Emotivna posveta

Slavni oskarovac na društvenim se mrežama oprostio od Branka Lustiga: "Uvijek ću biti tvoj prijatelj"

Russell Crowe (Foto: Profimedia) Russell Crowe (Foto: Profimedia) profimedia 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Russell Crowe (Foto: Profimedia) +0 Russell Crowe (Foto: AFP) Galerija

Russella Crowea zatekla je vijest da je njegov prijatelj i suradnik Branko Lustig preminuo u 88. godini.

Preminuli hrvatski oskarovac Branko Lustig bio je omiljen u Hollywoodu i među slavnim glumcima koji su imali priliju s njim surađivati. Jedan od njih je i Russell Crowe koji je od Branka oprostio na svom profilu na Twitteru i otkrio što zapravo misli o njemu.

Pogledaj i ovo Emily Ratajkowski - 5 level pro! Sa sigurnošću možemo reći da ovakvu haljinu još nismo vidjeli, a svaka čast i njoj što ju je odlučila obući jer...

"Upravo sam pročitao vijest da je Branko Lustig preminuo. Kakav je nevjerojatan život imao. Od horora Drugog svjetskog rata do slave koju su mu donijela dvije Akademijine nagrade. Jednom mi je rekao 'Često se ne slažeš sa mnom, ali uvijek si mi prijatelj u onim danima kada te trebam. Da. Puno te volim Branko i uvijek ću biti tvoj prijatelj", napisao je Russell u emotivnoj objavi.

On i Branko zajedno su surađivali na legendarnom filmu "Gladijator" iz 2000. godine koji je osvojio ukupno pet Oscara između ostalih za najbolji film, a Russellu je donio i onog za najboljeg glumca. Na dodjeli Zlatnih globusa također je proglašen najboljim filmom, kao i na nizu drugih dodjela.

Branko Lustig preminuo je u 88. godini u Zagrebu kamo se iz SAD-a vratio prije šest godina. Osim Oscara za "Gladijatora" dobio je i Oscara za film "Schindlerova lista" iz 1993. godine, a osim Oscara u svojoj bogatoj filmaškoj karijeri osvojio je niz drugih međunarodnih nagrada i priznanja kao što su Odličje Viteza reda umjetnosti i književnosti, a uvršten je među 50 najboljih svjestkih filmskih producenata svih vremena.

Branko Lustig rodio se u Osijeku 1932. godine. Zbog židovskog podrijetla bio je tijekom Drugog svjetskog rata zatočenik zloglasnih koncentracijskih logora Auschwitz i BergenBelsen.

Dugi niz godina živio je i radio u Hollywoodu, gdje je sudjelovao i u radu Akademije filmskih umjetnosti i znanosti kao član Odbora za nominacije. Jedan je od inicijatora USC Shoah Foundation, zaklade koja je posvećena izradi audio-vizualnih intervjua s preživjelima i svjedocima holokausta.

Prije šest godina sa suprugom Mirjanom, s kojom je u braku bio od 1970. godine, vratio se živjeti u Zagreb.

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Halle Berry (Foto: Profimedia) Halle Berry (Foto: Instagram) Halle Berry (Foto: Instagram) Halle Berry i Gabriel Aubry (Foto: AFP) +4 Halle Berry i Gabriel Aubry (Foto: AFP) Celebrity Veza od pet godina završila optužbama za incest i zlostavljanje: "Vodili smo ljubav tri puta godišnje"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene