JAZZ FUSION U GARDENU

Japanski pionir jazz fusiona Ryo Kawasaki dolazi s bendom u The Garden Brewery

PR PR 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju PR PR PR +0 PR Galerija

Britanska producentska kuća NuNorthern Soul Records premijerno dovodi sjajnog japanskog gitarista i kompozitora Rya Kawasakija koji dolazi s bendom u zagrebačku The Garden Brewery, u subotu, 15. prosinca.

 Jedan od pionira jazz fusion žanra, Ryo Kawasaki je zaslužan za njegov razvoj sve od 60-ih godina. Napisao je i objavio više od 300 pjesama za svoje albume, filmove, jazz balet ili za druge umjetnike, a sve to u više od 50 godina profesionalne karijere.

U The Garden Brewery mu se pridružuje Phat Phil Cooper, glazbeni kolekcionar koji više od 2 desetljeća karijere svakako slovi za autoritet u DJ-ingu. Vlasnik NuNorthern Soul Records koja slovi za soul, jazz, hip-hop, disco i funk, u The Garden Brewery predstavlja najbolju selekciju.

Od života u Tokiju, gdje je počeo kao profesionalni jazz glazbenik, radio s najutjecajnijim suvremenicima, te je sa samo 24 godine proglašen jednim od najboljim jazz gitarista, Ryo je ubrzo debitirao na američkoj jazz sceni gdje je razvijao svoj fusion jazz rock zvuk, a nerijetko su hip-hop i elektronička glazba sadržavali njegove samplove. Bio je zaslužan i za kreiranje gitarskog sintisajzera, eksperimentirao je s house i plesnom glazbom uz MIDI sekvencer za kojeg je programirao, te je tako utjecao na klupsku scenu New Yorka. Surađivao je i turirao s nekim od jazz legendi Japana i SAD-a kao što su Masahiko Sato, Hidehiko Matsumoto, Yoshio Suzuki, Yousuke Yamashita, Gil Evans, Elvin Jones, Chico Hamilton, Dave Liebman ili Ted Curson. Nastupao je s brojnim bendovima, osnovao svoj label Satellites Records, pisao glazbu za balet i operu u Estoniji, te se naposlijetku vratio jazz korijenima. 2016. godine počinje nova etapa - Ryo Kawasaki i Level 8 band kojeg čine jedan od najboljih estonijskih basista Kaarel Liiv, klavijaturist Raun Juurikas i bubnjar Eno Kollom.

Vraćajući se korijenima i fokusirajući se na fusion, funk, soul i jazz-rock zvuk, Level 8 predstavlja njegovih 8 kreativnih faza, od Japana, SAD-a i Estonije, a novi istoimeni album sadrži 12 originalnih pjesama koje je skladao sam Ryo Kawasaki i sve je objavljeno prošle godine kao veliki jubilej i slavlje njegovog 70. rođendana.

Večer će upotpuniti i Nick & Pepi, Adriatic Coasting dvojac koji je pokrenuo istoimenu radijsku emisiju i klupsku večer za “feel good” glazbu, a začetnici su i agencije koja promovira lokalne i međunarodne talente.

Na rasporedu je još jedna večer sjajne glazbe na jedinstvenoj lokaciji craft pivovare gdje pivo možete probati odmah s izvora. Ulaz je 50 kn do 3. prosinca, zatim 70 kn, a na ulazu će cijena iznositi 100 kn. Ulaznice su dostupne na Entrio.hr.
 


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene