''bio sam joj najantipatičniji...''

Otkrivamo kako je započela ljubavna bajka jednog od najskladnijih parova na domaćoj glazbenoj sceni: ''Bila mi je užasno zgodna, i sad je...''

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Ivana Plechinger - 6 In Magazin: Ivana Plechinger - 5 In Magazin: Ivana Plechinger - 4 In Magazin: Ivana Plechinger - 3 In Magazin: Ivana Plechinger - 2 In Magazin: Ivana Plechinger - 1 Ivana Plechinger i Bruno Kovačić - 6 Ivana Plechinger i Bruno Kovačić - 4 Ivana Plechinger i Bruno Kovačić - 3 Ivana Plechinger i Bruno Kovačić - 1 +20 Ivana Plechinger i Bruno Kovačić - 5 Galerija

On je za nju bio najantipatičniji član popularnog zagrebačkog benda, no svejedno je postao ljubav njezina života. Na vječnu ljubav Ivana Plechinger, Bruni Kovačiću, zaklela se prije četvrt stoljeća. Jedan od najskladnijih parova na domaćoj glazbenoj sceni, svoju ljubavnu bajku ispričao je našoj Anji Beneti.

Ivana je Brunina supruga već četvrt stoljeća. Poznati ljubavno-glazbeni par upravo je proslavio srebrni pir.

"Ja bih rekla da je tajna našeg braka u tome što mi jedno drugo poštujemo. A kad čovjeka poštuješ, onda su ti jasni svi njegovi motivi za sve ono što radi.", objasnila je Ivana Plechinger. 

"Uz to poštovanje smo se naravno cijelo vrijeme voljeli i cijelo vrijeme smo se zaljubljivali konstantno, ponovo pa ponovo...'', dodao je Bruno Kovačić. 

No krenimo ovaj ljubavni roman čitati od početka. Prva stranica: Našice prije 35 godina. Ivana je 15-godišnja djevojčica, a Bruno dugokosi rocker koji svira u Parnom valjku.

''Ja se sjećam koncerta Parnog Valjka u Našicama i nekakve klinke koja je uspjela ove naše redare nagovoriti da ju dignu na pozornicu i ona sjedi ispred bubnja dok mi sviramo. Ja se pitam tko je ovu malu pustio na pozornicu, šta je ovo? Zašto ju netko ne makne?!", priča Bruno. 

''Ja sam rekla dignite me, molim, stišće me tu sve, i ja sam sjela ispored bubnjara i uživala sam. Bubnjar mi je bio najzgodniji od svih njih ...", prisjetila se Ivana. 

''Ona pamti mene da sam joj najantipatičniji član Parnog Valjka, samo mene nije pitala za autogram, jer sam joj ja bez veze.", našalio se Bruno. 

Četiri godine kasnije: novi susret. Nakon povratka iz Amerike, Bruno dolazi svirati u Funny Hill - band u kojem je Ivana bila pjevačica. Antipatičnom liku iz Parnog Valjka, buduća supruga tad je prišila i etiketu bahatog.

"Došao je ovako dignutog nosa. Imao je kosu do pola leđa. Dolazi s Blažekom Leib. Ja tada mislim kako si je on jako važan i mislim si Bože nije se ni upoznati sa mnom htio'', priča Ivana. 

"Odmah je došla i osmijeh mi je bacila i s tim je krenulo, tu sam raširio oči . Užasno mi je bila zgodna naravno, kao i danas'', dodao je Bruno.

''A ja da kažem da je mene recimo osvojila tvoja dugačka kosica'', pitala je Ivana.

''Pa jel je? Pa rekla si mi da nije'', pitao je Bruno.

''Pa rekla sam neke druge detalje, ali to nije za televiziju'', zagonetno je objasnila Ivana. 

Ovako je započela ljubavna bajka jednog od najskladnijih parova na domaćoj glazbenoj sceni. Nakon šest godina hodanja par je odlučio uploviti u bračnu luku.

"Imali smo veliku čast da su svirali naš kum Berislav Blažević iz Valjka, a pjevala nam je Renata Sabljak koja tad ima valjda 17 godina, tek je počela. Tako predivna izvedba naših prijatelja da sam se ja usred crkve raspala od suza i ljepote te krasne glazbe i ljubavi koja je pred nama'', prisjetila se Ivana. 

Ivana i Bruno dobro i zlo dijele već 25 godina. Ali i kućanske poslove.

''Mene se tako odgojilo. Bože moj, ne bi ja to sam. Ali mi se nekako objasnilo da bi bio red, preko nekoliko puta, šta se treba raditi. I ja sam bio primoran. Ja ću usisati kuću ako mi se to spomene ... Ja i peglam naime'',ispričao je Bruno. 

Iako je Ivana glavni chef kuhinje, i Bruno se katkad dohvati kuhače.

Čije su kulinarske gene njihovi sinovi naslijedili, ne znamo, no one glazbene duguju i mami i tati.

"Jan i glumi i pjeva u Komediji. Upravo sad on ima predstavu Jesus Christ Superstar u Komediji, a Vigo studira glazbu, tako da je ta glazba ucjepljena u njih obojicu.", kažu. 

Iako gotovo nikad ne skidaju osmijeh s lica, život ovog para obilježile su i mnoge nedaće. Sa samo 39 godina Ivana je imala moždani udar, otac joj je preminuo na rukama, a njihov stariji sin Jan preživio je tešku prometnu nereću.

"Ja bih voljela da ova naša priča bude inspiracija ljudima da se može kroz svašta proći, i proći u ljubavi i ostati dobro i zajedno i veseliti se svim onim nekim godinama koje su još ispred nas'', poručila je Ivana. 

Baš kao što glasi naslov Ivanina književnog prvijenca: "Ono što ostaje, uvijek ljubav je. "

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene