srećom, nisu!

Što je zajedničko Čoliću, Buliću, Pađenu i Škori, osim pjevanja? Da su slušali roditelje, sve je moglo biti drugačije…

1/15 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Glazbenici ekonomisti - 1 In Magazin: Glazbenici ekonomisti - 2 In Magazin: Glazbenici ekonomisti - 3 In Magazin: Glazbenici ekonomisti - 4 In Magazin: Glazbenici ekonomisti - 5 In Magazin: Glazbenici ekonomisti - 6 In Magazin: Glazbenici ekonomisti - 7 In Magazin: Glazbenici ekonomisti - 8 In Magazin: Glazbenici ekonomisti - 9 In Magazin: Glazbenici ekonomisti - 10 +4 In Magazin: Glazbenici ekonomisti - 11 Galerija

Znate li što je, osim pjevanja, zajedničko Zdravku Čoliću, Mati Buliću, Jurici Pađenu i Miroslavu Škori? Svi su oni po struci ekonomisti. I nisu jedini, među glazbenicima je mnogo onih koji su umjesto u nekoj firmi završili pred publikom. Zašto su izabrali pjevanje umjesto ekonomije, donosi Julija Bačić Barać.

Brojke, izračune, tablice - sve je to Jurica Pađen zamijenio gitarom i mikrofonom. Nakon diplome na Ekonomskom fakultetu, umjesto u ured, otišao je na pozornicu.

Pogledaj i ovo Alen Bićević kao Mate Bulić - 6 ''bratko, gori sve!'' Mate Bulić o kojem danas svi pričaju: ''Al' kako je on skinuo onaj njegov pogled i pokrete...''

"Kad se trebalo odlučiti da se zaposlim u nekoj kao sigurnoj firmi išao sam na nesigurno i to nesigurno traje dan danas, a sve ove sigurne firme u kojima sam trebao raditi su propale", kaže Pađen.

A njegov početni plan bio je svirati samo privremeno.

"Mislio sam svirat ću dok studiram, a poslije ću se zaposliti negdje", priznao je.

Nije se nikad zaposlio u nekoj firmi, ali s brojkama je uvijek dobro baratao.

"Matematika mi je uvijek išla, još u gimnaziji, čak mi je izborni predmet na maturi u sedmoj gimnaziji, ona nije baš lagana, bila bila matematika

I njegov kolega s estrade Zdravko Čolić, također je diplomirao ekonomiju, ali priznaje - loš je ekonomist

"Nije se nikad dobro ekonomisalo u smislu kako bi ja trebao da radim obzirom na svoje obrazovanje", našalio se Čolić.

"Mislim na način trošenja i način življenja, ali od mene je to malo bilo pretjerano i dan danas je", dodao je.

Kad je novac u pitanju, nije jedan od onih koji "znaju s novcem".

"Naravno da nisam, ali nemam ja to ni u svojoj genezi nisu ni moji to znali, tata je radio na državnom poslu, živjeli smo na jednoj plaći, kasnije sam je počeo zarađivati već negdje sa 17", ispričao je Čola.

Financije i različite analize nisu previše zanimale ni Željka Krušlina Krušku, također po struci ekonomista.

"Fakultet sam upisao kao i većina zbog roditelja kao i većina mojih kolega koji to vole isticati da su zbog roditelja završili fakultet", govori Kruška.

"Da ne bi roditelji bili srameći i da se ne bi morali sina sramiti onda sam ja upisao fakultet i uspio ga nekako završiti", priznaje.

Glazbu je još u studentskim danima stavio na prvo mjesto.

"Iz ovog aspekta kad gledam mislim da je više glazba patila zbog studija jer ja u svom fahu, ekonomskom tom miljeu se nisam dugo zadržao", istaknuo je Kruška.

Vanjsku trgovinu diplomirao je zadarski pjevač Đani Maršan, i to nakon završene srednje pomorske škole.

"Dolje u strojarnici je bilo negdje između 50 i 60 stupnjeva, bliže 60. Vi niste mogli gledati to su bili grozni uvjeti. Da sam ja bio na palubi, na kuverti bio bih vjerojatno ostao i bio bih plovio, ja sam toliko volio to", priča Maršan.

Ekonomisti su i Mate Bulić i Miroslav Škoro. I njih su roditelji odgajali da im obrazovanje bude ispred pjevanja.

"Bio sam dobar učenik s tim da je jedna loša bila moja osobina što sam na neki način bio kampanjac, nekad sam bubao", prisjetio se Bulić.

"Jednom je rekla razrednica mojoj mami da ima jednu zamjerku veliku, mama je htjela odmah ići kući i prebiti me prije nego što razrednica kaže, a razrednica je rekla malo je premiran, on je ko curica", ispričao je Škoro.

Reper Ante Cash vješt je s brojkama, ali u posljednje vrijeme ne sjedi u uredu, već radi kao keramičar.

"Iz tržišnih razloga sam se prebacio na ovo, imao sam uvijek želju raditi nešto konkretno, nešto što je manje exelica i brojevi završio sam nekako spletom okolnosti u keramici", kaže Ante.

Ovi ekonomisti odlučili su u životu ipak investirati u hitove - računati koncerte i zbrajati publiku.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/20 >> Pogledaji ovu galeriju Iva Jerković Iva Jerković Iva Jerković Iva Jerković +15 Iva Jerković Celebrity Iva Jerković objavila prvu zajedničku fotografiju s partnerom i ocem svoje kćeri, dugo je skrivala i da su u vezi!

1/13 >> Pogledaji ovu galeriju Anđela Šimac Lirim Kastrati i Anđela Šimac Lirim Kastrati i Anđela Šimac Anđela Šimac +8 Anđela Šimac - 12 Celebrity Pomirili se bivši dinamovac i fatalna Sinjanka? Prekinuli su nakon što su dobili dijete, a on je sada komentirao njezine seksi fotke

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene