Velika obljetnica

90 godina Warner Brosa: Najbolji se pamte!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Najbolji hollywoodski filmovi proizašli su iz tvornice Warner Brosa koji su upravo proslavili veliku obljetnicu – 90 godina postojanja!

Četiri brata, Harry, Albert, Sam i Jack, su početkom prošlog stoljeća osnovali Warner Bros.

Pogledaj i ovo showbuzz A oni su... Imamo pobjednike 7. Vukovar film festivala!

Filmski gigant tako je 4. travnja proslavio veliku obljetnicu i 90 godina postojanja! Harryjeva unuka Cass Warner objavila je i dokumentarac o obiteljskom biznisu, povodom velikog rođendana.

WB se 30-tih godina prošlog stoljeća proslavio filmskim dramama, mjuziklima i biografskim filmovima – tada su objavljeni filmovi 'Casablanca', 'Humphrey Bogart', 'Buntovnik bez razloga', 'Doktor Živago' ... Dok se su 40-tih i 50-tih posvetili animaciji kada je osmišljen popularni lik Zekoslav Mrkva.

>> 5 filmova koje MORATE pogledati ove godine!

U tom su razdoblju i objavljeni popularni filmovi 'Sjaj u travi', 'Tko se boji Virginije Wolf', 'Prljavi Harry', 'Egzorcist', 'Svi predsjednikovi ljudi', 'Ptice umiru pjevajući', 'Sjever i jug', ... tada je Clint Eastwood bio na vrhuncu slave i glavno je zaštitno lice WB-a.

Početkom 90-tih Warner Communications udružio se s kompanijom Time-Life. Tada je studio i producirao zapažene i nagrađivane filmove; 'JFK', 'Nepomirljivi' i 'Bjegunac', a 1999. studio WB je prvi put ostvario zaradu višu od 1 milijardu USD na američkom tržištu.

>> Veliki Gatsby: 'Snimanje tih golišavih scena bilo je oslobađajuće'

2001. udružili su se s kompanijom America Online oformivši AOL Time Warne, a tada su objavljeni i mnogi drugi filmski klasici poput 'Oluje svih oluja', 'Harry Potter i zatočekin Azkabana', 'Troja', 'Oceanovih dvanaest', 'Djevojka od milijun dolara', 'Batman:Početak' i mnogi drugi.

U njihovoj produkciji je i Veliki Gatsby, čiji se dolazak s nestrpljenjem očekuje. Popularne filmove gledajte i na OYO.hr.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene