'Ti mene nosiš'

Hrvatski film sve popularniji: Naša ekipa oduševila i slavnog Richarda Gerea

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Nakon izrazito pozitivnih kritika u hrvatskoj, film “Ti mene nosiš” privukao je veliku pažnju svih posjetitelja festivala.

Uz mnogobrojnu publiku koja je pljeskom ispratila svaku od tri projekcije filma “Ti mene nosiš”, samim filmom bio je oduševljen i Richard Gere, velika hollywoodska zvijezda koja je u sklopu festivala dobio nagradu za doprinos filmskoj umjetnosti.

Pogledaj i ovo showbuzz SFF Hrvatski film 'Ti mene nosiš' oduševio publiku u Sarajevu

Ono što je karakteristično za ovaj projekt i film je činjenica da je sniman 72 dana na 92 lokacije u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori te je u filmu glumilo 70 glumica i glumaca iz cijele regije.

Održana premijera filma 'Ti mene nosiš' u kojem glumi i Josip Katalenić - evo što kolege kažu o njemu

Uz Richarda Gerea koji je svoje impresije podijelio i s autroskom i glumačkom ekipom filma, te redateljicom Ivonom Jukom, veliki interes medija i javnosti izazvali su i Harvey Keitel te zvijezda filmskog hita “50 nijansi sive” James Dornan.

Film "Ti mene nosiš" u Karlovym Varyma smješten je u program "East of the West" u kojem se imaju priliku predstaviti mlađi autori sa svojim prvim i drugim filmom. Film su na najbolji mogući način predstavili redateljica Ivona Juka, producentica Anita Juka, pridruženi producent Damir Markovina te glumci Vojislav Brajović i Lana Barić. S obzirom na dosadašnje kritike, izvrsni debitantski igrani film Ivone Juka mogao bi krenuti stopama kazahstanskog filma "Tulpan" iz 2008. godine, koji je nakon pobjede u "East of the West" programu u Karlovym Varyma, osvojio i brojne nagrade na festivalima u Cannesu, Montrealu, Dubaiju i mnogim drugim.

U filmu igraju najveće glumačke zvijezde regije: Vojislav Brajović, Lana Barić, Nataša Janjić, Nataša Dorčić, Sebastian Cavazza, Vedran Mlikota, Filip Križan, Linda Begonja, Kruno Šarić te niz poznatih i uspješnih glumaca iz regije. Po prvi put na filmu se pojavljuju i izvrsni Helena Beljan i Juraj Dabić. Uz njih dio filmske ekipe čine talijanski glazbenik i skladatelj Teho Teardo koji je tijekom karijere surađivao sa svjetskim umjetnicima poput Blix Bargelda, ali i na brojnim filmskim hitovima poput “Il Divo” Paola Sorrentinija. Dio ekipe je i kolorist Norman Nisbet poznat po velikim filmskim hitovima kao što su Melancholia, Girl with the Dragoon Tatto i mnogi drugi.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene