oborili rekorde gledanosti!

Prošlo je 40 godina od vjenčanja Lady Di i princa Charlesa, pogledajte kako je izgledao taj spektakl

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Vjenčanje princeze Diane i princa Charlesa jedno je od najgledanijih televizijskih događaja u povijesti, a u Velikoj Britaniji taj je dan proglašen državnim praznikom.

Princeza Diana i princ Charles vjenčali su se 29. srpnja 1981., a njihovu svadbenu ceremoniju na televiziji je gledalo 750 milijuna ljudi u 74 zemlje. 

Pogledaj i ovo showbuzz Prizor koji je iznenadio Portret princeze Diane koji javnost još nije vidjela ugledao svjetlo dana, mnogi se slažu da fotografija na prvu odaje jasnu stvar

To je jedan od najgledanijih i najpopularnijih događaja u povijesti britanske kraljevske obitelji. Nadmašio ga je samo pogreb princeze Diane, koji je pogledalo oko dvije i pol milijarde gledatelja. 

Dan kad su Diana i Charles izgovorili sudbonosno da u Velikoj Britaniji bio je toliko važan da je proglašen državnim praznikom, a na londonskim ulicama bilo je oko 600.000 građana koji su htjeli pozdraviti par. 

Vjenčali su se u katedrali sv. Pavla u Londonu i zanimljivo je da je Lady Di bila prva kraljevska mladenka koja je iz crkvenih zavjeta izbacila riječ poslušnost. 

Na svadbi, koja nosi titulu događaja stoljeća, princeza je nosila spektakularnu vjenčanicu s puf rukavima i čipkom koja je bila izrađena od svilenog tafta. U haljinu je ušiveno više od 10.000 bisera koji su navodno vrijedni 776.000 kuna. 

Vjenčanica je bila posebna i po tome što je imala veo dug sedam i pol metara, najduži u povijesti kraljevskih vjenčanja. Ispod haljine je imala cipele koje se nisu nazirale i imale su sasvim malu petu da Diana ne bi visinom nadmašila princa Charlesa. Bile su izrađene od satena i čipke te su imale 500 šljokica i više od 100 bisera, a za njihovu izradu po princezinoj želji trebalo je pola godine. Ispod minijaturne pete cipela stavljena su početna slova imena Diane i Charlesa te između njih srce. 

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Coleen Rooney, Wayne Rooney (Foto: Profimedia) Wayne Rooney (Foto: Getty Images) Collen i Wayne Rooney (Foto: Getty Images) Wayne Rooney (Foto: Instagram) +3 Wayne Rooney (Foto: Instagram) Celebrity Supruga mu je oprostila brojne afere, a slavni nogometaš sada je snimljen s čak tri djevojke u hotelskoj sobi

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Luka Nižetić Luka Nižetić (Foto: Instagram) Luka Nižetić (Foto: Instagram) Luka Nižetić (Foto: Instagram) +4 Luka Nižetić (Foto: Instagram) Celebrity Luka Nižetić skinuo gotovo sve sa sebe pa neočekivanim potezom privukao poglede na rivi, mišići su ovaj put pali u drugi plan

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene