snima se i film

Zbog jedne optužbe čitavoj se obitelji život okreće naopačke, a ova priča će vas zaintrigirati na razne načine

Karine Tuil Karine Tuil Afp 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Optužba +0 Karine Tuil Galerija

Romanom "Optužba" nećete biti razočarani, a da se radi o zaista zanimljivom štivu dokazuje i činjenica kako je po njemu već snimljen i film.

Sjajno djelo "Optužba", koje je majstorski ispričala francuska spisateljica Karine Tuil, društvena je kritika koja se bavi aktualnim temama oko afere #MeToo. Tu i sve slične teme Tuil isprepliće u zadivljujući roman, a radi se o odnosu između muškaraca i žena, ali i o samoizražavanju te iskorištavanju utjecaja i moći.

Pogledaj i ovo Cristiano Ronaldo (Foto: Instagram) Oglasio se Nije ga strah! Cristiano Ronaldo sa smiješkom na licu komentirao optužbe za silovanje

Spisateljica opisuje scenu koja kulminira na kraju u sudnici. Kao čitatelj ste odmah zaintrigirani o čemu se radi, mada na početku same priče nije ni približno jasno u kojem će smjeru cijela knjiga otići. S jedne strane, za to je zaslužan njezin stil pisanja, dok su s druge strane tu usporedbe iz stvarnoga života zbog kojih sve izgleda jako autentično.

Jean i Claire Farel uspješni su svatko u svom polju posla. Jean je politički novinar koji je nerijetko s druge strane imao brojne ugledne političare te nije svakome bilo svejedno sjesti mu preko puta stola ispred kamera. Claire je pak esejistkinja koja se proslavila feminističkim angažmanom te je propitkivala slučajeve silovanja u Njemačkoj.

Nakon što njihovi uspješni sin Aleksandar odlazi na Sveučilište Stanford u SAD-u, Claire i Jean se rastaju, a ona kreće dalje u ljubavne pustolovine s Adamom, profesorom koji se također nedavno rastao od svoje supruge. Sve se mijenja jedne večeri kada majka Aleksandru predloži da izvede vani Adamovu kćer Milu, koja ga sutradan optužuje za silovanje. Vrtlog emocija čitave obitelji pretvara se u pravi pakao, a cijela stvar stiže ne samo do medija, već i do sudnice u kojoj je svatko imao nešto za reći. Ne radi se više samo o Adamu, već o čitavoj njegovoj obitelji koja je dugi niz godina pomno pazila na svoj ugled, a isti se raspao u komadiće zbog samo jedne situacije, za koju mnogi nisu sigurni ni je li istinita.

Autorica dojmljivo prikazuje odnose društvenih snaga te čitateljima na taj način drži ogledalo, zbog kojeg još danima propitkujete što se događa ne samo u knjizi, već i u stvarnome životu oko vas. Osim toga, pokazuje i da se društvena slika današnjice sastoji od mnogo pukotina te da je dovoljna samo jedna akcija i čitav vam se život okreće naopačke.

Romanom "Optužba" nećete biti razočarani, a da se radi o zaista zanimljivom štivu dokazuje i činjenica kako je po njemu već snimljen i film.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene