Ma zar je to on?

Prije 20 godina bio je jedan od najzgodnijih glumaca, a danas bismo na prvu teško mogli pogoditi o kome je riječ

Russell Crowe (Foto: Profimedia) Russell Crowe (Foto: Profimedia) Profimedia 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Russell Crowe (Foto: Profimedia) Russell Crowe (Foto: Getty Images) Russell Crowe (Foto: Getty) +0 Russell Crowe (Foto: Profimedia) Galerija

Russel Crowe proslavio se ulogom u filmu "Gladijator", koja mu je donijela i Oscara, a kako godine idu, danas izgleda potpuno drugačije od onoga što pamtimo.

Film "Gladijator" redatelja Ridleyja Scotta proslavio je dvadeseti rođendan, a radi se o uspješnici koja je osvojila pet Oscara, između kojih je i onaj za najbolji film te najboljega glumca, Russela Crowea. "Film je objavljen u kinima u SAD-u prije 20 godina. Snaga i čast", napisao je glumac povodom velike obljetnice na svojim društvenim mrežama.

S australskim glumcem u filmu se pojavio i oskarovac Joaquin Phoenix, a "Gladijator" je zaradio više od 460 milijuna dolara. Dugo je prošlo od tada, što se vidi i po fizičkoj transformaciji glumaca.

Russel Crowe rođeni je Novozelanđanin, no odrastao je u Australiji. Roditelji su mu radili na filmskim setovima, a i baka je bila redateljica te je radila na brojnim tamošnjim TV serijama. Kada je imao tek pet godina pojavio se na jednom setu te se okušao u glumi, što mu je kasnije postao glavni životni put. Još kao mladić počeo je redovito glumiti u lokalnim filmovima te je osvojio nekoliko nagrada, a početkom 90-ih preselio se u Kanadu prije nego što se posvetio američkim filmovima.

Glumio je s brojnim zvijezdama, poput Sharon Stone i Denzela Washingtona, a globalni uspjeh osvojio je filmom "Gladijator", u kojem je glumio rimskoga časnika kojeg predaju u roblje. Osim glumom bavio se i glazbom, a objavio je nekoliko službenih singlova koji su prvotno korišteni za filmove na kojima je radio. 2005. godine s bendom The Ordinary Fear of God bio je na nekoliko turneja, a njegova glazba i danas je dostupna na streaming servisima diljem svijeta.

Crowe je 1989. godine na setu filma "The Crossing" upoznao Danielle Spencer te su ubrzo postali par, no često su prekidali. Nakon što se preselio u SAD, glumac je ljubio kolegicu Meg Ryan, a kada je s njom prekinuo, pomirio se sa svojom bivšom te su se vjenčali 2003. godine. Spencer i Crowe dobili su dvoje djece u braku, a 2012. godine objavili su da se rastaju.

Glumac koji je slovio kao jedan od najzgodnijih prije 20 godina danas izgleda potpuno drugačije, što su komentirali i brojni njegovi fanovi. Povukao se iz svijeta glume, no i dalje se katkad pojavljuje u ulogama koje mu budu zanimljive. Kao i brojne kolege sa seta "Gladijatora", Crowe je dvadeset godina kasnije neprepoznatljiv. Izgled je promijenio zbog uloge u filmu koji je snimao prošle godine.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene