POSLJEDNJA GODINA NA TVRĐAVI

Najveća domaća i regionalna bass imena dolaze na posljednji Outlook na tvrđavi Punta Christo

PR PR 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju PR PR PR PR +0 PR Galerija

12. izdanje Outlooka, najvećeg europskog festivala bass glazbe i soundsystem kulture na tvrđavi Punta Christo, koje će se održati od 5. do 9. rujna, tradicionalno će otvoriti koncert u pulskoj Areni 4. rujna.

 Kako bi dugo ostao u sjećanju, spektakl će uveličati Mala & The Outlook Orchestra. Malu, kao jednog od najbitnijih autora u modernoj bass glazbi, čija kreativnosti i utjecaj ne jenjavaju niti nakon 20 godina na sceni, pratit će The Outlook Orchestra ritam sekcija, među ostalima na udaraljkama sjede vrhunski glazbenici: Richard Spaven (Flying Lotus, The Cinematic Orchestra), i Eddie Hicks (Sons Of Kemet). Uz njih festival će otvoriti legenda drum’n’bassa Andy C, reper Loyle Carner, Shy FX i njegov Ragamuffin Soundsystem, miljenici festivalske publike Gentleman’s Dub Club te zvijezda u usponu Flohio. Nakon toga festival seli na čarobnu tvrđavu Punta Christo gdje će se u četiri dana izmijeniti preko 300 bass glazbenika iz cijelog svijeta. Među njima naći će se i izvrsna regionalna i domaća imena.

Na Moatu, kultnoj pozornici dugačkoj 50 metara, prvi dan festivala, u četvrtak, Barely Legal ima poseban jungle set, tu su i legende DJ Rap i Kenny Ken, kojima će se pridružiti naš Filip Motovunski i zatresti ovu jedinstvenu pozornicu. Filip Motovunski ljeto provodi nastupajući po Europi i obali, a iza sebe ima niz zapaženih izdanja na prestižnim labelovima poput Subtitles Music, Jungle Cakes i Bad Taste Recordings.

Četvrtak je na pozornici Void rezerviran za dubstep ekipu Sentry Records i Deep Dark & Dangerous, koja je među mega back 2 back setove pozvala i dubstep producenta iz Pule - 207, kako bi odvrtio b2b s Day Zero. Prekrasnu Gardenpozornicu u petak preuzima Deep Medi, a zna se da Outlook nije Outlook bez Deep Medija, koji na pozornicu dovodi najbolje od dubstepa, uključujući dubstep pionira i vlasnika labela Malu, duo u usponu Sicaria Sound, Commoda, J Sparrowa, te domaćina Egolessa koji je od prošle godine član Deep Medi obitelji s odličnim vinilnim izdanjem Empire of Dirt EP. Egolessu je ovo prvi nastup u Hrvatskoj nakon velike američke turneje ovog proljeća i brojnih ljetnih nastupa u Velikoj Britaniji.

PR PR

Subdub arena u četvrtak će pripasti lokalnim snagama koje će kroz DubSplashshowcase predstaviti zvuk Seasplash festivala. Seasplash festival ove je godine, krajem srpnja, prvi put uspješno održan u Šibeniku, točnije na Martinskoj, a DubSplash, kao jedan od najvažnijih spozornica Seasplasha će i ove godine osvojiti jednu od pozornica Outlook festivala. Ekipu čine izvođači koji su ove i proteklih godina nastupali na najdugovječnijem hrvatskom festivalu posvećenom dub, reggae i bass glazbi. Tu su dva slovenska dvojca; dubstep, grime i bass duo - DubDiggerzte Roots in Session, zatim hrvatski dub dvojac Dr. Obi & Anja G, pridružuje im se i Egoless u live dub miksu, zatim prvi hrvatski sound system Digitron, publici sve zanimljiviji live dvojac Kali Fat Dub i splitski dvojac Banana Zvuk kojeg čine Luka Barbić iz TBF-a i Ivan Jurić - Yuri, iz St!llnessa.

Uz čari intimne atmosfere Ballroom pozornice, u četvrtak će publika uživati u setovima jednog od najzaposlenijih drum'n'bass producenata i DJ-a u regiji - Billaina, uz njega nastupit će njegov sugrađanin iz Sarajeva Said5, a sve će začiniti žestoki drum'n'bass kojeg servira Kodin. U šarmantnom Jack’s Corneru u petak možete poslušati Džonidžu & MC Don Dadu koji na Outlook donose zvuk s naglaskom na liquid drum and bass, a u subotu na istom mjestu publiku će rasplesati najistaknutija domaća drum and bass DJ-ica Tekitoka, te u nedjelju Senzzor koji stiže iz susjedne Srbije. Na Beach pozornici uz šum valova u četvrtak ćemo plesati na dancehall i afrobeats selekciju Nine Davis iz Rijeke. Pacino’s koji se također nalazi malo dalje na plaži, u četvrtak će između ostalih ugostiti i crew iz Zagreba Mad Thing! i drum'n'bass duo iz Novog Sada Netics koji su poznati po svojim Barely Legal događanjima i produkciji, dok će u petak na Pacino's za pult stati i riječki DJ Mecena.

PR PR

Sve to odvija se uz nezaobilazne doživljaje na pučini s više od 45 najavljenih party brodova, dva tuluma u tunelima duboko ispod središta Pule i veliki koncert otvorenja u pulskoj Areni 4. rujna. Finalno izdanje Outlook festivala na tvrđavi Punta Christo ne smije se propustiti. Ulaznice za koncert otvorenja Outlooka pronađite na ovom linku, festivalske ulaznice ovdje., kao i u svim Entrio sistemima.

Pogledaj i ovo showbuzz Outlook festival 8. Outlook festival opravdao titulu Pule kao svjetske festivalske destinacije!
SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene