Dobio nadahnuće

Prijatelj Đorđa Balaševića otkrio dirljivu priča koja stoji iza jednog od njegovih hitova

Đorđe Balašević Đorđe Balašević DNEVNIK.hr 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Đorđe Balašević Đorđe Balašević +0 Đorđe Balašević Galerija

Đorđe Balašević napisao je pjesmu "Ne lomite mi bagrenje", koju je objavio 1986., nakon što je poslušao strašne životne priče Srba s Kosova.

"Ne lomite mi bagrenje" jedan je od najvećih hitova pokojnog glazbenika Đorđa Balaševića, a kako je nastao, otkrio je njegov prijatelj Vuk Žugić

Pogledaj i ovo Đorđe Balašević Slavio bi okrugli rođendan Osvanula dosad neviđena fotografija neprežaljenog Đorđa Balaševića: "Običan, a vječan!"

Žugić je gostovao na Radioteleviziji Srbije u emisiji "Pjesnik panonskog srca" posvećenoj Balaševiću te se prisjetio pjevačevih novogodišnjih koncerata i ispričao što ga je inspiriralo za pjesmu koju je objavio 1986. 

"Ugovarali smo te tradicionalne novogodišnje koncerte. Sektor za kulturu nalazi se iznad velike dvorane i povezan je s binama s kojih smo pratili koncerte i Đorđe je došao potpisati ugovor za novogodišnje koncerte i tada je bila glavna vijest da dolazi vlak s našim građanima s Kosova koji žele da ih netko primi iz rukovodstva naše zemlje zbog svega što se njima i u njihovim životima događalo", rekao je Žugić.

Dok je Vuk pregovarao s glazbenikom o novogodišnjim nastupima, rukovodstvo zemlje donijelo je odluku da ljudi s Kosova budu primjeni u velikoj dvorani Sava Centra. Ubrzo je taj prostor ispunilo mnoštvo Srba svih starosnih skupina. 

"I oni su izlazili jedan po jedan i pričali strašne životne priče. Bilo je to dirljivo. I jedan veliki čovjek Đorđe Balašević slušao ih je četiri sata. Pozdravili smo se, potpisali ugovor, a on mi je kasnije javio da je napisao posebnu pjesmu", ispričao je Žugić. 

Ta pjesma je bila upravo hit "Ne lomite mi bagrenje". 

Inače, Đorđe je preminuo 19. veljače, a pokopan je 21. veljače u rodnom Novom Sadu. Obitelj je sve organizirala bez okupljanja obožavatelja i šireg kruga ljudi, a Đorđa su ispratili uz tamburaše koji su na groblju svirali njegove pjesme.

Novi Sad oprostio se od Balaševića na manifestaciji "Noć kada je Đole preplivao Dunav".

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Jelena Rozga Jelena Rozga (Foto: Instagram) Jelena Rozga (Foto: Instagram) Jelena Rozga (Foto: Instagram) +0 Jelena Rozga (Foto: Instagram) Celebrity Rozga se prošetala u suknji s opasno visokim prorezom, neki su u nevjerici pa ju pitaju kad je fotka snimljena

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Rebel Wilson (Foto: Instagram) Rebel Wilson (Foto: Profimedia) Rebel Wilson (Foto: Profimedia) Rebel Wilson (Foto: Getty) +0 Rebel Wilson (Foto: Getty) Celebrity Nevjerojatna transformacija o kojoj se priča: Izgubila je čak 30 kilograma, a ovo su njezine najnovije fotografije!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene