Umjetnost ili zastrašujuće?

FILMOVI KOJI PLAŠE Scene snimljene po istinitim događajima

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Kada umjetnost imitira stvaran život - krimići koji su snimljeni po istinitim događajima

Mašta i kreativnost su pokretači umjetnosti, ali ponekad neke situacije iz stvarnog života posluže kao materijal za stvaranje umjetničkog djela. Ovo su neki od filmova koji su snimljeni po istinitim događajima.

Pogledaj i ovo PR Hannes Þór Halldórsson Dvostruki život islandskog redatelja: Prije četiri godine branio je protiv Vatrenih na Svjetskom prvenstvu, a danas ima hit europsku komediju

'Foxcatcher' iz 2014. godine

Neki od događaja u ovom filmu se čine nevjerojatnim. Ekscentrični i problematični multimilijunaš John du Pont iz obitelji E.I du Pont hladnokrvno je upucao Davea Shultza tijekom psihopatskog napada bijesa. U stvarnom životu, stvarni du Pont je proglašen krivim, ali psihički nestabilnim kada je počinio zločin. Osuđen je na 30 godina u zatvoru u kojemu je 2010. umro.

'Uhvati me ako možeš' iz 2002. godine

Glavni glumac ovog filma Leonardo DiCaprio, utjelovio je Franka Abagnalea, svjetskog prevaranta koje je uspio odglumiti svaku situaciju u kojoj se našao. Od pilota aviona do doktora, uspio je krivotvoriti bankovne čekove i izvući novac iz bankovnih računa. U stvarnom životu, nakon slijeda ovih situacija, stvarni Abagnale vodi svoju sigurnosnu tvrtku u New Yorku, Abagnale & Associates, te savjetuje FBI kako stvoriti račune koji ne mogu biti krivotvoreni.

 

'Spotlight' iz 2015. godine

Iako stvarna priča nije dovela do presude, sigurno je obasjala mnoge ozbiljne zločine. Radnja je smještena u Bostonu 2001. godine, u filmu tim novinara na Bostone Globeu otkriva masovno seksualno zlostavljanje počinjeno od strane svećenika i one koji su to pomogli sakriti. Na žalost, u stvarnom životu ishod je bio još gori. Pravda nije bila izvršena. Kardinal koji je znao o silovanjima, je kasnije promoviran u Rim, a rezignirao je u 2011. godini kada je imao 80 godina.

'The Big Short' iz 2015. godine

Ovaj film dobio je i nagradu Oskar, a temelji se na istinitom događaju financijske krize iz 2008. godine. Film je napravljen na komičan način kako bi podigao cijelu nesretnu situaciju. Grupa ljudi otkrila je da će se dogoditi hipotekarski kolaps. U filmu glume mnoge poznate face kao Christian Bale, Brad Pitt, Ryan Gosling i drugi.

'Zodijak' iz 2007. godine

Triler u kojemu glavnu ulogu interpretira Jake Gyllenhaal je napravljen po istinitom događaju iz 1986. godine. Temelji se na romanu Roberta Graysmitha. Radi se o neriješenom slučaju serijskog ubojice pod nazivom 'Zodijak' koji bi se rugao policiji u njihovoj nesposobnosti da ga uhvate. Zodijak je ubijao 60-ih i 70-ih godina, a do današnjeg dana slučajevi nisu riješeni. Postoji mnogo teorija oko slučaja, a neki su čak i tvrdili da su oni slavni Zodijak, ali uhićenja do sada nije bilo.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene