otac ne može biti ponosniji

Sin NBA legende službeno je postao djevojčica! Majka se žestoko protivila odluci, no nije imala pravo glasa

Dwyane Wade, Zaya Wade, Gabrielle Union Dwyane Wade, Zaya Wade, Gabrielle Union Profimedia 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Dwyane Wade, Zaya Wade, Gabrielle Union Dwyane Wade, Zaya Wade, Gabrielle Union Dwyane Wade, Zaya Wade Zaya Wade Zaya Wade Zaya Wade, Gabrielle Union Dwyane Wade, Zaya Wade, Gabrielle Union Dwyane Wade, Zaya Wade Dwyane Wade, Zaya Wade, Gabrielle Union +0 Dwyane Wade, Zaya Wade, Gabrielle Union Galerija

Sud je odobrio promjenu spola i imena 15-godišnjem djetetu proslavljenog košarkaša Dwyanea Wadea.

Legendarni košarkaš Dwyane Wade (41) na sudu je izborio pravdu za svoje dijete.

Njegov 15-godišnj sin Zion, koji se od svoje 12. godine izjašnjava kao transrodna osoba, službeno je postao djevojčica i sada se zove Zaya Wade.

Promjenu spola i imena odobrio je sud u Los Angelesu, nakon što je Dwayne podnio sudski zahtjev u kolovozu prošle godine.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Zaya Wade (@zayawade)

I dok od oca od početka ima bezuvjetnu podršku, Zayina majka Siohvaughn Funches protivila se odluci o promjeni spola te je čak optužila bivšeg košarkaša da iz svega želi izvući korist.

"Brinem se da Dwyane vrši pritisak na naše dijete jer u tome vidi priliku za zaradu", izjavila je za E!News Zayina majka i Wadeova bivša supruga, od koje se razveo 2010. godine.

"Ovo su ozbiljne i štetne optužbe, koje su povrijedile našu djecu. I dok nikoga od nas ne iznenađuje ovaj njezin pokušaj borbe protiv Zayina identiteta, ja sam jako razočaran što stalno pronalazi načine za skretanje pažnje na sebe i svoje potrebe. Nitko u našem domu nikada nije silio Zayu ni ijedno od naše djece da rade bilo što protiv svoje volje, a kamoli ih tjerao da promijene identitet. Za moju obitelj ovo nije igra, ovo je Zayin život", oštro je tada odgovorio Wade na optužbe bivše supruge.

Srećom, na sudu se Siohvaughn nije pitalo za mišljenje jer je Dwyane Zayin jedini zakonski skrbnik.

"Iako bi mi bilo draže da Zayu njezina majka bezuvjetno podržava, mislim da ona ne bi trebala svoj život staviti na čekanje dok joj se majka ne pomiri s njezinim izborom", napisao je Wade u zahtjevu koji je podnio sudu i koji je iz solidarnosti poslao i Siohvaughn, iako njezin pristanak nije bio potreban.

Bivšem košarkašu u svemu je velika podrška i njegova sadašnja supruga, glumica Gabrielle Union.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Gabrielle Union-Wade (@gabunion)

Inače, Wade s bivšom suprugom ima još i 21-godišnjeg sina Zairea, a s novom četverogodišnju kći Kaaviu. Bivši košarkaš je otac i devetogodišnjeg sina Xaviera, kojeg je dobio s reality zvijezdom Ajom Metoyer.

1/17 >> Pogledaji ovu galeriju Haris Džinović - 3 Melina i Haris Džinović - 1 Melina i Haris Džinović - 2 Melina i Haris Džinović - 3 +12 Melina i Haris Džinović - 4 Zanimljivosti Pogledajte kako izgleda vila Harisa Džinovića od 2 milijuna eura! Ima bazen, vinski podrum, glazbeni studio...  

1/19 >> Pogledaji ovu galeriju Senidah Senidah - 2 Senidah Senidah - 4 +14 Senidah - 2 Nekad i sad Pogledajte kako je Senidah izgledala prije plastičnih operacija, isplivala je stara fotografija na kojoj je nećete prepoznati!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene