Sve poželjniji trend

Poznati muškarci poludjeli su za lakom za nokte, a jedan od njih čak je pokrenuo i svoju liniju!

Harry Styles - 1 Harry Styles - 1 Profimedia 1/17 >> Pogledaji ovu galeriju Harry Styles - 3 Harry Styles - 2 Harry Styles Jason Donovan - 1 Jason Donovan - 2 Jason Donovan - 3 Asap Rocky Lil Nas X Harry Styles Joe Jonas +6 Joe Jonas Galerija

Trend lakiranja noktiju već dugi niz godina rezerviran je za žene, no muškarci su se za posebna događanja sada također počeli sređivati i odlaziti na manikuru, a svjetske zvijezde sve više razbijaju taj mit.

Lakiranje noktiju već godinama je dio uljepšavanja rezerviran uglavnom za žene, a prošlih nekoliko desetljeća bilo je nezamislivo da muškarci lakiraju svoje nokte. Svoje ruke lakom za nokte ukrašavali su tek rijetki rokeri i punkeri.

Ipak, i to se počelo mijenjati te se sve više muškaraca i mladića odlučuje na uređivanje noktiju, ali i šminkanje.

Jedan od prvih koji je pokrenuo trend lakiranja noktiju među muškarcima je slavni pjevač Harry Syles. Harry već godinama ukrašava svoje nokte za nastupe, a viđen je kako lak nosi i u slobodno vrijeme. Taj stil toliko mu se svidio da je krajem 2021. godine čak pokrenuo i svoju vlastitu liniju lakova za nokte ''Pleasing''.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pleasing (@pleasing)

Osim njega, brojni drugi pjevači i reperi odlučili su ukrasiti i svoje nokte.

Jedan od njih je Joe Jonas koji je na Met Gali 2022. godine ponosno pokazao svoju manikuru, a imao ju je i na nekoliko koncerata.

Reperi ASAP Rocky i Lil Nas X također su već nekoliko puta viđeni s manikurom na ruci, a prije nekoliko dana australski glumac Jason Donovan viđen je s crnim noktima i na rukama i na nogama na plaži. Ponosno ih je istaknuo i dok je pozirao za paparazze u kupaćim gaćama.

A zašto sve više muškaraca nosi manikuru? Je li to znak podrške ženama, podrške ravnopravnosti spolova ili nešto treće?

Slavna kozmetičarka Brittney Boyce smatra da su nokti jednostavno napredak smjera u kojem se moda kreće.

"Općenito, ako pogledate crveni tepih u posljednje tri do četiri godine, možete vidjeti da moda i zabava koriste te velike trenutke kako bi pokazali da su neka rodna i spolna pravila jednostavno zastarjela", kaže ona.

Drugi kozmetičar iz Los Angelesa Tuguldur Erdenejagral vidi demokratizaciju noktiju kao jednostavno još jedan novi način modnog dodatka.

"To je poput nakita. Njega noktiju nije rezervirana za određeni spol", kaže.

"Ovaj trend pomaže promijeniti mišljenje opće javnosti. Kad slavne osobe počnu nešto raditi, ljudi počnu misliti da je to normalna i cool stvar", kaže ovaj iskusni kozmetičar, prenosi Fashionista.

Svima je jasno da se trendovi mijenjaju, a može se priznati da nekim slavnim muškarcima lak za nokte itekako dobro pristaje uz njihove posebne odjevne kombinacije.

Originalno, lak za nokte ima povijest dulju od 5 tisuća godina, a u drevnoj Kini nosili su ga vladari i elita kao znak njihove moći i bogatstva. Lak za nokte tada bi se radio od kombinacije bjelanjaka, želatine, pčelinjeg voska i sasušenih latica cvijeća koji bi dali crvenkastu boju.

Prvi akrilni lak osmišljen je 1954. godine i to od strane zubara Fredericka Slacka koji je jednog dana na poslu slomio nokat i popravio ga koristeći dentalni akril.

1/29 >> Pogledaji ovu galeriju Rosie Huntington-Whiteley - 5 Rosie Huntington-Whiteley - 2 Rosie Huntington-Whiteley - 1 Rosie Huntington-Whiteley - 3 +24 Rosie Huntington-Whiteley - 7 Celebrity Veliki ožiljak na vratu lijepe manekenke ozbiljno je zabrinuo sve koji su ga vidjeli, a iznenadila je i pojavom u trenirci i bez šminke

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Tony Cetinski - 4 Tony Cetinski - 6 Tony Cetinski - 7 Tony Cetinski - 8 +27 Tony Cetinski sa sinom Nekad i sad Pogledajte kako izgleda sin Tonyja Cetinskog, osvanule su njihove rijetke zajedničke fotografije!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene