Imala je 32 godine

Sedam godina od tragične smrti Dolores Lambaše: "Na groblje idem često, ali to mi ne olakšava"

Dolores Lambaša (FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Dolores Lambaša (FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Dolores Lambaša (FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) +0 Dolores Lambaša (FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL) Galerija

Dolores Lambaša preminula je od posljedica prometne nesreće 23. listopada 2013. godine.

Domaća glumica Dolores Lambaša život je izgubila u prometnoj nesreći kao suvozačica automobila kojim je upravljao njezin kolega Stojan Matavulj. Prošlo je sedam godina otkako je vijest o njezinoj smrti potresla hrvatsku javnost, glumački svijet, njezinu obitelj i prijatelje.

Pogledaj i ovo Dolores Lambaša Pretužno Slovila je kao jedna od najljepših Hrvatica, no tragična vožnja u kobnom automobilu prekinula je sve: "Bila je nespojiva sa životom"

Automobil u kojem su se vozili Dolores i Stojan sletio je s autoceste kraj Slavonskog Broda zbog prevelike brzine, a Lambaša je zadobila teške ozljede. Hitno su je prevezli u bolnicu, no, nažalost, nakon nekoliko sati izgubila je bitku za život.

Stojan Matavulj zbog nesreće je osuđen na godinu dana zatvora, no zbog uzornog ponašanja na slobodu je pušten nakon osam mjeseci. Nesreći su kumovali umor i alkohol jer su se glumci pri povratku odlučili zaustaviti kod prijatelja Željka Sladetića u Iloku, u čijem su se vinskom podrumu zadržali neko vrijeme. Iako su bili rezervirali sobe u obližnjem hotelu, u jednom su trenutku ipak odlučili krenuti za Zagreb.

Doloresina majka Alma Petrović za 24sata rekla je kako joj nije ništa lakše nakon što je prošlo toliko godina. "Na groblje idem često, ali to mi ne olakšava. Ako ne idem i ako idem, isto mi je. Kada je vidim na televiziji, čini mi se da je tu, kao da je živa. Svakog 23. mi je grozno, ali i ne samo onda nego svaki dan", rekla je njezina majka prošle godine.

Dolores Lambaša rođena je u Šibeniku 29. ožujka 1981. godine, gdje je završila Jezičnu gimnaziju i Glazbenu školu "Ivana Lukačića", u kojoj je pohađala solo pjevanje, glasovir, gitaru te povijest glazbe i dirigiranja. Njezin život obilježio je glumački rad na televiziji, filmu i u kazalištu. Glumila je u serijama "Najbolje godine", "Zakon ljubavi", "Zauvijek susjedi" i mnogima drugima, a zapaženu je ulogu ostvarila u filmu "Vjerujem u anđele", koji joj je osobno bio i najdraži.

U javnosti je osim po glumačkim ostvarenjima bila poznata i po ljubavnim vezama s glumcima Ivom Gregurevićem i Franom Lasićem te poduzetnikom Josipom Radeljakom.

Ljubav s Ivom obilježila je njezin život jer su se unatoč velikoj razlici od 29 godina voljeli pet godina, a upoznali dok je ona imala samo 21 godinu. Glumac je tada otkrio da ga je osvojila velikim glumačkim talentom. Par je i živio zajedno, a Dolores je u jednom intervjuu nakon prekida otkrila kako je Ivo bio njezina velika ljubav te kako joj je bilo jako teško nakon prekida kojem su navodno kumovale brojne burne svađe. Nije skrivala niti da je jako razočarana takvim ishodom, a nakon prekida vratila se k roditeljima u Šibenik.

Nakon teškog prekida s Ivom Dolores je pronašla utjehu u 30 godina starijem glumcu Frani Lasiću.

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Jurica Galić Juka Jurica Galić Juka Jurica Galić Juka Jurica Galić Juka +0 Jurica Galić Juka Celebrity Opet bi išao na ''Farmu'', a jedino neugodno iskustvo priuštio mu je jedan natjecatelj: ''Naljutio me nekorektan potez''

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene