Glumice Larinog izbora, Doris, Jagoda i Jana, prijepodne na setu provodile su sasvim uobičajeno. Ponavljale su tekst za iduću scenu i ni najmanje nisu slutile da im se sprema iznenađenje. A onda je došao on...
Pobjednik kulinarskog showa Masterchef - Nikola Lesar, odlučio je djevojke iznenaditi za Dan žena i počastiti ih pravom slastičarskom poslasticom - tartom.
S obzirom da se tijekom Masterchefa Nikola dokazao u spravljanju ukusnih i jedinstvenih slastica, ne sumnjamo kako je ovaj tart bio i više nego gastronomski užitak.
Privlačan je izgledom, a svakako i okusom. Ukoliko ga želite probati, evo recepta po kojem ga možete složiti.
Tart za Dan žena – Nikola Lesar
Tijesto:
300g brašna (50:50 Oštro/Glatko)
200g maslaca
100g šećera u prahu
1 žumanjak
prstohvat soli
vanilija (1x pod)
-Tijesto zamijesiti s navedenim sastojcima u jednu homogenu smjesu. Ostaviti 30ak minuta u hladnjaku.
-Nakon što je tijesto odležalo u hladnjaku, valjati ga do željene debljine (ne predebelo, ne pretanko) i stavimo u male kalupe koje smo prethodno namazali s malo maslaca. Dno tijesta probodemo vilicom i stavimo u pećnicu na cca 190c i pečemo do pola - znači ne do kraja, do pola pečenja. Izvadimo iz pećnice, te stavimo sa strane. Tijesto neka ostane u kalupima pošto ćemo ga puniti još jednom i dovršavati u pećnici.
Čokoladni Filling:
225g čokolade (po izboru, za kuhanje)
230g maslaca
70g kakaa
prstohvat soli
1*= navedene sastojke staviti u zdjelicu i otopiti u par navrata u mikrovalnoj, na laganoj voltaži, u par navrata.
6 jaja
250g šećera
50g milerama
2*= navedene sastojke pomiješati zajedno, samo da se spoje.
1+2 = zajedno spojiti prvu i drugu smjesu i promiješati mikserom.
Dobivenu smjesu uliti u prethodno polu pečeno tijesto i nastaviti peči u pećnici na 170c dok nije pečeno.
Nakon što je pečeno, ohladiti na sobnoj temperaturi i izvaditi iz kalupa.
Krema od malina:
450g malina
0,5l vrhnja za šlag
4 listića želatine
100g mascarponea
Pripremiti coulis od malina - kratko prokuhati u pekmezastu smjesu maline, sa malo šećera. Izblendati, te nakon toga procijediti kroz sito da se riješimo sjemenki.
Napraviti šlag od 0,5l vrhnja za šlag, te u njega lagano dodati naš coulis od malina i 100g mascarponea te 4 listića želatine.
Ukrasiti gotove tartove sa dobivenom kremom (kroz dresir vrećicu) i par komadića svježeg voća i par listića mente.
DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook