Humanitarna akcija

Svi na burger u Yellow Submarine sljedećeg utorka! Za to postoji dobrih 220 razloga

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Zagrebački restoran Yellow Submarine u predblagdansko vrijeme darivanja sjetio se onih koje svaki poklon posebno veseli.

U utorak 16.prosinca, u Frankopanskoj 11, restoran Yellow Submarine organizira prvu, ali ne i posljednju, humanitarnu akciju 'Yellow Submarine 1 for 1 day'. Tog će se dana odreći cjelokupnog prometa kako bi svaki od 220 mališana iz Doma za nezbrinutu djecu grada Zagreba dobio božićni poklon.

Mila Elegović predstavila 'Kradljivicu srca' na zagrebačkoj špici

Tim koji stoji iza i ispred projekta Yellow Submarine ističe da se na neki način moraju odužiti društvu u kojem djeluju. 'Svjesni smo da nisu svi naši sugrađani sretne sudbine da si mogu priuštiti uživanje u blagdanima, hrani, druženju i životu općenito. Mi to želimo i hoćemo promijeniti te pokrećemo akciju koja će se održavati nekoliko puta godišnje. Cjelokupni prihod od tog dana donirat ćemo Domu za nezbrinutu djecu Zagreb. Njih je 220. Prikupljenu sumu novca podijelit ćemo s 220 te će svako dijete dobiti isti iznos da si samostalno izabere ili kupi poklon za nadolazeće blagdane', kažu u zagrebačkom restoranu. Dodaju i kako akcijom 'Yellow Submarine 1 for 1 day', osim što prikupljaju sredstva za socijalno ugrožene članove našeg društva, ujedno podižu i svijest o postojanju tih skupina građana.

'Naše su akcije kap u moru. No, kad bi se samo jedan dan u godini svi hrvatski restorani odrekli svog prometa u korist ljudi koji su u neimaštini, izgubljenoj situaciji ili na vjetrometini života, kolika bi se suma novaca, hrane ili potrepština mogla prikupiti? To je naša ideja vodilja', tvrde.

Akcija je razveselila i ravnateljicu Doma za nezbrinutu djecu, Jasnu Ćurković Kelava.

'Puno nam znači akcija Yellow Submarinea u ovo vrijeme krize kada nije lako biti socijalna ustanova. Imamo 220 djece u dobi do 21 godine, a to je velik broj. Svi naši kapaciteti su puni. No, ova je donacija specifična jer je orijentirana prema svakom djetetu. Svako dijete u Domu će dobiti određeni iznos kako bi si kupio ono što želi. Mi ćemo preuzeti brigu oko darova za one sasvim malene u dobi do tri godine, te za njih kupiti higijenske potrepštine i kozmetiku. Zahvaljujem organizatorima i svima koji su sudjelovali i koji će sudjelovati u ovoj akciji koja će uljepšati blagdane našoj djeci i svakome osigurati Božićni poklon', rekla je ravnateljica.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene