glasujte u anketi!

Albina će večeras pokušati izboriti prolazak u finale Eurosonga, poslušajte konkurenciju i odaberite favorite! Ima li Hrvatska šanse za dalje?

Albina Grčić Albina Grčić DNEVNIK.hr 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Albina Grčić Albina Grčić - 5 Albina Grčić - 3 +0 Albina Galerija

Poslušajte kako zvuče pjesme koje će se predstaviti na prvoj polufinalnoj večeri ovogodišnjeg Eurosonga i u anketi odaberite favorita za prolazak u finale.

Večeras se u areni "Ahoy" u Rotterdamu održava prva polufinalna večer ovogodišnjeg Eurosonga na kojoj će nastupiti i predstavnica Hrvatske Albina Grčić sa svojom pjesmom "Tick-Tock".

Pogledaj i ovo Nizozemska Eurosong 2019. (Foto: AFP) u iščekivanju prvog polufinala Sve što trebate znati o ovogodišnjem Eurosongu: Tko su najveći favoriti, a tko ipak neće nastupiti zbog korone?

Što mislite tko ide u finale Eurosonga?

  • Litva
  • Slovenija
  • Rusija
  • Švedska
  • Australija
  • Sjeverna Makedonija
  • Irska
  • Cipar
  • Norveška
  • Hrvatska
  • Belgija
  • Izrael
  • Rumunjska
  • Azerbajdžan
  • Ukrajina
  • Malta

Ukupno glasova:

Nakon što natjecanje prošle godine nije održano prvi put u 60-godišnjoj povijesti zbog pandemije koronavirusa, ove će se godine provesti u kontroliranim uvjetima i pred ograničenom publikom.

Albina će nastupiti 10. po redu od sveukupno 16 natjecatelja koji će se predstaviti u prvoj polufinalnoj večeri, dok će se desetero najbolje ocijenjenih plasirati u finale.

Poslušajte kako zvuče pjesme koje ćemo čuti u prvom polufinalu pa u anketi izaberite svoje favorite za prolazak dalje.

Litvu će predstaviti grupa The Roop s pjesmom "Discoteque".

Pjevačica Ana Soklič predstavit će Sloveniju s novom verzijom svoje pjesme "Amen".

Ruskinja Maniža predstavit će svoju zemlju s pjesmom "Russian Woman" o pravima žena koja je uzrujala je tamošnje konzervativce.

Švedsku na ovogodišnjem natjecanju predstavlja Tusse s pjesmom "Voices".

Kantautorica Montaigne ovogodišnja je predstavnica Australije koja će izvesti pjesmu "Technicolour".

Za Sjevernu Makedoniju nastupit će pjevač Vasil s pjesmom "Here I Stand".

Irsku će s pjesmom "Maps" predstaviti pjevačica Lesley Roy.

Predstavnica Cipra Elena Tsagrinou nastupit će s pjesmom "El Diablo" koju je osudila ciparska pravoslavna crkva jer smatraju da veliča vraga.

"Fallen Angel" naziv je pjesma s kojom će glazbenik TIX predstaviti Irsku, a poznato je da će nastupiti s golemim anđeoskim krilima zbog kojih ga mnogi uspoređuju s hrvatskim predstavnikom na Eurosongu iz 2019. godine, Rokom Blaževićem.

Na pozornicu će se zatim popeti naša Albina koja će predstaviti Hrvatsku s pjesmom "Tick-Tock". Albina će pjevati na engleskom jeziku, no očekuje se i da će jedan dio pjesme izvesti na hrvatskom, kao što je to napravila i na Dori.

Belgiju će predstaviti bend Hooverphonic s pjesmom "The Wrong Place".

Eden Alene je ovogodišnja predstavnica Izraela, a nastupit će s pjesmom "Set Me Free".

Rumunjska će se na ovogodišnjem natjecanju predstaviti s pjesmom "Amnesia" koju izvodi pjevačica Roxen.

Za Azerbajdžan će nastupiti pjevačica Efendi s pjesmom "Mata Hari".

Ukrajinu će predstaviti brend Go_A s pjesmom "Shum" koju će izvesti na materinjem jeziku.

Prvu polufinalnu večer zatvorit će predstavnica Malte Destiny Chukunyere s pjesmom "Je Me Casse" koja je prije svoje prve probe za Eurosong bila jedna od favorita za pobjedu na natjecanju.

Sada kada ste poslušali sve pjesme koje će se predstaviti u prvom polufinalu Eurosonga, u anketi dajte svoj glas onoj za koju smatrate da ima najveće šanse za prolazak u finale.

  1/21 >> Pogledaji ovu galeriju Maja Šuput i Frano Ridjan četvrta emisija TLZP - 5 Maja Šuput i Frano Ridjan četvrta emisija TLZP - 4 Maja Šuput i Frano Ridjan četvrta emisija TLZP - 1 Maja Šuput i Frano Ridjan treća emisija TLZP +16 Maja Šuput i Frano Ridjan treća emisija TLZP Celebrity Neočekivana reakcija Frane Ridjana na izgled Maje Šuput: ''Ili mijenjaj oftalmologa ili mijenjaj ogledalo!''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene