Trileri, superheroji, omiljene franšize

Filmovi koje jedva čekamo gledati u 2023.: Za ljubitelje sedme umjetnosti ova će godina biti itekako uzbudljiva i raznolika!

Oppenheimer, Cillian Murphy Oppenheimer, Cillian Murphy Profimedia 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Oppenheimer, Cillian Murphy Galerija

Svi se uvijek nadamo kako će nova godina biti bolja i zanimljivija od prethodne, a za ljubitelje sedme umjetnosti 2023. će itekako biti uzbudljiva i raznolika. U novoj godini očekuju nas filmovi o superjunacima, puno eksplozija u sjajnim akcijskim ostvarenjima, pokoji triler da se naježimo te nekoliko povrataka na uvijek drage franšize. Ovo je naša lista filmova kojima se veselimo u novoj godini.

OPPENHEIMER

Pogledaj i ovo Ekipa filma Oppenheimer - 3 Dodijeljeni zlatni kipići! Oscara za najbolji film dobio je Oppenheimer, a najbolji su glumci Emma Stone i Cillian Murphy!

Film Christopher Nolana koji većina očekuje s nestrpljenjem biografska je priča o ocu atomske bombe, J. Robertu Oppenheimeru, a utjelovit će ga genijalni Cillian Murphy, kojeg smo zavoljeli u Peaky Blindersima. Matt Damon i Emily Blunt također su dio glumačke postave, pa nam ne treba više razloga zbog kojih možemo sa sigurnošću reći da je ovo jedan od najiščekivanijih filmova u 2023. godini. S obzirom na to da smo od Nolana navikli na vizualno fascinantne filmove, Oppenheimer se preporučuje gledati na najvećem mogućem platnu.

UBOJICE CVJETNOG MJESECA

Novi film Martina Scorsesea, koji je zapravo adaptacija istoimene knjige, bavi se ubojstvima članova naftom bogate nacije Osage koja su se dogodila pod misterioznim okolnostima 1920. godine. Osim dobrog scenarija i režije, od Scorsesea smo uvijek navikli i na sjajnu glumačku postavu, pa tako u ovom nadolazećem filmu jedva čekamo gledati Leonarda DiCaprija, Roberta De Nira, Lily Gladstone i Brendana Frasera.

BARBIE

Svima nam je za oko zapela viralna fotka Margot Robbie i Ryana Gosslinga kao Barbie i Kena u kričavim kostimima na setu filma Barbie. Ovo je jedan od filmova za koji nismo možda sigurni zbog čega nam je potreban, ali redateljica Greta Gerwig zasigurno će svojim visokokonceptualnim pristupom scenariju dati novu i bitniju dimenziju najpoznatijoj lutki na svijetu, Barbie.

DINA: DRUGI DIO

Dina je epski znanstvenofantastični roman američkog pisca Franka Herberta iz 1965. godine, kojeg je u novijoj verziji ekranizirao sjajni Denis Villeneuve. Prvi dio oduševio je gledatelje diljem svijeta i pričom i nadrealnom estetikom. Vizualni minimalizam koji je doveden do savršenstva, iznimno talentirani glumci i muzička podloga fantastičnog Hans Zimmera dovoljni su aduti da vam se Dina 2 nađe na vrhu liste filmova koje morate gledati u ovoj godini. Naš je savjet da ga obvezno gledate u kinu.

UBOJICA

Čim vidite da je ovaj film režirao David Fincher, jasno vam je kakav je film u pitanju. Atmosferičan, odlično napisan i maestralno izrežiran. Ubojica je američki neo-noir akcijski triler temeljen na istoimenoj francuskoj seriji grafičkih romana Alexisa Nolenta. Osim interesantne priče, u glavnim ćemo ulogama gledati odličnu Tildu Swinton i Michaela Fassbendera.

ČUVARI GALAKSIJE 3

Ne moramo puno pisati o ovom filmu jer je vjerojatno svima dobro poznat. Redatelj James Gunn donosi nam nastavak ovog komičnog superherojskog filma koji osim interesantnih likova i priče uvijek ima i odličan soundtrack koji nam dodatno stavi osmijeh na lice dok gledamo zgode, i nekoliko nezgoda, junaka.

MISSION: IMPOSSIBLE-DEAD RECKONING PART ONE

Za sve ljubitelje akcijskih filmova Tom Cruise vraća se svojim vratolomijama u sedmom nastavku kultnog akcijskog filma Nemoguća misija. Producent i redatelj filma Christopher McQuarrie, nakon uspješnog posla scenarista novog Top Guna, ima misiju i ovaj nastavak učiniti kultnim.

BEAU IS AFRAID

Ovo je nadolazeći film koji će vjerojatno proći ispod radara većini ljudi, ali njegova priča, posebnost i odlična glumačka postava stavile su ga na našu listu filmova koje morate pogledati. Beau is Afraid američki je nadrealni komedija horor film koji je napisao, režirao i producirao Ari Aster. Film je intiman portret jednog od najuspješnijih poduzetnika svih vremena koji se proteže kroz desetljeća. Glavnu ulogu igra Joaquin Phoenix, a pridružuje mu se još sjajnih glumaca poput Patti LuPone, Amy Ryan te Michaela Gandolfinija. Ne sumnjamo da nas očekuje intrigantan i kvalitetan film.

THE PALE BLUE EYE

The Pale Blue Eye je misteriozni triler o detektivu Augustusu Landoru koji istražuje niz ubojstava u West Pointu uz pomoć Edgar Allan Poea. Glavni glumci su Christian Bale kao detektiv, te mladi Harry Melling kojeg smo imali priliku najbolje upoznati u Harry Potteru. Ovaj triler je jedan od najiščekivanijih naslova na Netflixu, i mi ga jedva čekamo gledati.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene