Šokantno

Plaćale su kaznu zbog trudnoće: Filmske dive koje su pobacile zbog slave

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Htjele su slavu i tajno su ih vodili na abortuse, čak i bez anestezije.

U starom Hollywoodu, pobačaji su bili mnogo standardniji i daleko pristupačniji nego što su često danas. Kako i zašto je postupak koji je u to vrijeme bio tabu i ilegalan postao toliko običan, barem, među određenim skupom?

Pogledaj i ovo Renee Zellweger (Foto: Getty Images) Nije joj bilo lako Pamtimo je kao luckastu plavušu i glumicu koja se povukla iz Hollywooda, a sada je priznala i zašto

Lana Turner

Jedna od najvećih holivudskih zavodnica, Lana Turner, udavala se osam puta, a 1941. godine abortirala je u hotelskoj sobi na Havajima i to bez anestezije. Tom činu sudjelovala je i njena majka koja joj je pomagala kako hotelom ne bi odjekivali bolni krici. Abortus je koštao 500 dolara i taj iznos odbijen je od njene plaće.

Bette Davis

Bila je prva žena predsjednica Američke filmske akademije i prva glumica koja je imala deset nominacija za Oscara. Možda nije bila prisiljena na pobačaj, ali je znala da će, ako te 1934. godine odluči roditi dijete, izgubiti ulogu u filmu "Of Human Bondage" za koju je dobila prvu nominaciju za Oscara.

Loretta Young

Loretta Young je u svojoj 23. godini zatrudnjela sa Clarkom Gabelom koji je tada bio oženjen. Ona je bila pobožna katolkinja i nije željela pobaciti dijete nego je nestala sa scene zbog "misteriozne bolesti". Dijete je rodila u tajnosti i dala ga na usvajanje. Nekoliko mjeseci kasnije posvojila je svoje dijete i javnosti objasnila da će siroče koje je usvojila odgajati kao samohrana majka, piše Vanity Fair.

Judy Garland

Kao djevojčica se proslavila ulogom u filmu "Čarobnjak iz Oza" i morala je dva puta abortirati. Prvi put je imala samo 19 godina i studio se nije slagao ni sa njenim brakom. Istog mišljenja je bila i njena majka koja je zajedno s njima dogovorila pobačaj. Pobacila je također i dvije godine kasnije.

Ava Gardner

Ava Gardner bila je prekrasna i zavodljiva. Ostala je trudna sa svojim trećim suprugom Frankom Sinatrom sa kojim je sklopila brak 1951. godine. Njen studio naplaćivao je prevelike novčane kazne u slučaju da glumice ostanu trudne stoga se Ava odlučila na abortus. Njen suprug nije ni znao što je naumila. "Da sam odlučila roditi dijete, plaća bi mi bila dosta manja. Pa od čega bih živjela? Frank je u to vrijeme bio bez novca, a ja sam imala brojne dogovorene filmove. Studio je dogovorio sve i otišla sam u London. Cijelo vrijeme je netko bio sa mnom i sve je obavljeno u velikoj tajnosti", rekla je Ava povodom abortusa. Inače, Frank je u međuvremenu dobio Oskara, obogatio se, ali ipak nisu imali djece i razveli su se 1975. godine.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene