Najbolji dugometražni film

Film Vinka Brešana osvojio glavnu nagradu!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Film ‘Svećenikova djeca’ osvojio je glavnu nagradu Filmskog festivala naroda i vjera koji se održao u talijanskom gradu Terni.

Hrvatska komedija 'Svećenikova djeca', redatelja Vinka Brešana i scenarista Mate Matišića, proglašena je najboljim filmom u dugometražnoj igranoj konkurenciji 9. Filmskog festivala naroda i vjera koji se od 26. studenog do 1. prosinca odražavao u talijanskom gradu Terni.
'Osobito mi je drago što su ‘Svećenikova djeca’ napokon prepoznata kao kršćanski film. Vjerujem da će ovaj poziv promijeniti odnos određenih crkvenih krugova u Hrvatskoj prema ‘Svećenikovoj djeci’', izjavio je Brešan nakon što je saznao da jće njegov film biti dio programa.

Pogledaj i ovo showbuzz Domaći film Prije terorističkog napada napravio karikaturu za - 'Svećenikovu djecu'

Hrvatski HIT film nominiran za najbolju europsku komediju!

Predsjednik ovog festivala specijaliziranog za filmove katoličke tematike je ternijski nadbiskup u miru Vincenzo Paglia koji je ujedno i predsjednik Papinskog vijeća za obitelj, dok je počasni predsjednik festivala poljski redatelj Krzysztof Zanussi.
Film je, zbog teme kojom se bavi, bio proglašen kontroverznim i često je bio kritiziran od strane crkve. Ipak, prepoznata je njegova prava vrijednost, a ova je nagrada potvrda Brešanu da je odradio dobar posao.
Film 'Svećenikova djeca' nastao je prema istoimenoj Matišićevoj drami, a glavne uloge tumače Krešimir Mikić, Nikša Butijer, Dražen Kühn i Marija Škaričić. Nominiran je u kategoriji najbolje komedije na Europskim filmskim nagradama koje će biti dodijeljene u subotu 7. prosinca u Berlinu.
Film prati mladog svećenika koji na jednom dalmatinskom otoku neobičnom metodom, bušenjem prezervativa, pokušava popraviti natalitet.

S više od 155 tisuća gledatelja "Svećenikova djeca" zasad su najgledaniji hrvatski film 21. stoljeća. Ako još uvijek niste, pogledajte film i uvjerite se sami u kvalitetu novog filma u Brešanovom stilu.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene