nije večeras s nama, s nama je u mislima definitivno", istaknula je.

''Sedmo nebo'' s Krešimirom Mikićem, Ivom Mihalić i Ivom Jerković u glavnim ulogama tematizira krizu srednjih godina. I to mušku krizu, u koju se upletene supruga i ljubavnica, a sve dodatno komplicira i visok tlak.

"Imam osjećaj da se nešto događa s muškim i ženskim ulogama, i da se ni jedni ni drugi ne snalaze dobro. Jer kad se događa kriza kod muškaraca automatski se mora i kod žena", smatra Iva Jerković.

 

"Evo ja sam u, moglo bi se reći, nekoj krizi srednjih godina, ali mislim da i jedni i drugi jednako su zaslužni za svoje padove i za svoje uspjehe", kaže Nikša Butijer.

Iva Mihelić otkrila je smatra li da je moguće da žena ne osjeti da je ljubavnica u pitanju.

"Nisam nikad privatno bila u toj situaciji, ali mislim da je moguće, moguće je da netko zna, moguće da netko ne zna, moguće je da zna i da pristaje", kaže glumica.

Premijeru je imao i film Nevija Marasovića ''Pamtim samo sretne dane''. Glavnog lika utjelovljuje čuveni slovenski glumac Radko Polič, kojem je ovo posljednja filmska uloga, snimljena prije smrti u rujnu prošle godine.

"Ovo je apsolutno u čast velikom Radku Poliču, jer nas je nažalost napustio prije nego je film izašao, bio mu je posljednji film i puno mu je značio, i nama puno znači što je bio u njemu. Cijela je premijera posvećena njegovom liku i djelu", objasnio je Marasović.

Radnja nas vodi u pregled života koji promatra u restoranu, odnosno, čekaonici za drugi svijet.

"U filmu igram sina od glavnog lika kojeg igra, nažalost pokojni Radko Polič. Film svakako potiče na promišljanje, ali moram priznati da je ovo prvi put od svih filmova koje sam radio da ga nisam pogledao, tako da ne znam zapravo što nas čeka", kazao je Stjepan Perić.

Poznato je da je Janko Popović Volarić u gotovo svim filmovima Nevija Marasovića. Tako je i u ovom, no s manjom ulogom. Redatelja i glumca veže veliko prijateljstvo.

"Mi smo počeli raditi na 'Comic sansu', pa dok smo čekali pare smo snimili 'Vis a Vis', pa smo snimili 'Comic Sans' pa smo postali frendovi, a prošle godine smo išli Zagreb- Split i Zagreb- Beograd i to je nastavak nekog prijateljstva koje nema toliko veze s filmovima", ispričao Janko, a otkrio je i koja im je sljedeća biciklistička ruta.

"Ja bih ove godine do Splita opet, ako mi vrijeme da", kazao je.

Već večeras u pulskom amfiteatru bit će prikazan posljednji film redatelja Lukasa Nole, koji nas je napustio krajem prošle godine.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene